Військові есеї

By Durskyi

343 44 0

Тут я ділюсь думками, спогадами або просто смішними і не дуже історіями про війну. More

Замість знайомства.
Про Тро та підготовку.
Як ми на нуль потрапили.
Невдоволені війною.
Забезпечення.
Чи має все давати держава?
Переоцінка цінностей.
До майбутніх мобілізованих.
Кулемети та карʼєрний ріст.
Кулемети, армійщина та бліндажі.
Ініціатива та IT технології.
Статут і нуль.
Невдоволені війною.
Війна і написання книг.
Про що недоречно питати військового?
Проблеми військових - проблеми військових?
Про смерть.
Чи змінить тебе війна?
Любов, смерть і роботи. Або як на війні рятується психіка.
Армійські перли.
ЗСУ та фізпідготовка.
Про стосунки після повернення щ війни і чи побіжите ви розлучатись?
Про смерті співчуття та розйоби.
Експерти експертні у військовому ремеслі або коли вже та перемога?!
Чесно про ПТСР.
Коротка історія про важливість мови.
Про зерно.
Тайсон.

Про ТРО

37 4 0
By Durskyi

Перед тим як почати, мушу зазначити, що сама концепція ТРО на паперах відрізнялась. В ідеалі мати на місцях навчених людей для оборони рідних областей це добре. Ідея дійсно крута, але совкова армійська система й органи влади виявились неготовими довести до ладу перші напливи добровольців.

По факту ТРО це новостворена піхота з добровольців, без забезпечення. Така біда з кожним новим підрозділом. Міністерство оборони фізично не може забезпечити нові бригади всім необхідним. Навіть якби рівень корупції там був нульовим. По кадрових розкладах все теж не ідеально. Хороший офіцер в ТРО потрапляв виключно по збігу обставин (наприклад не хоче повертатись в стару бригаду з певних причин, або немає місця в толкових бригадах).

І того маємо наступне. ТРО бʼється на найгарячіших напрямках нарівні з іншими підрозділами. Просто бʼється гіршим озброєнням. Це де факто піхота. Королева полів. З автоматами й лопатами.

Якось бачив кацапські новини, де в штаб нашої бригади прилетіла С300 і знищила наші хаймарси, гаубиці та важку техніку. В стрілецьких бригадах не буває своєї важкої техніки, хіба прикомандирована. Кацапи це знають, але визнати, що С300 не досягла ніякого успіху не те що в знищенні техніки (якої в нас і не було), але й живої сили (обійшлось кількома 300 і ямою 6 метрів вглиб) — не можуть.

Я іноді зустрічав дещо зневажливе ставлення до бригад ТРО серед волонтерів, котрі пакують підрозділи ССО. Але я ніколи не зустрічав його серед кацапів. У них ми фашисти, нацисти, карателі, та "угнєтатєлі рускага народа". Вони нас боялись. І бояться.

Бо коли від тебе не тікають люди, які програють тобі по озброєнню, кількості та підготовці, задумуєшся — чи все у них в порядку з головою? А йобнуті тіпи з автоматами — то все страшно.

Continue Reading

You'll Also Like

1K 47 10
Ця історія про тебе(віт твого лиця) я буду писати на укр мові,буде дуже багато помилок
1.8K 120 19
Читайте сами
1.4K 165 5
Кілька листів часів Другої світової і срібний перстень зі смарагдом - ось і все, що лишилося Кароліні у спадок від прабабусі. Яку ж таємницю бережуть...
2.7K 239 23
Натаніеля все таки продають Моріямі. Але Натан допускає помилку показавши сину одну те що не потрібно, після чого молодший клянеться зайняти місце ба...