Genshin Impact Evreni

Von CelestiaArchon

2.4K 289 76

İşte aynen böyle, tanrı Kız kardeşimi elimden aldı Üzerime işlenen mührü Benden gücümü söktü Yani bir zamanl... Mehr

Yolculuğunun Anlamını Kavradıysan Bir Adım İleri Çık
Eski Dünya
Yeni Dünya: Ark Açılıyor
Yeni Dünya: Cennetin(Göklerin) İkinci Tahtı
İlahi Elçi Dönemi
Sal Vindagnyr (Dragonspine)
Enkanomiya, Tsurumi Adası ve Khaenri'ah
Archon Savaşı Öncesi: Eski Mondstadt
Archon Savaşı Öncesi: Liyue
Archon Savaşı Öncesi: Diğer Part 1
Archon Savaşı Öncesi: Diğer Part 2
Celestia
Archon Savaşı: Mondstadt
Archon Savaşı: Liyue Part 1
Archon Savaşı: Liyue Part 2
Archon Savaşı: İnazuma
Archon Savaşı Sonrası : Mondstadt
Archon Savaşı Sonrası: Diğer
'Afet' Öncesi
'Afet'
Khaenri'ah'ın Yıkımı
Celestia'nın Cezası ve Teyvat'ta Afet
Khaenri'ah'taki Afet ve Afet sonrası
Yakın Geçmiş
Mondstadt
Inazuma
Sumeru
Fontaine
Natlan
Snezhnaya
Khaenri'ah
Venti
Albedo

Liyue

32 7 2
Von CelestiaArchon

Not:Bölümler ana hikayeden spoilerlar içerebilir. Okumadan önce oyun hikayesinde ilerlemediyseniz dikkatli olunuz.

Teyvat'ın yedi bölgesinden biridir . Geo Archon ve Sözleşmeler Tanrısı Rex Lapis'e tapan ulustur. Liyue ulusu, Morax'ın ideali olan "sözleşmeler"e yaptığı vurguyla dikkat çekiyor . Teyvat'ın yedi ülkesinden insanların kıtanın ekonomik merkezi olan Liyue Limanı'na akın ettiği söyleniyor .

Teyvat'ın doğusunda uzanan bereketli bir liman . Açık ovalar ve canlı nehirlerle birlikte Liyue'nin eşsiz güzelliğini dört mevsimin her birinde gösteren cömert manzarasını oluşturan dağlar, taş ormanın yanında dimdik ve mağrur duruyor.

Liyue'nin kayalık ve dağlık coğrafyası tarıma daha az elverişli. Yine de, Qingce Köyü gibi yerler teraslı pirinç tarlaları inşa etmeyi başardılar ve bu tarlaların mahsulleri daha sonra satılmak üzere Liyue Limanı'na götürülebilir. Sunsettia ağaçları Liyue'de bulunabilir.

3.000 yılı aşkın bir süre önce, Guili Ovaları ve çevresi cömertti ve yöneticilerinden biri olan Guizhong , halkına tarımı geçim kaynağı yapma konusunda öncülük etti. Bununla birlikte, Archon Savaşı sırasında bölge o kadar tahrip edildi ki, modern zamanlarda bile arazi hiçbir zaman tamamen toparlanamadı. Bazı ağaçlar ve otlar büyümeyi başarırken, arazi büyük ölçüde insanlar tarafından yaşanmaz durumdadır.

Rex Lapis Barbatos ile birlikte , The Seven'ın oyunun başında hala hayatta olan iki orijinal üyesinden biridir. Şu anda Wangsheng Cenaze Evi'nin danışmanı Zhongli tarafından giden ölümlü bir adam kılığına girerek dünyayı dolaşıyor. " Yedi " nin en yaşlısı ve muhtemelen en eski değilse de en eski tanrılardan biri, yaşı altı bin yıldan daha eskidir.

Rex Lapis, yönettiği bölgenin coğrafyasını oluşturmanın yanı sıra , şimdi Guili Ovaları olan bölgede diğer tanrılara karşı verilen Archon Savaşı gibi büyük savaşlarda Liyue'yi savundu . Bir savaşta, şimdi Guyun Taş Ormanı olarak bilinen deniz tanrısını hapsetmek için devasa taş mızraklar kullanarak Osial olarak bilinen eski bir tanrıyı başarıyla yendi . Bir diğerinde, ejderhanın isyanının ardından Dağ Ejderhası Azhdaha'yı Nantianmen'de bir ağacın altına mühürledi.

Morax aynı zamanda Teyvat'ın para birimi olan Mora'nın da kaynağı ve adaşıdır . Morax'ın Gnosis'i, Archon olarak görevinden emekli olmadan ve Gnosis'ini Tsaritsa'ya devretmeden önce Mora'yı Altın Ev'de basmak için kullanıldı.

"Sözleşmelerin Tanrısı, halkı dehşet içinde izlerken anlamsızca katledildi. Sonunda, tüm sözleşmeleri sona erdirmek için sözleşmeyi imzalayacak."

Liyue'nin Ana Alanları

*Bishui Plain

Bishui Nehri içinden geçer. Dihua Bataklığı, Bishui Nehri'nin şekillendirdiği alüvyal bir düzlemdir. Taş Kapı'nın güneyinde ve Wangshu Inn'in kuzeyindedir . Sal Terrae doğuda yer alır. Efsanelere göre teraslı tarlaların Chi'nin pulları olan Qingce Köyü bulunur. Zhongli'ye göre Wangshu Inn, görünürlük sağlamak için yüksek inşa edildi ve savunulması gereken stratejik bir konumdur. Wuwang Tepesi ise gündüz veya gece fark etmeksizin gökyüzü her zaman koyu gri olacağından, bölge ürkütücü atmosferiyle tanınır.

*Lisha

İsimsiz Hazinelerin bulunabileceği üç yerden biri olan dünya harabeleri bulunur. Qingxu Havuzu harabelerin kötü bir tanrı tarafından geride bırakıldığı söyleniyor ve Archon Savaşı'nın sonuna kadar su altında kaldı.

*Minlin

Bu bölgenin kalbinde yer alan Dokuz Sütun ve merkeze bir tapınak vardır. Sütunların yakınındayken gökyüzü kararır. Jueyun Kars ustaların yaşadığı yer olduğu söyleniyor . Normalde kimse buraya ayak basmaya cesaret edemez, ancak bazı cesur veya çaresiz insanlar hala iyi şans için usta aramaya çalışırlar. Nantianmen, özellikle Jiu'nun taptığı Azhdaha'yı mühürlemek için kullanılan büyük bir ağaç olan Dragon-Queller'a sahiptir. Ejderha, ley hatlarına bağlanmak ve onlardan güç çekmek için köklerini kullanarak ağaçla birleşmeye başlamıştır.

*Qiongji Estuary

Burası, Toz Tanrısı Guizhong ve Geo Tanrısı Morax tarafından yönetilen eski uygarlık Guili Meclisi'nin merkez bölgesiydi . Yerin adı adlarından türemiştir. Dönüş ve Ayrılış Ovaları olarak da anılır . Mingyun Köyü birkaç dağınık maden yatağına ev sahipliği yapıyor, ancak birçoğu o zamandan beri kurudu ve kalan birkaç cevher köyün hayatta kalmasını sağlayamadı. Sakinleri o zamandan beri daha iyi bir fırsat için batıya, Liyue Limanı'na ve The Chasm'a doğru ayrıldı. Hilichurls o zamandan beri kalan tesislerden yararlanmak için bölgeye taşındı.

*Sea of Clouds

Yedi büyük adadan ve daha küçük dallardan oluşan bir takımada. Efsaneye göre burası, Rex Lapis'in Osial olarak bilinen bir tanrıyı ve deniz canavarını yendiği yerdir ve Guyun'daki adalardan çıkıntı yapan pürüzlü kayalıklar aslında o savaşta kullandığı taş mızrakların kalıntılarıdır. Liyue Limanı Liyue ulusunun ana şehri . Archon Savaşı sırasında , Guizhong öldükten sonra , Rex Lapis , şimdi Liyue Limanı olarak bilinen yeri bulmak için halkını Tianheng Dağı'nın güneyine getirdi . Tianheng Dağı Liyue Limanı'nın batısında bir dağ, Morax tarafından Liyue'ye ilk indiğinde yükseltildi ve orada insanlar dağlardan maden cevheri çıkarmak için toplandı.

*The Chasm

Yakın geçmişte, bir dizi gizemli kaza tüm madenin kapanmasına ve çalışanlarının işsiz kalmasına neden oldu. Ancak Liyue Qixing, bölgeyi kademeli olarak yeniden açarak madencilerin çalışmaya devam etmesine izin veriyor. Yedi Yıldız Dizisinin altında Yeraltı Madenleri bulunur .

*The Chasm: Underground Mines

Uçurumun Yeraltı Madenlerinin girişi. Her iki yanında platformlar bulunan büyük tünellerden oluşur. Khaenri'ah ile bağları olan eski bir uygarlığın kalıntıları bulunur. Tüm yapı bilinmeyen bir nedenle baş aşağı, tavana sabitlenmiştir. Onu diğer birçok derin alana bağlayan çok sayıda tünel vardır.

Teyvat Chapter Storyline Preview: Travail fragmanında Elveda Arkaik Lord görev başlığı altında Teyvat'ın Latin harfleriyle yazılmış bir satır bulunuyor:

"Gökler düşse de sözleşme yapılsın"

"Ruat caelum fiat pactum"

Liyue, yedi bölgenin en zenginidir. Liyue, görünüşte yönetici bir başkonuya sahip olmayan tek bölgedir. Liyue'de Yilong Limanı denen bir alan vardır ve konumu şu anda bilinmemektedir.

Liyue kelimenin tam anlamıyla Çince'de "Sırlı Ay" anlamına gelir. Liyue'nin adının muhtemelen ikincil bir anlamı olabilir: "Kralın Ayrılış Ayı", bu da Zhongli'nin adının olası bir yorumuyla ("ayrılış zamanı") çarpıcı bir benzerlik taşır .

Liyue Limanı'nın, Çin'deki birçok liman kentine benzer bir ekonomik merkez olduğu söyleniyor.

Liyue'nin kurucusu Morax, (kanon dışı) resmi bir blog gönderisinde Konfüçyüs'ün Seçmeleri'nden bazı atasözlerinden alıntı yapar.

Liyue Qixing

Ticaret ve ticaret sektörlerinde uzmanlaşmış , Liyue'yi yöneten yedi tüccar ve iş liderinden oluşan bir komitedir . Qixing'in görevi, Geo Archon Morax tarafından ortaya konan politikaları uygulamak ve Liyue bölgesinin günlük yönetimini yönetmektir.

Her yıl Qixing'lerden biri Alçaltma Ayini'ni gerçekleştirmesi için seçilir . Bu ritüel sırasında Geo Archon, ejderha-qilin formunda halkın karşısına çıkar ve o yıl için Liyue'deki iş trendlerini şekillendiren tahminlerde bulunur.

"Liyue halkı geçimlerini ticaret ve zanaatkarlıkla sağlayarak bir kez daha refaha kavuştu. Diğerlerinden daha başarılı olanlar, kendilerine Qixing adını vererek katıldılar. Böylece, Liyue Limanı'nın etrafında geliştiği çerçeve oluşturuldu. Qixing'in yetkisi altında, bilinen tüm ticaretler vardı, Liyue'nin ulus içinde veya dışında, onlar tarafından bilinmeyen hiçbir işi yapılmadı."

Liyue Qixing, yaklaşık 2000 yıl önce, Archon Savaşı'nın sona ermesinin ardından kuruldu . Tanrılar arasındaki vahşi savaş sona erdiğinde, ticaret ve zanaatkarlık gelişti ve diğerlerinden daha başarılı olan yedi kişi, Qixing'i oluşturmak için birleşti. Archon Savaşı boyunca Morax'a yardım ettikten sonra, yarı qilin Ganyu, insanların yeni bir hükümet kurmasına yardım etmek için Liyue'de kalmayı seçti. Yüzyıllardır değişen kadrosuyla birlikte çalışan örgütün sekreteri olarak göreve başladı.

Rex Lapis'in görünüşteki ölümünün ardından, Liyue Qixing, konumlarını sağlamlaştırmak ve tanrının bıraktığı güç boşluğunu doldurmak için hızla harekete geçti. Gizli bir mesajla Archon'un ölmediğini, bunun yerine görevinden ayrıldığını öğrenen Qixing, halka onun bir imtihandan geçtiğini ve ilahi bir rehberlik olmaksızın bölgenin yönetimini üstlendiğini duyurdu. Liyue'nin sorumluluğunu üstlenirken, Geo Archon'un önceki tüm görevleri Liyue Qixing ve Eight Trades'e düştü. İlahi yönetimin sona ermesiyle Qixing, eski kısıtlamaları yeniden değerlendirme ve yeni yasalar oluşturma görevine başladı. Ayrıca Snezhnayan Fatui ile ilişkiler de dahil olmak üzere Rex Lapis'in "ölümü"nü çevreleyen olayların yansımalarını ele almaları gerekiyordu. (Diplomatlar ve Altın Ev'de Mora üretiminin durdurulması vb.)

Kaptan Beidou tarafından yönetilen silahlı bir ticaret filosu olan Crux Filosu da Liyue Qixing ile yakın bir şekilde çalışmaktadır, ancak The Crux bağımsız bir organizasyondur ve Qixing'in doğrudan kontrolü altında değildir. Özellikle Beidou, Tianquan ile yakın bir işbirlikçidir ve kişisel olarak Ningguang tarafından onun "kirli işini" yapması için seçilmiştir.

Qixing, Xiao'ya kötü tanrılara karşı mücadelesinde gizlice yardım etmek ve Liyue'ye giren herhangi bir ilgili kişi hakkında istihbarat toplamak için bir operasyon olarak Wangshu Inn'i kurdu.

Toplamda 7 üyesi olmasına karşın bilinen 3 üyesi vardır: Politika oluşturmadan sorumlu Tian Amca, yasalardan sorumlu Ningguang, kent yönetiminden sorumlu Keqing.

Adeptus

Liyue'de hem aydınlatılmış canavarlardan hem de tanrılardan oluşan bir gruptur . Çoğu, Liyue'yi iblislerden ve kötü tanrılardan korumak için bir sözleşmeye bağlıdır. Çoğu usta ışıklı canavarlardır - normal ölümlülerin kavrayışının ötesindeki varlıklardır ve Liyue halkı tarafından genellikle tanrılar gibi tapılırlar - veya damarlarında ışıklı canavar kanı vardır. Bazı tanrılara adepti olarak da atıfta bulunulmuştur: Morax, Adepti'nin Başı olarak bilinir.

Bazıları Celestia'dan geldiklerine ve öldükten sonra oraya geri döndüklerine inanıyor. Efsaneye göre, insanlar Celestia'ya yükselebilir ve adepti saflarına katılabilirler, ve adepti yolunu arayanlar "cennetin ve dünyanın sınavlarını" geçmek zorundaydılar. "Yeryüzü" denenmesi Taishan Malikanesi'nde yapılırken , "göklerin" denendiği yer bilinmiyor.

Teyvat dünyasında insanların adeptilerden "daha yüksek bir amacı" olduğu için , yalnızca insan olmayan statüdekilere adepti denilebilir. İnsanların adepti saflarına katıldığına dair efsaneler varken, ve insanlar adepti sanatları öğrenme yeteneğine sahipken, adepti olarak kabul edilmezler. Bununla birlikte, melez insanlar usta olarak nitelendirilebilir.

Adeptilerin resmi olarak tanınan bir grup olarak ne kadar süredir var oldukları belli değil, ancak Archon Savaşı sırasında Guili Meclisini savunmak için Guizhong ve Morax için savaştıkları söylenir. Adeptiler ve iblisler arasındaki bir savaş sırasında, Qiqi otlar toplarken yanlışlıkla adeptiler diyarına girdi ve çapraz ateşte ölümcül şekilde yaralandı. Ustalar, güçlerini aşılayarak onu bir zombi olarak diriltmek için bir araya geldi.

Zamanla basitleşip belirsizleşmeye başlasa da, her ustanın vefatını Ayrılık Ayini adı verilen bir anma töreniyle anmak bir Liyue geleneğidir. Bu hizmet, Wangsheng Cenaze Evi tarafından yürütülüyor , ancak son üç bin yıl boyunca bu hizmete yalnızca birkaç kez ev sahipliği yapmak zorunda kaldılar.

Bilinen Adeptuslar

Gökyüzü Yarışçısı "Gökyüzü Yönlendirerek Gökleri Hareket Ettiren Kusursuz Lord"

Bulut Tutucu "Rüzgarı Ödünç Alarak Bulutları Tutan Kusursuz Lord"

Ay Oymacısı "Ayı Oyan ve Güneşi Yapan Kusursuz Lord"

Dağ Şekillendirici "Sulara Kılavuzluk Eden ve Dağları Şekillendiren Kusursuz Lord"

Sokak Gezinticisi "Ölümlü Dünya Hakkında Şarkılar Söyleyen ve İnsanlar Arasında Dolaşan Kusursuz Lord"

Deniz Gazeri "Denizde Yankılanan ve Gül Bulutlarında Yaşayan Kusursuz Lord"

Ganyu "Tatlı Yağmur"

Yakshalar

Yakşalar, görevlerini yerine getirmek için "hiçbir vahşetten kaçınmayan" "korkunç görünüşe ve savaşçı mizaca" sahip aydınlatılmış canavarlardı. Koruyucu Yakshalar, Geo Archon Rex Lapis tarafından Archon Savaşı'ndan sonra mağlup tanrıların kalıntılarından doğan iblislerle savaşmak için çağrılan seçkin ustalardı. Pek çok Yaksha vardı; ancak beşi en güçlü olarak kabul edildi: Bosacius, Indarias, Bonanus, Menogias ve Alatus.

Bosacius (Elektro) Mareşal Vritras

İndarias (Pyro) General Musatas

Bonanus (Hydro) General Chizapus

Menogias (Geo) General Kapisas

Alatus (Anemo) Altın Kanatlı Kral, Şeytanların Fatihi, General Alatus

Yakşalar, güçlü olmalarına rağmen, karşılaştıkları karanlıkla baş edemediler. "Bazıları öfkelerine kapıldı, diğerleri korku tellallığına teslim oldu. Birçoğu kendi katliamına döndü, diğerleri ruhun gölgeleri tarafından büyülendi." Sonunda, oyun başladığında Alatus dışındaki herkes ya öldü ya da ortadan kayboldu.

Alatus şuan Xiao adıyla anılmaktadır.

"Her şey geçicidir ve var olmak acı çekmektir. Biz yakşaların sempatiye ya da gözyaşına ihtiyacımız yok. Vefat eden yoldaşlarım, sizin gözyaşlarınızı miraslarına bir leke olarak göreceklerdir."

Weiterlesen

Das wird dir gefallen

15.8K 1.1K 12
Jungkook'dan hamile olan omega Taehyung ve bebeği de Taehyung'u da istemeyen alfa Jungkook.
41.7K 2.9K 31
Biyoloji öğretmeni Kim Taehyung, öğrencisi Jeon Jeongguk'a ödev verir.
73.4K 4K 29
Gece yarısı sokakta karşısına çıkan evsiz bir kediyi evine alan bir kız en fazla kediyle ne yaşayabilirdi? "ben aslında evine aldığın kediyim, " ger...
275K 18.6K 32
"Sakın onun adını anma." "Neden?" "Eğer yaparsan sana sonsuza kadar sahip olur." ~~~~ "Büyü zayıflıyor Aria. Sen ölmek istesen bile o buna izin verme...