Το Πείσμα Της Αγάπης

By moon2323

1.7K 101 6

Αγγλία 1826 Με την καρδία της χίλια κομμάτια η Λούση ανοίγει πανιά ψάχνοντας τους δολοφόνους του αγαπημένου... More

Εισαγωγή
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Γνωριμία με τους πρωταγωνιστές μας
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33

34

16 0 0
By moon2323

Τα παιχνίδια που μας παίζει η μοίρα καμια φορά είναι απρόσμενα και τελείως άδικα, δεν τα περιμένουμε  άλλα ούτε τα επιδιώκουμε. Όμως για κάποιον που δεν κυνηγάει να αλλάξει την μοίρα του δεν μπορεί απλά να την αποδέχεται και να ζεί με τα πειράγματα της η με την αδιαφορία της.

     Είχαν περάσει αρκετές μέρες απο εκείνο το περιστατικό στο γραφείο του πατέρα της η Λούση ένιωθε ακόμα το κάψιμο των χειλιών του πάνω στο λαιμό της και το σημάδι ήταν ακόμα εκεί να της υπενθυμίζει ότι όλο αυτό που έγινε και δεν ήταν απλός και ένα κατασκεύασμα κάποιου κακού ονείρου.

     Αναστεναξε και κάθησε βαριά πλατιά πάνω σε μια πολυθρόνα στο δωμάτιο της ή τουλάχιστον ότι είχε μείνει απο το παλιό της δωμάτιο μετά την διάρρηξη που είχε γίνει, όλα πλέον είχαν αλλάξει. Το δωμάτιο της  είχε αλλάξει με τέτοιον τρόπο ώστε να μην της θυμίζει τίποτα απο το παρελθόν της, σε άλλη περίπτωση μπορεί να θύμωνε η να ζητούσε να ξανά γινόταν όπως πρίν τον τρόπο και τα χρήματα δόξα τον θεό τα είχαν αλλά εκείνη ευχαρίστησε την τύχη της που πλέον ένιωθε ξένη σε αυτό το μέρος. Ναι ήταν το σπίτι της αλλά πλέον όλα ένα και περισσότερα πράγματα την έδιωχναν μακριά του δεν μπορούσε να είναι το καταφύγιο της για πολύ καιρό ακόμα ούτε μπορούσε να κρύβετε πίσω απο τις λέξεις της απόρριψης.

      Απο την στιγμή που ο Φράνς είχε ζητήσει το χέρι της ο πατέρας της είχε βρει το φώς του, πρώτη φορά στην ζωή της τον έβλεπε τόσο ανακουφισμένος ή για την ακρίβεια δεύτερη η πρώτη ήταν  όταν την ξανά είδε εκείνη και την Μάγια όταν γύρισαν ξανά πίσω στην Αγγλία.. Ακόμα δεν ήταν σίγουρη αν έπραξε σωστά να πουλήσει το πλοίο της και να μείνει παγιδευμένη εδώ για πάντα και με έναν  γάμο να πλησιάζει όλο ένα και ποιο πολύ. Αυτή η σκέψη δεν την έκανε να νιώσει καλύτερα έπρεπε να βρει έναν τρόπο να τον ακυρώσει αλλά πως, ο Φράνς δεν φημίζονταν για άντρας που παίρνει τον  λόγο του πίσω και έπειτα αν κατάφερνε να του αλλάξει την γνώμη στην σειρά ήταν ο Νικόλας που όσο και να τον αγαπούσε και να τον σέβονταν ποτέ δεν θα γινόταν γυναίκα του για εκείνη θα έμενε πάντα ένας απο τους ποιο καλούς της φίλους και αυτό δεν ήθελε να αλλάξει.

      Το μυαλό της άδειασε για λίγο όταν κοίταξε απο το παράθυρο που ο ζεστός ήλιος έκανε την εμφάνιση του πίσω απο τα χειμωνιάτικα σύννεφα και μπόρεσε να δει έστω και για λίγο το γαλάζιο χρώμα του ουρανού σε αυτή την όμορφη χειμωνιάτικη ημέρα. 

      Όταν τα σύννεφα ξανά γύρισαν μόνο τότε πήρε την απόφαση πως με το να κάθεται μέσα και να περιμένει το θαύμα δεν θα γινόταν ποτέ από μόνο του έπρεπε η ίδια να   κάνει κάτι .. βέβαια το τι δεν το είχε βρει αλλά σίγουρα μια βόλτα και λίγος καθαρός αέρας θα βοηθούσε . 

Φράνς

      Η ανακοίνωση  ότι ήθελα να παντρευτώ την Λούση μπορώ να πω ότι εξέπληξε ακόμα και εμένα τον ίδιο, η ιδεα να την ζητήσω είχε καρφωθεί στο κεφάλι μου πο την στιγμή που εκείνος ο ηλίθιος είχε πει να μείνω μακριά της.         
    Μπορούσα να καταλάβω έναν άντρα που ένιωθε ντροπιασμένος για την ανικανότητα του να προστατέψει κάποιον πόσο μάλλον ένα άτομο της οικογένειας του αλλά σε καμια περίπτωση δεν μπορούσα να ανεχτώ εναν ερωτοχτυπημένο να λέει να κρατηθώ μακριά απο κάποια που ούτε ο ίδιος είχε καταφέρει να προστατέψει πόσο μάλλον να κερδίσει την καρδιά της ή  τουλάχιστον όχι ακόμα .

   Μετά τον καυγά μας ,έβαλα ανθρώπους να μαζέψουν πληροφορίες για αυτόν τον Νίκολας και η αλήθεια είναι λίγο απογοητευτικές περίμενα περισσότερο για κάποιον με τόσα κοτσία. Όπως είναι γνωστό σε όλους κορταρε την Λούση δυο χρόνια πρίν , αλλά ποτέ δεν της είχε πει τίποτα παρά πάνω. Το γεγονός όμως ότι κατάφερε να χάσει δύο αδελφές μέσα σε περίοδο πέντε χρόνων επιβεβαιώνει την άποψη μου για εκείνον ότι δεν ξέρει τι του γίνετε. Το ότι οι άνθρωποι είναι ελεύθερα όντα,Ε δική τους βούληση δεν δικαιολογεί την απόσταση που είχε κυρίως με την μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας τους η οποία σηκώθηκε και έφυγε για να μπορέσει να ευτυχήσει μακριά από όλους και όλα και το γεγονός ότι δεν έχει επικοινωνία με κανέναν από την οικογένεια της μου επιβεβαιώνει το ότι πρόκειται για άλλη μια αριστοκρατική οικογένεια που κοιτάει να μεγαλώσει την φήμη και την περιουσία της με καλούς γάμους για τα παιδιά της αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα και την ευτυχία τους. 

- Αν έχεις έστω και λίγο φιλότιμο πάρε πίσω τον λόγο σου και άσε εκείνο το παλικάρι να πάρει την θέση σου μοιάζει να αγαπάει πραγματικά το κορίτσι .
Μου είχε πει ο αδελφός μου πριν λίγες μέρες αλλά η άποψη μου δεν αλλάζει αλλά ακόμα και αν άλλαζε δεν θα άφηνα κάποιον σαν και του λόγου του να την έχει απο όλες τις αποψεις. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Φράνς

         Οι δουλειές δεν σταματάνε  ποτέ ακόμα και αν είσαι σε άδεια, κάπως έτσι βρέθηκα στο σενταρ παρκ αργά το μεσημέρι όπου θα έβρισκα τον Μπραντ το πολύ σε μισή ώρα από τώρα, κοντά στο κέντρο όπου συνήθως πίνουν τσάι η κάνουν το πικ νικ τους οι κύριες της καλής κοινωνίας. Αν δεν ήταν αυτή η τόση μεγάλη επιμονή του να βρεθούμε εδώ θα απέφευγα αυτό το μέρος όπως ο διάολος το λιβάνι  γιατί είναι σαν να κάνεις βουτιά σε ένα μελίσσι με κουτσομπόλες γυναίκες ανύπαντρες  και μη. 
  Η μητέρα μου έλεγε ότι αν ήθελες να μάθεις κάτι  έπρεπε να ξέρεις ποίους να ρωτήσεις και αν ήθελες κάποιον να διαλύσεις σε ποιόν να μιλήσεις.  Μια που είπα μιλήσεις ..

  Το βλέμμα μου πέφτει πάνω σε ένα ζευγαράκι που περπατάει αμέριμνο κάνοντας την βόλτα του μόνο που αυτό το ζευγάρι είναι με δικό μου ταίρι .  Νιώθω το αίμα μου να ανεβαίνει στο κεφάλι όταν εκείνος της πιάνει το χέρι και το φιλάει . Πλησιάζω έξαλλος προς το μέρος τους έτοιμος να τον πιάσω απο τον γιακά και να του δώσω το χέρι του να το φάει, ας φανώ ζηλιάρης και κτητικός όταν λέω κάτι το εννοώ και του είχα πει να μένει μακριά της.

Λούσι 

    Νιώθω ένα χέρι να με πιάνει από την μέση και να με φέρνει κοντά του. σηκώνω μπερδεμένη το βλέμμα μου και βλέπω εναν άντρα που τα μάτια του γυαλίζουν απο κτητικότητα και μισός  έτοιμος να ορμήξει στον Νίκολας . 

- α ήρθες επιτέλους αγάπη μου .  είπα και γύρισα και τον φίλησα στο μάγουλο ξαφνιάζοντας τον 

ο Νίκολας του έριξε ένα δολοφονικό βλέμμα αλλά δεν μιλάει έτσι συνεχίζω  

- σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου λόρδε Νίκολας αλλά θα πρέπει να σας αποχαιρετήσω, ο γάμος μας είναι σε λιγότερο από μια βδομάδα και οι ετοιμασίες τρέχουν . 

  Δεν απαντάει, απλός κάνει μια μικρή υπόκλιση σε εμένα και μετά ένα περίεργο νεύμα στον Φρανς κοιτώντας τον επίμονα για λίγα δευτερόλεπτα όταν να τον πιάνω από το χέρι πράγμα που κάνει τον Φρανς να σφιχτει λίγο πριν ο Νικόλας ευτυχώς κάνει μεταβολή και φεύγει .

- έκανα αμαν και πως να τον πείσω ότι αυτός ο γάμος ήταν με κοινή συναίνεση μην τα τινάξεις όλα στον αερα. Του ψιθυρίζω.

 Εκείνος μοιάζει να το σκέφτεται λίγο αλλά χωρίς εκείνη να το περιμένει σκύβει και της δίνει ένα πεταχτώ τρυφερό φιλί τα μάτια της ανοίγουν έκπληκτα αλλά ένα μικρό νεύμα τον δικό του την έκανε να καταλάβει ότι ακόμα τους παρατηρούσαν οπότε έφερε τα χέρια της γύρο από τον λαιμό του και τον έφερε ακόμα ποιο κοντά της.
   Ο Φρανς μπορεί να είχε ξεκινήσει το φιλί με πρόφαση αλλά το κράτησε λίγο περισσότερο από όσο περίμενε καθώς τα τρυφερά της χίλιοι τον  ερεθιζαν με έναν πρωτόγνωρο τρόπο όπως και τόσες άλλες φορές πριν. Ήθελε να την κρατήσει κιαλο αλλά δεν ήταν ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος κατάλληλος και καθώς αυτός ο μπάσταρδος έφυγε επιτέλους σκέφτηκε με απροθυμία τελείωσε το φιλί τους.

   Την κοίταξε με ένα εξεταστικό βλέμμα καθώς τα μάτια της δεν τον κοιτούσαν αλλά ήταν καρφωμένα στο έδαφος ενώ τα μάγουλα της είχαν πάρει μια έντονη κόκκινη απόχρωση σαν να ντρέποταν.
Πράγμα που το βρήκε πολύ γλυκό αν και περίεργο για μια γυναίκα με τόση εμπειρία σαν και εκείνη.
  Όπως και να έχει πήρε ευγενικά το χέρι της στο δικό του και ξεκίνησαν να περπατάνε στο πάρκο σαν ένα ζευγάρι που ήταν χρόνια παντρεμένο ήξερε ότι όλοι όσοι τους έβλεπαν σήμερα η είχαν δει ακόμα και το φίλοι θα κάνουν τα κουτσομπολιά να πάρουν φωτιά καθώς η όλη συμπεριφορά ήταν απλός ανάρμοστη για ένα αρραβωνιασμένο ζευγάρι.
   
- Καλό θα ήταν να μην έχεις πολλά πολλά μαζί του. Της είπε σπάζοντας την σιωπή τους

- Αν και δεν μου αρέσει να συμφωνώ μαζί σου σε αυτό έχεις δίκιο. Δεν σε εμπιστεύεται καθόλου, οχι ότι τον άδικο. Ένα νευριασμενο μουγκρητό βγήκε από τον Φρανς και Λουση γέλασε και συνέχισε.

- Αλλά του αξίζει να βρει την ευτυχία και εγώ σίγουρα δεν είμαι αυτό που ψάχνει θα ήταν κρίμα λοιπόν να ασχοληθεί περισσότερο με αυτή την υπόθεση.

- Περίεργο να ακούω έναν πειρατή να μην κοιτάει την πάρτη του είπε και την κοίταξε.
Εκείνη αναστέναξε βαριά καθώς δεν ήταν σίγουρη αν θα άξιζε να έρθει σε μια λογομαχία μαζί του αυτή την στιγμή

- Ξέρω ότι με θεωρίες πειρατή και ότι μαζί φέρνει αυτή το όνομα αλλά θα εκπλαγείς αν ποτέ κάτσει και μάθεις πως έχουν και αυτή μια τιμή ή μια υπόληψη.

- Λοιπόν από ότι φαίνεται θέλοντας και μη έχω μια ολόκληρη ζωή να το ανακαλύψω αυτό αγαπητή μου.
 
  Τα μάγουλα της βάφτηκαν κόκκινα ξανα όταν άκουσε την δήλωση του χωρίς όμως να τον αφήνει σίγουρο για το τι ένιωθε θυμό, ντροπή ή κάτι άλλο τι είχε άραγε μέσα στο κεφάλι της πολύ θα ήθελε να ήξερε.

-ο γάμος μας είναι σε λίγες μέρες μπορείς ακόμα να τον αναβάλεις. Του είπε τελικά.

Εκείνος αναστέναξε και γύρισε και της είπε.

- Μπορώ να κάθομαι εδώ με τις ώρες να σου λέω ότι δεν επρόκειτο να αλλάξω γνώμη αλλά αυτό θα ήταν πολύ βαρετό. Γιατί λοιπόν δεν το παίρνεις απόφαση και εσύ για να γλυτώσουμε αλλά τόσο χρόνο?.

- Μα θα είσαι δυστυχισμένος μαζί μου του απάντησε με αγανάκτηση αλλά και ειλικρίνεια.

- Μπορεί μπορεί και όχι η ευτυχία είναι κάτι υποκειμενικό και για να σε προλάβω μικρή μου πριν το θεσπέσιο στοματάκι σου ανοίξει πάλι να φέρνει αντιρρήσεις καλό θα ήταν να σκεφτείς και εσύ την ιδέα από μια ποιο καλή πλευρά. Είσαι κοντά στα 23 για τους γύρο της τάξης σου είσαι σχεδόν γεροντοκορη προτιμάς να παντρευτείς έναν άντρα που θα λείπει το περισοτερο καιρό και αν ο Θεός σε αγαπάει μπορεί να μην γυρίσει και μια μέρα ποτέ ξανά και να μείνεις μόνη σου χωρίς κανέναν πάνω από το κεφάλι σου με μόνη έννοια ίσως κανένα παιδί αν αποκτήσουμε. Εκτός αν είσαι τοσο ανόητη και να αφήσεις αυτή την ευκαιρία να φύγει μέσα από τα χέρια σου και αφήνεις τον πατέρα σου να ορίσει την ζωη σου και βρεθείς με κανέναν μεγάλο σε ηλικία που θα σε πάρει να σε βάλει μέσα σε ένα κλουβί να γέννας η να μεγαλώνεις τα παιδιά του ιδανική ζωή δεν ακούγετε?.

Όσο και αν ήθελε να το αρνηθεί είχε δίκιο ο πατέρας της είχε κάνει πολύ υπομονή μαζί της και μετά από αυτο τον χαμό της υποτιθέμενης εξαφάνισης αν δεν ήταν ο Φρανς η ο Νικόλας στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να είχε βρεθεί με το μαχαίρι στο λαιμό για έναν απαίσιο γάμο.

- Βλέπω ότι είσαι έξυπνο κορίτσι για αυτό φέρσου ανάλογα θα τα πούμε στον γάμο μας αγάπη μου. Της είπε και με ένα γρήγορο φίλη στο μάγουλο την άφησε μόνη της και ξεκίνησε να περπατάει προς την αντίθετη κατεύθυνση ενώ μέχρι τώρα την είχε οδηγήσει μέχρι ρο μέρος που σταθμευαν οι αμαξες.
  Η καρδιά της πόνεσε και η αίσθηση ότι ήταν για άλλη μια φορά στο κλουβί την πνίγει. Αν και κάτι μέσα της, της έλεγε ότι θα πάνε καλά προτίμησε να την αγνοήσει γιατί όλα έδειχναν τι αντίθετο.






Continue Reading

You'll Also Like

157K 4.5K 60
Νάντια και Άρης. Άρης και Νάντια. 10/10/21 - 03/07/22
622K 20.5K 70
Η Μελίνα, μια 18 χρόνη μαθήτρια Τρίτης λυκείου, οι γονείς της δεν παντρεύτηκαν ποτέ , μια εφηβική τρέλα , η μητερα της μόλις την γέννησε εφυγε και απ...
445K 20.7K 62
Η Αμέλια ή αλλιώς Λία είναι ένα κορίτσι καλόψυχο, ευγενικό και όμορφο εσωτερικά και εξωτερικά, αλλά Δυστυχώς τα δύσκολα τα περνάνε οι καλοί άνθρωποι ...
205K 8.2K 67
Η Μελινα η αλλιώς Λίνα, είναι 17 και πάει Τριτη λυκείου. Κρύβει τον πραγματικό της εαυτό κάτω από φαρδιά ρούχα, με αποτέλεσμα να δέχεται bullying από...