Ο Δολοφόνος Του Καλοκαιριού

By Geo10meg

237 109 5

Πως ένα καλοκαίρι μπορεί να διαλύσει την έννοια της φιλίας, προτού καν αυτή να αρχίσει να ακμάζει; Μια παρέα... More

[1] 2008
[2] 2009
[3] 2010
[4] 2011
[5] 2012
[6] 2013
[7] 2014
[8] 2015

Χρονολόγιο (1)

23 12 1
By Geo10meg

Εάν έχετε φτάσει μέχρι αυτό το σημείο στο βιβλίο, έχετε καταλάβει, ήδη, πως η ιστορία, αυτή, είναι αρκετά βαριά, ως προς το περιεχόμενο της. Τα περισσότερα από τα, μέχρι στιγμής δημοσιευμένα, κεφάλαια, αποτελούνται από τουλάχιστον 4000 λέξεις, με το μεγαλύτερο να φτάνει, μάλιστα, τις 6000!
Από όταν μου σχηματίστηκε στο μυαλό η ιδέα για αυτό το βιβλίο, ήξερα πως προκειμένου να πω την ιστορία που ήθελα, έπρεπε να κάνω το σωστό world building. Το καστ είναι τόσο μεγάλο, που εξαρχής επιθυμία μου ήταν να εστιάσω στις προσωπικότητες του κάθε ατόμου, όσον αφορά τα αρχικά κεφάλαια. Από ό,τι λογικά έχετε ήδη καταλάβει, αυτά τα αρχικά κεφάλαια ήταν πέντε, δηλαδή αυτά που διαβάσατε μέχρι αυτό το σημείο.
Κάθε πέντε κεφάλαια, συγκεκριμένα, η πορεία της ιστορίας θα αλλάζει δραστικά, οπότε θα μπορείτε να περιμένετε και μια διαφορετική προσέγγιση στο τρόπο με τον οποίο τα γεγονότα παρουσιάζονται. Για τα επόμενα πέντε κεφάλαια, παραδείγματος χάριν, οι εξελίξεις και οι ανατροπές θα πάρουν το τιμόνι, ενώ οι περιγραφές τοπίων, εποχών και ατόμων, θα λάβουν έναν πιο δευτερεύοντα ρόλο, συγκριτικά με ό,τι είχατε ήδη συνηθίσει. Ειδικότερα, το επόμενο κεφάλαιο, αυτό του 2013, θα είναι ένα από τα πιο έντονα της ιστορίας, με πολλά στοιχεία που θα καθορίσουν το μέλλον της παρέας, έως και το τέλος.
Αν και από εδώ και πέρα, η ιστορία θα πάρει σημαντικά μπρος, αυτό δεν σημαίνει πως τα γεγονότα των πέντε, προηγούμενων χρόνων δεν ήταν εξίσου σημαντικά. Χωρίς να θέλω να αποκαλύψω πολλά, μπορώ να σας πω ότι τουλάχιστον τέσσερα πράγματα τα οποία αναφέρθηκαν σε σημεία των προηγούμενων κεφαλαίων, φαινομενικά αδιάφορα, θα αποδειχτούν καθοριστικά, στην συνέχεια, για την εύρεση του δολοφόνου του καλοκαιριού!
Μα επειδή γνωρίζω ότι για τους περισσότερους, τέτοια κεφάλαια, με εστίαση στο κτίσιμο του κόσμου και όχι στην εξέλιξη της ιστορίας, μπορεί να θεωρηθούν ακόμη και λίγο βαρετά, σκέφτηκα να παραθέσω, παρακάτω, το πώς έχει διαμορφωθεί το χρονολόγιο της παρέας, μέσα σε 5 χρόνια. Άλλωστε, μια ιστορία που εξελίσσεται σε ένα μεγάλο διάστημα χρόνου, γνωρίζω, από πείρα, ότι ίσως και καταλήξει πολύπλοκη για ορισμένους, οπότε με αυτόν τον τρόπο αποβλέπω στο να ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο, για όσους είτε έχουν χαθεί, είτε έχουν παραλείψει κάποια κομμάτια του βιβλίου, για τον οποιοδήποτε λόγο. Μπορείτε να περιμένετε ένα αναβαθμισμένο χρονολόγιο κάθε πέντε κεφάλαια, όπου και θα τελειώνει, ουσιαστικά, και το κάθε «ark» της ιστορίας. Αυτό μου επιτρέπει να τοποθετήσω στην ιστορία μου «jumping on points», σημεία στα οποία ο οποιοσδήποτε μπορεί να ξεκινήσει από εκεί το βιβλίο, ακόμη και αν αυτό βρίσκεται στην μεση! Μέσω των χρονολογίων, αυτών, συγκεκριμένα, ο καθένας σας θα μπορεί να προμηθευτεί όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατανόηση της συνέχειας της ιστορίας, αν και προφανώς κάποιες θυσίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στην πορεία, όπως εξηγώ άλλωστε και προς το τέλος του κεφαλαίου. Αν λοιπόν κάποιος θέλει να παραλείψει τα επόμενα πέντε κεφάλαια και να βουτήξει, αμέσως, στην απίστευτη μαγεία του έρωτα και του πάθους, τότε δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο, από το να ρίξει μια ματιά στο επόμενο χρονολόγιο, στην δεύτερη, δηλαδή, εκδοχή αυτού που θα παραθέσω παρακάτω, χωρίς άλλες περιτολογίες. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

2008
-Το καλοκαίρι, τα παιδιά ολοκληρώνουν το νηπιαγωγείο και η παρέα παίρνει μορφή, για πρώτη φορά. Αποτελείται από τον Γιώργο, τον Βίκτωρα, τον Κώστα, τον Νίκο και τον Πάνο.
-Την ίδια περίοδο, ο Γιώργος διοργανώνει πάρτυ γενεθλίων στο σπίτι του, στο οποίο δηλώνει παρών κάθε φίλος του, ο καθένας ενθουσιασμένος για αυτό το γεγονός.
-Ο Βίκτωρας παρακούει τις παρακλήσεις των γονιών του Γιώργου και φέρνει από το σπίτι του πηλό, για να παίξει με αυτόν, μαζί με τους φίλους του. Ο πατέρας του Γιώργου, ο κύριος Πέτρος, συλλαμβάνει τα παιδιά με την φωτογραφική του κάμερα, μα εν τέλει αποφασίζει να τα αφήσει να συνεχίσουν το παιχνίδι τους.
-Ο Πάνος, περιέργως, απουσιάζει για μεγάλα διαστήματα από την παρέα, με την δικαιολογία πως τον πονάει το στομάχι του. Επανασυνδέεται με αυτήν, μόνο κατά το κόψιμο της τούρτας.
-Ο Κώστας αφήνει την τελευταία του πνοή στο σπίτι του Γιώργου, λόγω του ότι επικίνδυνος πηλός αναμίχθηκε με το αναψυκτικό του, ενόσω εκείνος δεν κοιτούσε. Ο συνδυασμός αυτός, αποτελεί και το μοιραίο τέλος του.
-Οι αστυνομικές αρχές αποδίδουν τον θάνατο στην απροσεξία των παιδιών με τον πηλό, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού τους. Το περιστατικό θεωρείται ατύχημα, μα παρόλα αυτά πίεση αρχίζει να ασκείται στον Βίκτωρα και στους γονείς του, για το γεγονός ότι εκείνος ευθυνόταν, πραγματικά, για τα όσα είχαν συμβεί.

2009
-Έως και το καλοκαίρι του 2009, τα παιδιά φοιτούν στην πρώτη τάξη του Δημοτικού.
-Στην παρέα εντάσσεται ένα νέο μέλος, ο Ανδρέας, καθιστώντας τον αριθμό των μελών της, πάλι, σε πέντε.
-Ο Βίκτωρας έχει αρχίσει να βιώνει περιστατικά κατάθλιψης, από τον χειμώνα του προηγούμενου έτους, τα οποία έχουν προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των δασκάλων του σχολείου, οι οποίοι δεν γνωρίζουν πως πρέπει να ανταποκριθούν σε μια τέτοια κατάσταση.
-Έπειτα από μια κρίση πανικού, κατά την διάρκεια των γυμναστικών εκδηλώσεων του σχολείου των παιδιών, ο Βίκτωρας αποσύρεται στις τουαλέτες του κτηρίου, όπου και, φαινομενικά, αυτοκτονεί.
-Οι αστυνομικές αρχές επιβεβαιώνουν την αυτοκτονία, με ένα σχετικό σημείωμα να έχει βρεθεί δίπλα στο παιδί, το οποίο ομολογεί, με έμμεσο τρόπο, την εμπλοκή του στα περιστατικά της προηγούμενης χρονιάς, υπονοώντας πως ήταν εσκεμμένη. Η υπόθεση κλείνει προσωρινά, με τον θύτη και το θύμα να αποτελούν πλέον παρελθόν, παρόλο που για πολλούς από τους εμπλεκόμενους, η ιστορία παρουσιάζει, ακόμη, διακριτά κενά.

2010
-Έως και το καλοκαίρι του 2010, τα παιδιά φοιτούν στην δεύτερη τάξη του Δημοτικού.
-Κατά τις καλοκαιρινές διακοπές, οι γονείς του Γιώργου ανακαλύπτουν πως ο πηλός του Βίκτωρα, το καλοκαίρι του 2008, παρουσίαζε διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον «φονικό» πηλό, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί προκειμένου να επιτευχθεί ο άδοξος θάνατος του νεαρού Κώστα. Ο πηλός είχε αντικατασταθεί από ένα δεύτερο, μυστηριώδες, άτομο, προκειμένου να κατηγορηθεί, αδίκως, ο Βίκτωρας, για το περιστατικό.
-Η Δήμητρα Κακλαμάνη, φίλη του Γιώργου, βρίσκει άδοξο τέλος σε τροχαίο, καθώς η προσοχή της έχει αποσπαστεί από ένα Tamagotchi. Το συμβάν θεωρείται, για μια ακόμη φορά, ως ένα απλό ατύχημα, αν και οι φήμες περί δολοφόνου στην πόλη της Μεταμόρφωσης, έχουν αρχίσει πλέον να εξαπλώνονται, από στόμα σε στόμα.
-Οι έρευνες σχετικά με τον δολοφόνο του καλοκαιριού αναζωπυρώνονται.

2011
-Εώς και το καλοκαίρι του 2011, τα παιδιά φοιτούν στην τρίτη τάξη του Δημοτικού.
-Το κλίμα που επικρατεί, έπειτα από τα γεγονότα του προηγούμενου καλοκαιριού, είναι δυσάρεστο. Σε μια προσπάθεια του να επαναφέρει την ηρεμία και την γαλήνη στην δικιά του ζωή, αλλά και στην ζωή των φίλων του, ο Νίκος παίρνει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μια σχολική εφημερίδα, με την βοήθεια των συμμαθητών του.
-Με αυτόν τον τρόπο, η παρέα επεκτείνεται και αποκτάει νέα μορφή, δέκα ατόμων. Πλέον αποτελείται από τον Γιώργο, τον Ανδρέα, τον Νίκο, τον Πάνο, την Ελένη, την Ευτυχία, τον Αλκίνοο, την Εβελίνα, την Δήμητρα και τον Μιχάλη, του οποίου η μητέρα εργάζεται σε γνωστή, ελληνική εφημερίδα και επομένως διαθέτει στο σπίτι της ειδικό εκτυπωτή, ο οποίος επιτρέπει την τύπωση πολλών αντιτύπων, ενός αντικειμένου.
-Ο Νίκος βρίσκει τραγικό τέλος, το καλοκαίρι του 2011, κατά την προσπάθεια του να χειριστεί τον προαναφερθέν εκτυπωτή, στο σπίτι του Μιχάλη, παρουσίαν και όλης της υπόλοιπης παρέας του. Το χέρι του ισοπεδώνεται από την μηχανή, οδηγώντας τον σε σχεδόν ακαριαίο θάνατο, από αιμορραγία. Το περιστατικό προκαλεί μεγάλη σύγχυση μεταξύ των παιδιών.
-Το περιστατικό ερευνάται από τις αρχές, οι οποίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο εκτυπωτής έχει πειραχθεί από τα χέρια κάποιου, και συγκεκριμένα κάποιου, με σημαντικές δεξιότητες στους υπολογιστές. Υποψίες αρχίζουν να γεννιούνται μεταξύ των γονέων, περί της ανάμιξης της μητέρας του Μιχάλη στην υπόθεση, η οποία τελευταία στιγμή αμέλησε την επίβλεψη των δέκα παιδιών στο σπίτι της, εγκαταλείποντας τα χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να ενημερώσει κανέναν, λόγω έκτακτης ανάγκης στην δουλειά της, υπό εντολή του αφεντικού της.
-Πενθώντας τον χαμό του ενός παιδιού της, η μητέρα του Πάνου αποφασίζει να πάρει μετάθεση στην Νέα Ιωνία, εγκαταλείποντας έτσι την καταραμένη πόλη, η οποία είχε πάρει τις ζωές τόσων πολλών αθώων παιδιών, σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η παρέα μειώνεται, έτσι, σε αριθμό οκτώ, συνολικά, ατόμων.
-Το πρώτο τεύχος της εφημερίδας δημοσιεύεται εν τέλει, λίγο αργότερα, με απόλυτη επιτυχία. Τα ηνία της ηγεσίας, για το δεύτερο τεύχος, αναλαμβάνει η Εβελίνα.

2012
-Εώς και το καλοκαίρι του 2012, τα παιδιά φοιτούν στην τέταρτη τάξη του Δημοτικού.
-Ο πατέρας του Γιώργου, ο Πέτρος, έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει την δυστυχία των προηγούμενων χρόνων, με το ποτό, το οποίο τον έχει επηρεάσει αρνητικά, προς όλες τις απόψεις. Οι διαφωνίες με την γυναίκα του, αποτελούν πλέον καθημερινότητα.
-Έπειτα από μια έντονη συζήτηση, παρά την ανησυχία της γυναίκας του, ο Παναγιώτης επισκέπτεται τον θερινό κινηματογράφο της Νέας Φιλαδέλφειας μαζί με τα παιδιά του και τους φίλους τους, λίγο προτού το καλοκαίρι λάβει τέλος.
-Προς μεγάλη έκπληξη όλων, ο δολοφόνος του καλοκαιριού δεν χτυπάει, φαινομενικά, εκείνο το καλοκαίρι, του 2012. Κανένας φόνος δεν παρατηρείται, ενώ σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, το γεγονός αυτό υποδηλώνει πως ο Πάνος και η οικογένεια του βρίσκονται πίσω από όλα, πίσω από τον εφιάλτη ο οποίος είχε στοιχειώσει ήδη τις ζωές αναρίθμητων ατόμων.
-Γονεις και παιδιά προετοιμάζονται για την επικείμενη αναμέτρηση με τους δολοφόνους των αγαπημένων τους ανθρώπων, το επόμενο καλοκαίρι.

2013
-Ένας απαγορευμένος έρωτας διαταράσσει τα νερά και φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων των εμπλεκομένων...

Και με αυτά και με αυτά, εδώ θα σας αφήσω, για να μην σας κουράσω, κιόλας. Κρατήστε υπόψιν σας το γεγονός, ότι στο χρονολόγιο έχω παραλείψει αρκετά πράγματα, ίσως και σημαντικά. Με την ίδια λογική, ίσως και να έχω εντάξει σε αυτό κάποιες λεπτομέρειες που εν τέλει δεν θα αποδειχτούν κρίσιμες για την συνέχεια της ιστορίας, με σκοπό να προκαλέσω λίγη σύγχυση ανάμεσα σας, ώστε η ιστορία να μην εξελιχθεί σε αναμενόμενη και προφανή. Ελπίζω, ειλικρινά, από τα βάθη της καρδιάς μου, ότι το μυστήριο αυτό θα είναι κάτι το οποίο θα σας συναρπάσει και μέχρι τέλους, αν και δεν θα στηριχτώ, ομολογουμένως, μόνο σε αυτό.
Από τα πέντε επόμενα κεφάλαια, όπως προανέφερα, άλλωστε, ήδη, μπορείτε να περιμένετε αρκετή δράση και εξελίξεις, για όσους διψάνε για κάτι το γρήγορο και το αγωνιώδες, το περιπετειώδες. Αν και το στοιχείο του έρωτα θα ενταχθεί και αυτό, με πολύ έντονο τρόπο μάλιστα, στο επόμενο κεφάλαιο, γίνεται να σας διαβεβαιώσω από τώρα ότι θα παίξει τεράστιο ρόλο κατά τα κεφάλαια 11 έως και 15, όπου οι πρωταγωνιστές μας θα έχουν ενηλικιωθεί, πια, πλήρως. Φυσικά, όσα στοιχεία έχουν ενταχθεί ήδη στην πλοκή, δεν θα εκλείψουν από αυτήν, αντιθέτως θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στο σενάριο, πλουτίζοντας το διαρκώς.
Τα λέμε, λοιπόν, το 2013 και ας ήταν αυτό πριν αρκετά χρόνια, για εμάς! Have a good day and watch out for psychopath people trying to kill you, it's never a good experience 🙃

Continue Reading

You'll Also Like

108K 5.4K 39
176K 16.9K 41
"Όχι όμως όπως το θέλεις εσύ Μελίνα"
903 65 21
Στο άκουσμα της σφαίρας όλοι φοβούνται. Όμως δεν γνωρίζουν ποιος κρύβεται πίσω στης σκιές. Ποιος είναι αυτός που κρατάει την σκανδάλη του όπλου ; Έν...
14.6K 893 44
Για όλα υπάρχει μία αιτία. Όλα λένε για κάποιο λόγο γίνονται. Υπάρχουν όμως πολλές αδικίες. Πολλά προβλήματα. Αλλά και η ομορφιά πάντα βγαίνει στην ε...