Sen alın yazımsın

By bsmwxq

77 8 45

Hiç tanımadan sesine aşık olmuştu nasıl olmuştu veya ne zaman o da bilmiyordu ama olmuştu, kaderlerinin belki... More

2.bölüm - nE?

1. bölüm - Rope

59 7 45
By bsmwxq

Selamünaleyküm güzeliklerim💖, evet yeni bi kurgu ama bu kurguma güveniyorum yazım hatam veya hoşunuza gitmeyen bi detay olursa mutlaka söyleyin olur mu?

Bu arada kusura bakmayın sormayı unutum, nasılsınız?

Şarkı önerisi şimdi yapamıyacağım ama ilerleyen bölümlerde olucak merak etmeyin.

Çok konuştum sanırım, neyse iyi okumalar öptüm💖😽

♡♡♡

Beklemek neden bu kadar zordu, beklemek insanı neden bu kadar kırıyordu, neden bu kadar acıtıyordu. Hele bide kim olduğunu bilmeyen birini beklemek sadece bi kere sesini duyduğun birini delicesine beklemek onun geleceğine inanmak ama bi yandan da hiç gelmeyeceğine inanmak.

Kimine göre bu olay saçmaydı kimine göre garipti ama bana göre bu hiç değişmemişti belki ileride değişirdi bilemem, belki de o kimse evliydi veya nişanlı belkide sevdiği biri vardı ama ben onun kurduğu cümlenin, o sesinin bilmediğim bir şekilde hayranı olmuştum.

Neyse kendimi tanıtmayı unutum ben liya, liya Kara.

Kendimi tanıtıyım, 21 yaşındayım dinine düşkün bi ailede büyümüş liya, kitap okumayı severim, şarkı dinlemeyi de çok severim ve en önemlisi psikolog olmak en büyük hayalim ve bu hayalimin gerçekleşmesine çok az kalmıştı, son senemdeydim.

Evet şimdi de sıra ailemde 4 kardeştik bi abim ve iki kardeşim vardı biri kız biri erkek. Abim Buğra tarık 25 yaşında, beni biliyorsunuz erkek kardeşim Muhammed Emin 19 yaşında ve kız kardeşim Zeynep Hazal 17 yaşında.

Dinimizde bi sünnet varmış biz bunu küçüklüğümden beri biliriz ama çoğu kimse bilmez. Her ailede mutlaka bir çocuğa Peygammber efendimiz (s.a.v) in bir adı koyulması gerekirmiş. Ve bi diğer sünnete de her çocuğun ikinci bi ismi olmalıymış ve bunu kimse bilmemeliymiş sadece aile içinde kalması gerekirmiş.

Benimde ikinci ismim elbete var, abim ve kardeşlerimin de ama sadece ilk ismi kullanıyorduk ki ikinci isimlerimiz kimlikte bile yoktu.

Evet benim ikinci ismim ada.

Annem Aden, Babam Eymen.

"Liya bi bakarmısın? Kızım." İçeriden bana seslenen annem sayesinde daldığım düşüncelerden çıkıp ayağı kalktım, elimdeki kitabı komidine bırakıp yazmamı taktım.

Sesler mutfaktan geldiği için oraya gitim girek.

"Efendim anne?" Dedim. "Kızım sofrayı kurmama yardımcı olur musun kardeşlerini de çağır beraber kurun." Dedi ve annemin bu üslubuna bayıldığım söylemem lazım yapmak istemesem bile bu tarz cümleleri beni kurmama teşfik ediyordu.

"Tamam anne." Dedim. Sofra bezini çekmeceden alıp salona geçtim, masanın üzerini boşaltıp sofra bezini serdim. Salondan çıkıp mutfağa geçerken "muhammed, zeynep gelir misiniz?" Diye bağırdım ve mutfağa geçtim.

Yaklaşık 1 2 dakika sonra ikisi de mutfağa geldiler, konuşmalarına izin vermeden direk lafa girdim.

"Sofrayı kuralım hadi." Dedim bakışlarından anladığım üzere pek hosnut değilerdi ama bu benim ne kadar umrumda acaba?

Tabiki hiç

Evet.

"Hadiii öyle dikilmeyin yardim edin." Diye seslenerek sofra için çatal kaşık aldım tepsiye koydum dolaptan bardakları da çıkarıp koydum üzerine sonra mükemmel abla ben tepsiyi muhammed'in eline tutuşurdum.

"Hadi ablacım götür." Dedim "Tamam ablaa tamam." Dedi ve mutfaktan cıktı.

Buzdolabından içecekleri çıkarıp zeynep'in eline tutuşurdum öpücük atıp yoladım onuda, böyle böyle sofrayı kurduk.

Herkes sofraya oturmuş babamı bekliyordu o gelince bismillah diyerek yemeğe başlamıştık.

Abim'in yemediğini fark edip fısıldayarak "Abi yesene niye yemiyorsun?" Diye sordum.

"Babama sanırım söyliyicem evlenmek istediğimi ama çekinmek değilde sanırım utanıyorum." Dedi

"Yaaa abiii şimdi şöyle." Dedim ama sanırım biraz fazla sesli oldu çünkü herkes bana bakıyordu ve abime, abim de bana sinirli bi şekilde bakıyordu.

Sanırım çok büyük pot kırdık..

Aff sus sus malesef öyle oldu.

"Neyi söyeyicek abin bize liya?" Dedim babam.

"Baba şimdi söyle ee... şey.. abim söylese daha iyi olur bence, demi abi?" Dedim.

"Liya sonra görüşücez bekle sen" dedi sadece benim duyabileceğim bi tonda sonra ilk boğazını temizledi ve konuştu. "Ee şimdi baba nasıl söylesem bilmiyorum senden birsey saklamam biliyorsun." Dedi

"Biliyorum oğlum evet dinliyorum?" Dedi babam.

"Baba ben birini seviyorum ve istemeye gitmek isiyorum, zaten mesleğim var çok şükür arabam var durumumuzda iyi şükür iznin olursa tabiki." Dedi tek nefeste. Bunların hepsini tek nefeste demesi ayrı bi şok.

Ve abim mimardı söylemeyi unutum. Muhammed imam olmak istediği için şu an hafızlık yapıyordu aynı anda açıkdan okuyordu. Zeynep hukuk okumak istiyor.

Herkes değil sadece annem ve babam şaşırdı çünkü zeynep ve muhammed zaten biliyordu.

"Çok mu seviyorsun kızı oğlum?, kız kim tanıyormuyum?, tanıdık ?, kaç yaşında?" Diye başlayan binlerce soru sordu annem.

Abim utana utana "Evet seviyorum ve hayır tanımıyorsun benden 2 yaş küçük."dedi.

Babam "Sen istiyorsan neden olmasın gideriz isteriz." Dedi.

3 hafta sonra

O geceden sonra annemin garip heyecanı abimin mutluluğu onun adına çok mutlu olmuştuk çok güzel bi gece olmuştu ve aradan 3 hafta geçti ve 2 gün önce abim ve ben kızın yanına gidip onlara gideceğimizi haber vermiştim. Evet vermiştim çünkü abim utanıp gelememişti.

Abim bi şirkete anlaşma yapmak ve konuşmak için gittiğinde o şirkete görmüş ve işi orda olduğu için uzun süre habire karşısına çıktığı için bi anda kendini aşık bulmuş. Kız çok güzel gerçekten adı belçim.

Aslında özenmiyor değildim çok yakışıyorlarçünkü.

Bugün isteme günüydü gidiyorduk ben bej rengi bi elbise giyip üzerine de onun tonlarına ama tam aynısı olmayan bi şal taktım makyaj çok yapmazdım nerdeyse hiç ama özel bi gün olduğu için ve erkekler arasında çok bulunmayacağımız için hafif bi ruj sürmüştüm.

Telefonumla çantamı alıp odadan çıktım, salona geçtim ve beklemeye başladım evde en erken hep ben hazırlanırdım benden sonra babam.

5 dakika sonra babam yanıma geldi izin oturdu kolunu omzuma atı " Çok güzel olmuşsun güzel kızım" dedi. "Sizde çok yakışıklı olmuşsunuz beyefendi." Dedim. Güldü.

Herkes hazır olunca evden çıktık ama abim sanırım gelinden bile daha çok heyecanlıydı.

Annem, babam ve zeynep babamın arabasında yola çıktılar. Ben abim ve muhammed de abimin arabasında muhammed arkada oturdu bende önde.

Ve sonunda gelmiştik.

Kapıya gelince babam en öndeydi zile bastı 3 4 saniye sonra kapı açıldı babam içeri girdi ardından annem, muhammed, zeynep ve abim.

Çaktırmayın bu ani görmek için bilerek en arkada durmuyorum.

Aferin kız;)

Teşekürler bebeğim.

Yenge hanım nerde fısıldayarak "Hoş geldin" dedi. Ay ama bu hem tatlı hemde boşa bence bu heyecan.

Seni de görücez

Beni bu gidişle zor görüşsün.

:)

Abim "Hoş buldum." Diyip çiçekleri belçim yengeme verdi ve salon olarak tahmin etiğim yere giti hemen. Belçim de öyle kala kaldı.

Olaydan yararlanıp içeri girip belçim'e sarıldım "Hoş buldum yengecim." Diyip abimin arkasından gittiği yöne doğru geçtim.

Belçim yengem abimden öğrendiğim üzere 3 kardeşmiş bi abisi ve bi ablası varmış işteme olacağı için salondaydı herkes herkesle hoş geldin bosbuldum yapmaktan yorulup köşedeki sandalye ye oturdum.

Ortamda garip bi sesizlik oldu bi an. Bunu fark eden babam direk soze girdi ve klasik o isteme öncesi konuşma gerçekleşti.

"Nasılsınız Yalın bey iyisinizdir inşallah?" Dedi babam.

"Elhamdülillah iyiyim Eymen bey teşekkür ederim, sizi sormalı iyisinizdir inşallah?" Dedi yalın amca.

"Elhamdülillah iyiyim efendim" dedi babam.

Selda Teyze yani belçim'in annesi "Oğlunuz ne iş yapıyor" dedi. Babam'ın cevap vermeyeceğini bilen annem cevapladı.

"Oğlum mimar, siz sormadan cevap veriyim arabası var durumuzumuz çok şükür iyi.." dedi ve durdu babama bakınca anladım annem in cümleleri sanki gösteriş gibi olduğu için rahatsiz olmuştu babam ondan susmasını işaret etmişti kibar bi şekilde.

"Maşallah maşallah Allah artırsın." Dedi selda teyze.

Nedensiz ben bu kadını çok sevdim kız.

Bende bende.

Bi anda belçim ayakkabında bakışlarım ona kaydı sanırım kahve yapıcaktı istemsiz bakışlarım anneme kaydı bana gitmemi işaret eti, onu onaylayıp belçim'in ardından onu takip etim ama o beni farkında değildi.

Mutfağa girdim onun ardından ve içeride 3 kız daha olduğunu fark etim.

"Selamün Aleyküm" dedim

Hepsi "Alleyküm selâm" dediler.

"Hoş geldin canım gel otur ben belçim'in ablası hüma." Dedi lacivert elbise yinen ve nerdeyse belçim' le aynı yaşlarda duran ablası.

"Memnun oldum hüma abla bende liya." Dedim insanlarla çabuk samimi olan bi insandım.

"Merhaba ben sinem belçim'in arkadaşıyım bu da eda kız kardeşim." Dedi beyaz gömlek altına şu yeşili tonlarında eteği olan aynı tonlarda sal takan kişi ve bence çok güzel di, kardeşi de güzeldi siyah bi elbise giymişti ama bakışlarından anladığım üzere beni sevmemişti.

"Memnun oldum sinem, memnun oldum eda." Dedim ardından belçim'e dönüp "Sanırım kahve için geldin bende sıkıldım öyle peşinden geldim sıkıntı olur mu?" Dedim.

"Hayır tabiki saçmalama mutlu eder beni ama ben çok heyecanlıyım ya kahveyi dökersem af." Dedi

Onun bu hâline tebessüm edip "Sakin ol birsey olmuyucak kahveleri dağıtıp oturacaksın he ama büyükler kolay olur da abime gelince pek kolay olur diyemem." dedim göz kırparak.

Hepsi güldü belçim'de abim gibi utangaç olduğu için kıpkırmızı oldu.

"Seni de görücez" dedi ve hemen arkasını dönüpkahvesini yapmaya başladı. Bende öyle kala kaldım gülüşüm yüzümde donup kalmıştı.
Çünkü biliyordum ben kalbimdekini daha kim olduğunu bile bilmediğim birini severken bu çok zordu.

Son konuşmadan sonra herkes kahvenin başında ne atacağını sorguluyordu hepsi tuz, karabiber, kimyan ve daha nicesini söylüyordu.

"Aslında bu istemelerde kahveye tuz atmak adetimiz değilmiş adetimiz daha farklıymış ama değişmiş günümüzde de böyle olarak kalmış, aslı biri istemeye gelince eğer şekerli kahve verirsen seninle evlenmek istiyorum ama yok eğer tuzlu kahve verirse istemiyorum demekmiş tuzlu kahve içen erkek sesiz bi şekilde ailesine kalkalım dermiş." Dedim hepsi bana bi kaç saniye baktı ardından.

"Gerçekten mi çok güzelmiş" dedi sinem.

"Bunu neden ben bilmiyordum" dedi hüuma abla

"Oha çok iyi" bunu diyen edaydı.

Belçim'de sanki aklima birsey gelmiş gibi sırıttı ardından kahveye döndü.

Hepsi salona geçti bende biraz başım ağırdı için mutfakta bekledim biraz oturup giderdim.

Sakar ben tam bardağı koyarken duruyordum ki biri tutu. Daha nolduğunu anlamaya fırsatım olmadan o sesi duydum.

"Hey dikkatli ol, iyi misin" dedi ama bu ses hayır şaka değil demi aynı onun sesi. Ama sesin sahibi.

♡♡♡



Bitii nasıldı beğendiniz mi?

Sizce sesin sahibi kim?

Liya hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ilk bölümden nedne böyle benden yaptın diye bilirsiniz haklısınız ama merak güzel şeydir bence.

Neyse canlarım çok öpüldünüzzz😽💖💙💜

Continue Reading

You'll Also Like

215K 17.6K 39
"Sen hep böyle cevap olarak başını mı sallarsın?!" Başımı salladım. Kaşları çatıldı, o güzel mavi gözlerini gözlerime dikti. "Gıcık mısın Aras?!" Bil...
111K 4K 21
Zümrüt Hüsrev Harun Evan Ahdar & "Şimdi.." dedi ve doğruldu. "Biz birbirimize şey mi besliyoruz?" "Ney?" dedim oyunbozanlık içinde kaşlarımı kaldırıp...
19.3K 553 19
Her şey mafya can'ın 5 yıl önce liseli adayı aşık olmasıyla başlamıştı. Can sadece miniğinin büyümesini bekliyordu...
581K 31.1K 39
Eski sevgilisine içinde kalanları sövmek için yazan Yaren numarayı yanlış yazıp dünyanın en önemli iş insanlarından birine denk gelirse ne olur... Si...