Γιατί με έσωσες;

By -Inaa-

937 238 394

"Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ' όλους τους σωτήρες· αυτή 'ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκο... More

Εισαγωγή
Κεφάλαιο 1ο
Κεφάλαιο 2ο
Κεφάλαιο 3ο
Κεφάλαιο 4ο
Κεφάλαιο 5ο
Κεφάλαιο 6ο
Κεφάλαιο 7
Κεφάλαιο 8
Κεφάλαιο 9
Κεφάλαιο 10
Κεφάλαιο 11
Κεφάλαιο 12
Κεφάλαιο 13
Κεφάλαιο 14
Κεφάλαιο 15
Κεφάλαιο 16
Κεφάλαιο 17
Κεφάλαιο 18
19
20
21
22
23
24
25
26

Χαρακτήρες

140 22 26
By -Inaa-

Λυδία Οικονόμου

Η Λυδία είναι μία δεκαεννιάχρονη και ήσυχη κοπέλα δίχως ιδιαίτερη κοινωνική ζωή και με μια ρομαντική πλευρά. Σπουδάζει στην νομική σχολή Αθηνών και είναι προσηλωμένη στην επιτυχία. Προέρχεται από μια αυστηρή οικογένεια με ιδιότροπες απόψεις τις οποίες σαφώς και δεν ενστερνίζεται. Τα εφηβικά της χρόνια αντιμετώπισε έντονο σχολικό εκφοβισμό, κάτι που την έκανε ιδιαίτερα κλειστή και απρόσιτη προς το αντίθετο φύλο. Μπλέκει με απρόσμενο τρόπο σε μία δύσκολη κατάσταση από την οποία δεν μπορεί να γλιτώσει μόνη της όσο και αν προσπαθεί.

Σωτήρης Δασκαλάκης

Ο Σωτήρης είναι ένας νεαρός που ζει μια πλουσιοπάροχη ζωή. Γιος ενός επιχειρηματία από μικρή ηλικία ο,τι επιθυμούσε το είχε. Είναι παλιός συμμαθητής της Λυδίας και έρχεται στην Αθήνα με έναν πολύ διαφορετικό στόχο: να χτίσει μόνος του μια φήμη γύρω απο το όνομα του δίχως την βοήθεια του πατέρα του. Μοιάζει σκληρός, ειρωνικός και επιθετικός αλλά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Σταύρος Γρηγορίου

Ο Σταύρος Γρηγορίου ήρθε για να αλλάξει την ζωή της Λυδίας μέσα σε μια νύχτα. Ψυχολόγος, ξεκινά τα πρώτα βήματα της καριέρας του και γοητεύεται από την νεαρή κοπέλα. Την διεκδικεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο και καταφέρνει να την φέρει κοντά του. Όμως, τίποτα δεν είναι τόσο εύκολο για να πετύχει. Τίποτα δεν κρύβεται για καιρό.

Γεωργία Αθανασιάδου

Η Γεωργία Αθανασιάδου είναι επίσης φοιτήτρια νομικής αλλά σε μεγαλύτερο εξάμηνο. Πλουσιοκόριτσο, ντίβα της σχολής, συνεπής στις υποχρεώσεις της και όμως με μια φυσικότητα προς τις σχέσεις και την επικοινωνία της με τους άλλους ανθρώπους. Δεν γνωρίζει τίποτα για το αγόρι της, Σωτήρη, παρά μόνο ελάχιστα πράγματα που αυτος έχει επιλέξει να της αποκαλύψει.

Βαλέρια Τριανταφύλλου

Η Βαλέρια είναι η κολλητή της Λυδίας, την οποία γνώρισε στην τελευταία τάξη του λυκείου πίσω στην Θεσσαλονίκη. Είναι ουσιαστικά αυτή που συμπαραστάθηκε στην Λυδία και χάρη στην βοήθεια της η τελευταία κατάφερε και ξέφυγε απο το μαρτύριο που της προκαλούσε ο Σωτήρης και οι φίλοι του. Σπουδάζει κι αυτή νομική χωρίς αυτό να την εμποδίζει από το να κάνει δικά της όνειρα για το μέλλον της. Ευχάριστος χαρακτήρας με χιούμορ και αγάπη προς τους άλλους.

Αργύρης Οικονόμου

Ο Αργύρης είναι ένας επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης με αλυσίδα καταστημάτων και πλούσιος. Στόχος του ήταν πάντοτε να φτιάξει μια οικογένεια αποτελούμενη από αρσενικά μέλη έτσι ώστε να μεγαλώσει την σφαίρα επιρροής του τόσο στους συνεργάτες του όσο και στους υπόλοιπους ευυπόληπτους του κύκλου του. Ποτέ του δεν ήταν πραγματικά ερωτευμένος με την γυναίκα του ενώ όταν απέκτησε τρεις κόρες το μίσος του για το γυναικείο φύλο μεγάλωσε κατακόρυφα. Τις ιδέες του δεν δίσταζε να μοιράζεται και με τους φίλους του, καθώς η επιρροή που ασκούσε και εξακολουθεί να ασκεί σε αυτούς είναι τεράστια.

Μαρία Οικονόμου

Η Μαρία είναι η σύζυγος του Αργύρη και φυσικά μια αριστοκρατική φιγούρα. Με τρόπους, μόρφωση κατάλληλη και αγάπη για τις τέχνες αφιέρωσε την ζωή της στην ανατροφή των κοριτσιών της ενώ παράλληλα εμφανιζόταν πάντα στο πλευρό του άντρα της σε κοινωνικές εκδηλώσεις έτσι ώστε να του προσδώσει το απαραίτητο κύρος. Αγαπά τα παιδιά της αλλά φροντίζει να μην το δείχνει μπροστά στον σύζυγο της, αφου ο ίδιος πιστεύει ότι η τρυφερότητα είναι περιττή.

Ιάκωβος Τσακίρης

Ο Ιάκωβος είναι ο παιδικός φίλος του Σταύρου και βρίσκεται πάντα στο πλευρό του. Εργάζεται ως κοινωνικός λειτουργός στον τοπικό δήμο. Αστείος, εύστροφος, γοητευτικός και τελειομανής ο Ιάκωβος κρύβει έναν πλούσιο εσωτερικό κόσμο τον οποίο συνδυάζει τέλεια με τους καλούς του τρόπους. Δεν συμφωνεί πάντα με τις απόψεις και τις πράξεις του φίλου του αλλά δεν τον διορθώνει ποτέ έτσι ώστε να μην αναγκαστεί να χαλάσει η φιλία τους.

Νέστορας Βούλγαρης

Ο Νέστορας είναι ένας εικοσάχρονος νεαρός, κολλητός φίλος του Σωτήρη και πρώην συμμαθητής της Λυδίας. Δεν είναι καθόλου περήφανος για το παρελθόν του καθώς ήταν επηρεασμένος από τον χωρισμό των γονιών του και ξεσπούσε ασυναίσθητα σε όλους. Μεγαλώνοντας ωρίμασε, άλλαξε και επιδίωξε την συγχώρεση. Κατάφερε να σπουδάσει μαγειρική σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο της Αθήνας και εκεί θα επανενωθεί με την Λυδία και παλέψει για υην κάθαρση.

Όλγα Οικονόμου

Η Όλγα είναι η μεσαία κόρη της οικογένειας Οικονόμου. Έχει τέσσερα χρόνια διαφορά με την Λυδία και λατρεύει τις θετικές επιστήμες, τις βόλτες με την παρέα της και να περνά χρόνο με την μικρή της αδερφή. Δεν γνωρίζει ιδιαίτερα τις απόψεις του πατέρα της, του έχει αδυναμία και είναι πρόθυμη να αλλάξει όσα χρειάζεται για να τον ευχαριστήσει.

Φιλοθέη Οικονόμου

Η Φιλοθέη είναι η μικρότερη κόρη του Αργύρη και της Μαρίας. Είναι ουσιαστικά παιδί ακόμη, έχει αδυναμία στα ζωάκια, ζωγραφίζει εκπληκτικά και παίζει πιάνο και άρπα. Παράλληλα χορεύει μπαλέτο, μαθαίνει γαλλικά και υποτίθεται πως παίζει τένις. Όλες αυτές οι δραστηριότητες προκειμένου η μητέρα της να ξοδεύει χρόνο μαζί της εκτός σπιτιού. Γνωρίζει τους καυγάδες των γονιών της και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Βλέπει την Λυδία σαν τον σωτήρα της.

Continue Reading

You'll Also Like

876K 34.6K 97
" ΕΊΠΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΓΑΜΩΤΟ! ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΜΟΥ ΜΈΣΑ;ΓΙΑΤΊ ΜΕΝΕΙΣ;" φώναξε μέσα στο πρόσωπο μου και έκλεισα τα μάτια μου. Δεν θα φύγω. Δεν...
63.9K 4.3K 36
"Μπορεί να μην είμαι έμπειρη αλλά.."η πλάτη της αποχωρίστηκε την πόρτα, με μικρά βήματα πλησίαζε τον άνδρα απέναντι της που πλέον ένιωθε εκείνος πως...
33.5K 2.4K 42
"Τι κοιτάς βρε γομαρι, βοήθησε με!" διέταξε τον άντρα που γελούσε. "Μα την Παναγία θα τα πάρω στο κρανίο" συνέχισε η νεαρή κοπέλα να λέει νευριασμένη...
613K 20.1K 70
Η Μελίνα, μια 18 χρόνη μαθήτρια Τρίτης λυκείου, οι γονείς της δεν παντρεύτηκαν ποτέ , μια εφηβική τρέλα , η μητερα της μόλις την γέννησε εφυγε και απ...