Who are you? I'm your found w...

By Slitienka

2.4K 251 84

Život Susan se během školy dal do pořádku, jenže po škole se jí zase zhroutil jako domeček z karet. Zase nevě... More

Prolog
Návštěva
Krev
Deprese
Změna
Ztracená
Novinky
Nemocnice
Prozrazení
Podvod
Pleteš se
Žádost
Rodina
Zase
Jennifer
Dcera
Thomas
Smutek
Doma
Dům
Ano
Vyhození
Ginny
Drak
Jessica
Emily
Rozhodnutí
Začátek
Poděkování
Premiéra
Setkání
Caleb
Kámen
Únos
Netvor
Vnučky
Potvrzení
Útěk
Dovolená
Nafouknutí
Lhářka
Následky
Fanfrpál
Blackovi
Vánoce
Patron
Zápas
Klofan
Vysvětlení
Shledání
Doupě

Ošetřování

42 5 6
By Slitienka

Susan se ráno vzbudila a byla tam sama, přemýšlela, zda se jí to celé jen zdálo nebo ne. Pochopila že ne, protože zahlédla plyšáka své dcery, která u ni ale nebyla.

Vyletěla z postele aby ji našla, nepřekvapilo ji, že tam není Charlie, musel pro Jessicu a do práce, ale ta Jennifer ji vyděsila.

Vběhla mezi postele a prohledávala každý roh, zkusila i dveře, ale ty šly dost špatně otevřít a klika byla vysoko, mohla jen doufat, že se jí to nějakým záhadným způsobem nepovedlo.

Jak pobíhala tam a zpět, zahlédla jak se pohnula peřina na posteli Ginny, rychle tam doběhla, aby zjistila co se děje.

Oddechla si, když u Ginny našla i svou dceru, která se tam musela přestěhovat. Pochybovala o tom, že s jejím spánkem by se Charliemu povedlo ji nevzbudit.

Nechtělo se jí ji budit, aby nevzbudila i Ginny, takže doufala, že nikdo nepřijde a neuvidí ji.

Lockhart byl vzhůru a zmateně se rozhlížel, věděla, že bude mít o zábavu, na několik další minut, postaráno.

Ne zrovna nadšeně šla k němu s dalšími lektvary, u kterých doufala, že by mu mohly pomoct.

,,Vy tady pracujete?" Zeptal se, když mu je podávala. ,,Ano pracuji tady, jsem profesorka obrany proti černé magii a příležitostně ošetřovatelka." Odpovídala na jeho opakující se otázky ochotně. ,,To je tak vzrušující." Nadchl se pro to. ,,A jak probíhají vaše hodiny?" ,,Nechávala jsem je bojovat mezi sebou." Pokrčila rameny a podala mu další. ,,Ten není dobrý." Zašklebil se. ,,No nemáte na výběr." ,,Od vás to zvládnu." Usmíval se na ni jako sluníčko, bojovala s nutkáním protočit oči.

,,Jdete tak akorát." Přivítala nadšeně  Susan Poppy, která vešla do dveří.

,,Co se tady stalo? Celá škola je vzhůru nohama." Vyptávala se a mířila si to přímo k ní.

,,Propásla jste spoustu věcí." ,,Juu, kdo jste vy? Vás ještě neznám, jste tady nová?" Přerušil Susan Lockhart a prohlížel si ošetřovatelku, která si zase zmateně prohlížela jeho. ,,Jak říkám stala se spousta věcí." Pokrčila rameny zrzka vedle ní.

,,Obrátilo se proti němu paměťové kouzlo, neví kdo je ani co se stalo." Poppy šla k němu, aby ho prohlédla. ,,Další světýlko." Zasmál se, když rozsvítila hůlku. ,,Já s nim nic nedokázala udělat, vidím to na nemocnici."

,,Musím s vámi souhlasit." Přitakala, když jí řekla, co za testy dělala a ukázala jí výsledky. ,,Na toto nemáme kvalifikaci ani jedna. Řekla bych, že mu nebude pomoci." ,,Rozhodně příští rok nenastoupí." ,,Komu to bude vadit?" Kroutila hlavou Poppy. ,,Mě určitě ne." Ušklíbla se Susan.

,,A tam je kdo?" Kývla k posteli. ,,To je Ginny Weasleyová, včera ji unesl ten netvor, celou dobu to dělala ona, ovládal ji Voldemort, nevím jak, ale byla v jeho moci."

,,Ježkovy oči." Vyděsila se a rozběhla se k ní. ,,Jak na tom je?" ,,Vyděšená, fyzické zranění neměla prakticky žádné. Já sama moc netuším co se tam dělo, ale vím, že byla hrozně vyčerpaná, řekla bych, že jí bral energii." Poppy ji zkoumala. ,,To je hrozně, chudák dítě." Zarazila se. ,,Máte tam dceru." Podívala se na Susan. ,,Já vím, Jennifer ji má ráda a já ji nechtěla budit, abych nevzbudila Ginny." Ošetřovatelka přikývla a začala i ji pro jistotu kontrolovat.

,,Co se ještě stalo když jsem tady nebyla?" Susan ji začala popisovat vše co se událo.

,,Skutečně ho odvolali?" Nevěřícně kroutila hlavou. ,,Ano." Po celou dobu vysvětlování za sebou slyšely zmatené blekotání Lockharta.

,,Co to tady dělá?" Vyděsila se když spatřila Chloupka. ,,To je můj ochranný systém, musela jsem vyučovat a musela zde nechat Jennifer, nechtěla jsem aby se jí cokoliv stalo, byl tady s ní." ,,A to jste se nebála, že jí něco udělá?" Zeptala se a obezřetně bestii pozorovala. ,,On je hodný, jen dělá co se mu řekne." Na důkaz mu dala nakolik povelů, které bezmyšlenkovitě splnil, Zlatoslav začal tleskat. Poppy nevypadala přesvědčeně, ale strach Susan o dceru byl zcela oprávněný.

,,Měla jsem malé pochyby, ale zvládla jste to tady úžasně, děkuji vám." Vážně promluvila a dívala se na ženu vedle sebe. ,,Děkuji." Malinko se začervenala. ,,Ve které nemocnici pracujete?" ,,U Šíleného Grega." ,,To je hodně vyhlášená nemocnice." Uznale pokývala hlavou. ,,A tam jste dodělala lékouzelnici a nebo jste tam tak nastoupila?" ,,Až tam jsem to dodělala." ,,Tak to máte můj obdiv, ale ona je ve střední Evropě." ,,My nebydlíme v Anglii."

Z postele seskočila holčička a bosky přeběhla k mamince. ,,Doblé láno." Pozdravila a sápala se do náruče. ,,To se dělá mě tak děsit? Hledala jsem tě." ,,Já jsem chtěla za tetou." Nevinně se usmívala a dívala se na Poppy.

,,Bude v požátku?" ,,Neboj se bude." Holčička přikývla. ,,Běž se převléknout." Sundala ji dolů a holčička zase odběhla.

,,Už je v pořádku?" ,,Ano, dneska půjde domů." Potvrdila.

,,Proč slečně Weasleyové říká teto?" Zrzka se zasmála. ,,Je to její teta, Ginny je sestra mého manžela." Vysvětlila a čekala kdy jí to dojde. ,,Charlie?" S úsměvem přikývla. ,,Ta nemocnice je v Rumunsku."

,,Jennifer mluví dvěma jazyky?" Uvědomila si, že tady na ni Susan mluví anglicky. ,,Vlastně třemi, ještě má kvůli Jessice francouzštinu."

Vysvětlila jí, jak to bylo a proč mají dvě děti narozené tři měsíce od sebe, mezitím se vrátila Jenny, která seděla Chloupkovi na zádech. Susan to neřešila a Poppy se děsila, aby se jí nic nestalo. ,,U tohoto zvířete jsem klidnější než když ji Charlie přes můj zákaz vzal do dračí rezervace." Pokrčila rameny. ,,Myslela jsem, že ho zabiju."

Susan odvolala Jennifer zpět dozadu chvilku předtím, než došli lidé z ministerstva, nemocnice, Brumbál, Minerva, Filius, Pomona a Severus.

Popletal měl naléhavé jednání takže místo něj šla Stephanie, moc se jí ulevilo, když spatřila Susan s úsměvem na tváři, věděla, že Ginny je v pořádku, vedle ní stála Nymf, jako bystrozorský dozor a i Alice, která vypadá, že jim tam porodí.

Všichni už od včera od Stephanie věděli co se stalo a zapojili se do toho. Alici v tu chvíli bylo jedno, že by měla být doma, chtěla tam jít jako právní osoba.

Lékouzelníci si rovnou šli připravit blonďatého pacienta na převoz k Mungovi, Susan jim u toho vysvětlovala co se stalo a předala jim všechny jeho výsledky.

,,Neměla bych to říkat." Poodešla Stephanie kousek od ostatních spolu s Brumbálem a Alicí. ,,Ale za vaším odvoláním skutečně stát Lucius Malfoy, který radu vydíral ublížením jejich rodinám." Mluvila tiše. ,,Děkuju vám, řekl bych, že dneska budu mít ještě jednu návštěvu a to právě našeho drahého Luciuse a jsem přesvědčen, že měl něco společného s tím deníkem Ginny Weasleyové."

,,Myslíte, že jí ho podstrčil?" Zamračila se Alice a začala vymýšlet jestli by se toho nedalo nějak využít. ,,Vymysli něco." Pobídla ji Nymf, která se k nim postavila a poznala nad čím její švagrová přemýšlí.

,,Bojím se, že na něj toho bude málo." Zavrčela Stephanie. ,,Věřím, že i na Luciuse jednou dojde." Promluvil Brumbál. ,,Dostaneme ho, bude v Azkabanu." Dodala naštvaně Alice.

,,Hlavně buď v klidu Ali, ještě nám tady porodíš." Prošla kolem nich Susan. ,,Já mám termín až za týden." Odsekla, Susan se zastavila . ,,To, že máš týden do termínu, nemusí nic znamenat, Jennifer je o šest týdnů dřív." Zmizela mezi lidmi.

Lékouzelnici odešli, takže se ošetřovna dost vyprázdnila, Susan a Alice seděly vedle Ginny na posteli a zjišťovaly co přesně se stalo.

Plakala u toho, jak jí to mrzí a že nechtěla, věděly to, ale přesto to holčička říkala za každou další větou.

Ostatní postávali kolem nich a poslouchali co říká, všem bylo dívky líto. 

Stephanie klepla Susan na rameno a nenápadně ji naznačila aby se otočila. Susan zase zahlédla obličej své dcery a otočila se na blondýnku. ,,Možná by jsi to měla udělat." Řekla tiše.

Susan si povzdechla a využila chvilky mlčení studentky.

,,Nezabíjej mě." Řekla směrem k Severusovi, který netušil proč to říká, ale preventivně se zamračil.

Mávla rukou a k nim přicupitala Jenny, která se nechala vysadit k Ginny na postel, ta se jí chytla a začala zase povídat. Někteří profesoři měli velký problém poslouchat Ginny, místo toho sledovali dítě, které měla na klíně.

,,Vyloučíte mě?" Zeptala se zahanbeně když skončila se svou verzí. Brumbál se podíval po kolejních ředitelích, hlavně na Minervu, byla to její studentka.

,,Za mě ne." Usmála se Minerva. ,,Taky ne." Přidala se Pomona a Filius. ,,Ne." Ledově pronesl Severus a naštvaně sledoval dítě u které nebylo pochyb, že je jeho kmotřenky. ,,Za školu vyloučená nejste slečno." Usmál se ředitel.

,,Z mé strany také není důvod." Přikývla Alice. ,,V tom případě není problém ani na straně ministerstva." Usmála se na dívku i Stephanie.

,,Nadále jsi studentkou Bradavic." Pohladila ji Susan po hlavě a i ona se usmívala.

,,Opravdu?" Ujišťovala se a její úsměv se ještě rozšířil když všichni znovu přikývli, rozplakala se.

,,No tak princezno, to není důvod k pláči." Konejšila ji Susan ke které si přidaly i její kamarádky.

,,Myslím, že by tady Ginny měla zůstat minimálně do večera." Podívala se Susan na Poppy, která hned přitakala. ,,Ale lektvar už ji dávat nebudu."

,,On na mě škaledě kouká." Upoutala pozornost Jennifer a celkem úspěšně oplácela Severusovi jeho naštvaný pohled, ostatní tím pobavila.

,,Tak toto ještě bude zábava." Naznala pobaveně Alice a projela rukou Jennifer vlásky.

,,Přestaň si děsit vnučku a začni se připravovat na roly hodného a starostlivého dědečka, když už o ni víš." Musela si rýpnout Susan, přesto si byla vědoma toho, že to Severus nenechá jen tak a bude zuřit.

,,Můžeš mi říct za tři dva jedna." Odpočítala potichu Nymf. ,,Můžeš mi říct čí je to dítě?" Vyprskly smíchy když to vyšlo přesně do odpočítávání. ,,Moje a nech to teď být, místo toho by jsi mi mohl vrátit bratra mezi živé." Kamarádky se dobře bavily.

,,Profesoři, pojďte prosím se mnou." Promluvil Brumbál zamyšleně, podíval se na všechny a poodešel.

,,Navrhuji poslat Ginny domů, všichni ví co se stalo, měla by mít klid, aby se dala do pořádku." Jenny k nim došla a zase se nechala zvednout do náruče, omotala své ruce mamince kolem krku.

,,Myslíte, že by ve vašich předmětech složila závěrečné zkoušky?" ,,U mě ano." Okamžitě souhlasila Pomona, stejně jakou všichni ostatní. Byli si jistí, že by zkoušky složila a měla by jít domů dřív.

,,Ano." Přidala se i Jennifer, která tím vyvolala smích profesorů. ,,Že ty tomu tak rozumíš." Zasmála se Susan a dala ji pusu na tvář.

,,Když to říká i Jennifer, tak to bude určitě dobré rozhodnutí." Usmíval se Brumbál na holčičku a Severus se ještě víc zamračil, protože ředitel o ní musel vědět, když znal její jméno. Jenny si jeho pohledu všimla a vyplázla na něj jazyk.

,,Na to co říká bych nesázela, ona mluví pořád a do všeho." Rozcuchala jí Susan vlasy a Jenny si položila hlavu na její rameno.

,,Albusi to by měli odsouhlasit hlavně její rodiče." Ozval se Filius. ,,To máte pravdu, dám jim vědět aby přišli." Odsouhlasil Brumbál.

Molly a Arthur souhlasili, že si vezmou domů svou dceru, která to taky přijala, nakonec tam nezůstala do večera a rovnou s nimi odešla.

Hned jak se za nimi zavřeli dveře, Severus stočil veškerou svou pozornost a hněv na Susan. Její kamarádky už tam nebyly, takže ji neměl kdo pomoct.

,,S tým to děcko máš?" Zavrčel výhružně. ,,Jmenuje se Jennifer." Zamračila se a založila si ruce. ,,To je mi teď jedno. S kým ji máš?" ,,Nezajímá tě jak se jmenuje nebo kolik jí je?" Zlostně se na něj dívala, cítila jak se jí omotala kolem nohy.

Ostatní profesoři byli potichu, nikdo do toho nechtěl zasahovat, jen poslouchali, chtěli to také vědět.

,,To jsem neřekl, chci vědět s kým ji máš a důvod proč si nám všem o ní lhala." Začal na ni zvyšovat hlas.

,,Neřekla jsem vám o ní protože jsem se bála, bála jsem se vám byť jen podívat do očí. Během příštího týdne s největší pravděpodobností potratím čtvrté dítě, když se Jenny narodila, měla jsem deprese malém jsem se několikrát zabila. Styděla jsem se, ne za Jenninku, ale za sebe a svou slabost, bála jsem se jak zareagujete, když nejsem schopná zvládnou ani těhotenství. Jenny měla mít dvojče a ani to není, chápeš to?" Vytočila se, na ošetřovně bylo ticho, všichni na ni koukali.

,,Myslíte to vážně?" Smutně na ni promluvila Minerva. ,,Jo." Odsekla jí.

,,Přesto si to měla říct." Byl pořád hrozně naštvaný. ,,Jistě a co bys udělal? Litoval by si mě a nebo se mi vysmál?" Odfrkla si. ,,Vážně si myslíš, že bych se ti vysmál?" Ledově se zeptat. ,,Nevím." Zase odsekla a vytáhla zpoza sebe svou dceru, kterou teď potřebovala mít u sebe.

,,Ale vím, že ty se s tím buď smíříš nebo mě už nikdy v Anglii neuvidíte a říkej si co chceš oba dva víme, že mě máš rád." Její hormony se dost projevovaly, takže řekla co ji zrovna napadlo. ,,Ty myslíš, že se s tím jde smířit jen tak?" Vrčel. ,,Snaž se." Vražedně na něj hleděla. ,,Susan nemůžeš čekat, že to bude hned, vypadá to, že má minimálně tři roky." Trochu se uklidnil. ,,Skolo čtyly." Ozvala se zase Jenny uraženě. ,,Na konci srpna bude mít čtyři." Pustila ji na zem, protože už zase chtěla někam jít.

,,Susan, s kým ji máš?" Zopakoval znovu svou otázku. Rozhlédla se po přítomných, všichni vypadali zvědavě, jen Minerva uvědoměle, spojila si to s tím co viděla včera.

Její dítě se vrátilo na zádech Chloupka, který si hrdě vykračoval, profesoři vytřeštili oči a šli mu z cesty.

,,Nevezme si ho domu?" ,,Já chtěla, ale táta nám to zakázal." Pokrčila rameny a malinko se na ni usmála. ,,A to má rád kde jakou bestii."

,,Jo to žíkal, že s tebou vydlží jen díky tomu." ,,Prosím?" Nevěřila tomu co slyšela. Profesoři, až na Severuse, se zasmáli, ten si držel kamennou masku.

,,To si s ním ještě vyřídím." Zabrblala pohoršeně.

,,Takže Weasley." Povzdechl si Severus. ,,Pokud vím on byl jediný kdo by ti něco takové řekl." S nevinným miknutím ramen mu to potvrdila.

Continue Reading

You'll Also Like

35.6K 1.4K 48
,,Jsou příběhy, které dokáže napsat jenom sám život."
15.2K 673 72
Příběh se odehrává roku 2016 v Bratislavě, ale pokračuje až do součastnosti. Netuším co napsat, jestli chceš, tak čti🎀 {ff Stein27}
199K 7.3K 46
Ella Potter je sestra Harryho, která je nová v Bradavicích (3.ročník) a setkává se s chladným Dracem Malfoyem. Vím že oni měli 13 ve 3. ročníku, ale...
19.1K 1.3K 40
„Všichni~" příraz, „tě nenávidí, Jimine~" příraz, „Budou tě vždycky~" příraz, „nenávidět~" příraz, „Nikdo tě nebude~" příraz, „nikdy milovat, ty~" př...