Вигнанець. На Чужині

By Durskyi

248 65 0

Продовження довгоочікуваного циклу козацького фентезі. Мамай отримав те, чого хотів. Лист з амністією підписа... More

Пролог.
Частина Перша. Полон. Розділ 1. Сліди На Дорозі.
Розділ 2. Харцизи.
Розділ 3. Филон.
Розділ 4. Зіпсований Товар.
Розділ 5. Більше не Козак.
Розділ 6. Гарпія.
Розділ 7. Лихоманка.
Розділ 8. Вождь Дикунів.
Розділ 9. Позначки на Піску.
Розділ 10. Речі.
Розділ 11. Німий.
Розділ 12. У Полум'ї.
Розділ 13. Морські Вовки.
Частина Друга. Пірат. Розділ 14. Новий Капітан.
Розділ 15. Затока Воронів.
Розділ 16. Чотири Капітани.
Розділ 17. Бусурманські Динари.
Розділ 18. Пропозиція.
Розділ 19. Конкуренція.
Розділ 20. Команда.
Розділ 21. Шафо.

Розділ 22. Фаринг.

7 0 0
By Durskyi

Мамай бачив лише її силует. Постріл повторювався щомиті. Дошки під її тілом повільно розходились. А тоді сон зник. Мамай прокинувся. Перевірив пістоль під собою.

Краще взагалі не буду спати — вирішив козак.

Більше очей він не зімкнув.

***

На світанку Мамай зі своєю командою йшли по пристані. Всі були озброєні зі зброєю в руках. Ніхто не мав завадити. Гро-Алор та Джалалій йшли обабіч. Почуте вчора змусило Мамая з більшою обережністю поставитись до всіх подій...

***

- Де Мамай? — голос належав Фарингу.

Мамай почув тріск битого скла. Щось впало зі столу. Ще щось розбилось об стіну.

- Ти що собі дозволяєш?! — заволала Шафо.

Залунав постріл. Вереск Шафо, щось тяжке гупнуло на землю. Мамай міцніше прилинув до стіни. Тінь повністю ховала його. Навіщо Фаринг привів стількох людей задля нього одного?

- Наймеш собі іншого охоронця! — презирливо сказав Фаринг. — Що ти йому розповіла?!
- Нічого. Але він знає. А не знає, то здогадується. Потрібно щось робити з Лео та Аресом!

Ще один постріл. Цього разу Шафо не верещала. Знову впало щось важке.

- Зробимо, не переймайся.

***

Гро-Мор зі своїми людьми вийшов йому на зустріч. Ці теж були озброєні. Обидва натовпи зупинились за десяток кроків одне від одного. Дерев'яна пристань під ними загрозливо прогнулась.

- Далеко зібрався, Мамаю? — запитав Гро-Мор під регіт своїх людей.

Такі були правила. Суперника потрібно було принизити перед своїми людьми...

- Тобі не вистачить мізків дослухати! Ти заснеш, почувши стільки незнайомих слів.

Тепер реготали його власні люди.

***

Мамай дочекався поки Фаринг вийде з закладу мадам Шафо. Він суворо заборонив палити будинок, чи завдавати шкоду "майну".

- Через кілька днів тут буде новий власник.

Його люди схвально загукали. Далі вони зі смолоскипами розбрелись, поки не прийшов Арес зі своїми людьми. Ті розбиратись не будуть. Зграя Фаринга розсипалась на менші та розбрелись в пошуках пригод. Козак не дуже турбувався стосовно них. Деякі могли й не впізнати його, чи не знати козака взагалі. В Затоці Ворона, як-не-як, жило багато людей.

Повертатись додому не варіант. Чіпати його людей ніхто не стане, інакше все буде очевидно. Очевидно ще буде, що Мамай кинеться до Ареса, чи прийде з запитаннями до дикуна Лео. Тож довелось робити те, що очевидним не було.

Мамай переховувався тінню. Він крався між будинками, всіляко намагаючись оминати людей. Основна маса тепер спала, або пускали плітки в шинках про закриття борделю. Завтра обурені пірати прийдуть до Ареса.

Мамая ж про те, це не хвилювало. Нехай старий сам собі морочить голову, раз пригрів на грудях зміюк. Фаринг повірив чуткам про золото і вирішив за будь-яку ціну не дати Мамаю поплисти по нього. Скільки, цікаво, він пообіцяв Гро-Мору?

Мамай вмить зупинився. Припав до стіни, марно намагаючись заглушити серцебиття. Здавалось, стук його серця чули всі в затоці Ворона. Фаринг йшов сам, тримаючи в руці смолоскип. Втрачати такий шанс Мамай не хотів. Ось, що буде не очевидним — полювання на мисливця. Можна було сказати, що сама доля всміхнулась козаку. Мамай відмовлятись від такого подарунка не став.

Він поволі прокрався за Фарингом. Він не став чекати, доки піратський капітан добереться додому.

Фаринг почув кроки козака лише в останній момент. До того моменту, Мамай вже опустив кинджал йому в плече, ударивши іншою рукою його в потилицю. Фаринга повело в бік найближчої домівки. Він розвернувся, поволі тягнучись до пістоля. Крик потонув в горлі, коли козак вперіщив тому долонею в кадик. Фаринг на мить забув про пістоль, жадібно хапаючи ротом повітря.

Мамай наніс ще один удар ножем в живіт. Притиснув Фаринга до себе. Прокрутив кинджал і висмикнув.

Тіло знайдуть вранці, бо тягнути його до води, було затією ризикованою. Прикрив тому рот рукою і притиснув Фаринга до стіни.

Проштрикнув кинджалом ще кілька разів. Ніж входив і виходив з чавкаючим звуком. Фаринг не міг кричати, лише очі його дико витріщались на Мамая.

Мамай не зупинявся. Ніж рухався туди сюди наче голка у швеї. Рука вкрилась чимось теплим та водночас липким. Фаринг поволі зсунувся по стіні вниз. Мамай хотів щось сказати, словами повними люті. Але просто мовчки висмикнув кинджал, витер його в сорочку покійного капітана піратів, і пішов геть. Однією змією менше.

***

Гро-Мор направив вістря сокири Мамаю в лице.

- Ти жалюгідний, підлий вбивця і зрадник! — зашипів він. — І ти поплатишся за це!

Більше ніхто не шумів. Пірати з обох боків замовкли, уважно слухаючи, що скаже Мамай.

- Це занадто серйозні звинувачення! — до них долинув голос Ареса.

Пірати з обох боків втратили напускну впевненість. Арес хоч і старий, але команда в нього велика, вірна і не боїться забруднити руки.

- Я звинувачую Мамая у вбивстві капітана Фаринга! — Гро-Мор першим взяв себе в руки.

Мамаю вартувало титанічних зусиль зберегти холоднокровність і не видати більше нічого, окрім здивування. Вбивство одного з піратських капітанів каралось дуже суворо. Якщо козака за вбитого хоронили живцем, то пірати перейняли способи бусурман. Вбивцю закривали в малу вузьку клітку, де той міг лише стояти, доки не вмре з голоду та спраги. Жахливий кінець.

- А навіщо мені це робити? — поцікавився козак. — З Фарингом в мене ніколи не було суперечок. Ми говорили з ним може зо три рази відколи я тут.

Гро-Мор відкрив рот, щоб щось сказати, але замовк. Що він розповість? Про їх з Фариногм плани самим поплисти за золотом яничар? Чи як Фаринг перейшов дозволені межі, та пристрелив мадам Шафо? Про це вже гомоніла ціла затока Воронів, але точно не знав ніхто. Фаринга знайшли вже коли той остаточно охолов.

- То що ж мені повинен був зробити Фаринг, щоб я це зробив? — Мамай між тим не збирався дозволити Гро-Мору спам'ятатись.

Дикун промовчав. Він би з задоволенням кинувся на козака, але людей в Ареса, що оточили їх, ліниво спостерігаючи за дійством, більше. Дикун кмітливим не був ніколи, але до цього він виявився здатним допетрати.

Мамай між тим кивнув своїм людям і вони пішли до корабля. Гро-Мор та його люди не заважали. Напруження не спадало, доки останній з людей Мамая не став двома ногами на палубу його чайки. Корабель почав відпливати. Люди мовчки розсілись на весла, хутчіше намагаючись покинути затоку Воронів.

Арес на останок помахав рукою і пішов забравши з собою всіх людей. Гро-Мор з командою дивився на них налитими кров'ю очима.

- Він поплисти за нами, — сказав Джалалій.
- Навряд чи. Глянь ондечки туди.
- Нічого не бачити. Що там?
- Корабель Гро-Мора. Зараз почнеться.

Далі пояснювати він не став. З того місця, куди козак показав пальцем, почав підійматися чорний дим.

Хтось потряс Гро-Мора за плече. Дикун немов не одразу зрозумів, що горить його корабель. А коли зрозумів, в бік Мамая посипались відбірні прокльони.

Continue Reading

You'll Also Like

1.4K 8 34
Рід Ройал має все: привабливу зовнішність, становище в суспільстві, гроші. Дівчата з його елітної школи готові на все, щоби зустрічатися з ним. Хло...
1.3K 299 57
Автор: McEnroe. Країна: Південна Корея. Рік: 2017. Кількість розділів: 400. Переклад: Magician_Orkis. Опис: Найкращі результати з письмових іспитів...
267 14 10
Відтоді як Круколап вирішив полишити вояцьке життя, він прожив багато щасливих сезонів на фермі поблизу старих земель Кланів. Але двоє кошенят, які х...
813 180 31
Авторка: Priest Перекладачі англійською: halfdeadhulijing (Chrysanthemum garden) Жанри: даньмей, сянься 79 розділів + екстра (з двох частин) З попере...