Вигнанець. На Чужині

By Durskyi

246 65 0

Продовження довгоочікуваного циклу козацького фентезі. Мамай отримав те, чого хотів. Лист з амністією підписа... More

Пролог.
Частина Перша. Полон. Розділ 1. Сліди На Дорозі.
Розділ 2. Харцизи.
Розділ 3. Филон.
Розділ 4. Зіпсований Товар.
Розділ 5. Більше не Козак.
Розділ 6. Гарпія.
Розділ 7. Лихоманка.
Розділ 8. Вождь Дикунів.
Розділ 9. Позначки на Піску.
Розділ 10. Речі.
Розділ 11. Німий.
Розділ 12. У Полум'ї.
Розділ 13. Морські Вовки.
Частина Друга. Пірат. Розділ 14. Новий Капітан.
Розділ 15. Затока Воронів.
Розділ 16. Чотири Капітани.
Розділ 18. Пропозиція.
Розділ 19. Конкуренція.
Розділ 20. Команда.
Розділ 21. Шафо.
Розділ 22. Фаринг.

Розділ 17. Бусурманські Динари.

5 3 0
By Durskyi

Постріл розрізав темряву каюти. Мамай стріляв навмання, орієнтуючись лише на рух. Він влучив з першого разу. Щось важко впало на підлогу. Чиясь голова гупнула об дошки.

Позаду почулись кроки. Команда неслась на допомогу. Гро-Алор підбіг зі смолоскипом.

- Цілий?

Мамай мовчки кивнув. Взяв у товариша смолоскип і зайшов. Полум'я освітило каюту кривими лініями. Ніздрями Мамай відчував запах чаду. Він йшов повільно, тримаючи в іншій руці шаблю. Нарешті вогонь освітив тіло. Мамай застиг.

- Хто стріляв?! — у каюту залетів Гро-Мор.

Мамай не відповів. На вигляд, світловолосій дівчинці було чотирнадцять років. Вона не встигла навіть викинути вперед руки. Куля повалила її лицем вниз.

- От дідько! — прошепотів Гро-Алор. — Нехай заступляться за неї її Боги.

Мамай не пам'ятав, як він виходив. Ноги не слухались, руки налились свинцем.

***
Джалалій і Гро-алор чекали його назовні.

- Все пройти добре?
- Я тепер в піратській раді, — сухо сказав Мамай. — Думав це пройде довше. Швидко впорались.
- Ну, тепер заживемо! — розмріявся Гро-Алор. — Корабель, команда, золото...
- Борги, — нагадав Мамай. — Ще й в закладі у Лео. Про що ти, трясця, думав, коли брав у нього в борг?
- Карта йшла, — знизав плечима здоровань.

Мамай переглянувся з Джалалієм. Тоді обоє одночасно глянули на товариша. Гро-Алор був незамінним в битвах, що на морі, що на суші. І в тавернах Затоки Ворона його ще ніхто не перепив. Але азарт грав з ним злий жарт. Карти йому ніяк не покорились, і він не знав, коли зупинятись. Тепер у них чотири дні на те, щоб знайти гроші. Лео пришле по них Німого. Того самого Німого, котрий ділив з ними рабські пута. Дикун Лео переманив його до себе, бо море той не любив. Морська хвороба з кровожерливістю йшла комплекті. Мамай з Гро-Алором колись любили жартувати, що Німий "мовчки" виконує свою роботу. Тепер він мовчки повипускає їхні кишківники й змусить міряти кроками.

- Скільки ти винен? П'ять, шість сотень?
- Дві.
- Ну, цю суму ми знайдемо.
- Тисячі.
- Скільки?! — Мамай аж рота роззявив. — Дві клятих тисячі бусурманських динарів?! Знаєш, Лео не варто нічого робити. Я сам тебе пристрелю!

Гро-Алор насупився і пішов геть. Мамай не стримувався і кляв його в спину. Джалалій мовчки спостерігав за цим дійством.

- Ти бути занадто різкий з ним, — сказав, коли Мамай закінчив.

Козак дістав люльку. Швидко розпалив її.

- Я буду набагато м'якший, якщо ти вигадаєш, де нам взяти ці гроші, не потрапивши у ще більші борги. Легше вже здихатись Лео. Видамо за нещасний випадок.

Але, хоч козак і сказав це, він і сам не вірив у це. Втрьох їм не справитись з охорою Лео, а навіть, якщо так, то пірати їх повісять на щоглах кораблів. Власників закладів було суворо заборонено чіпати. І навіть, якщо не буде свідків, прийде хтось замість Лео і, побачивши боргові записки, він знову вчепиться в Гро-Алора.

З роздумів Мамая вивів той самий чоловік, котрий попередив про борг зранку. Він ще раз вклонився, піднявши руки, мовляв — він без зброї. "Про вовка промовка", — спохмурнів козак.

- Дикун Лео хотів би привітати вас зі званням капітана, і місцем в піратській рад. — не розгинаючись пробурмотів той. Тоді випрямився і з хитрим вогником в очах додав: — Особисто.

Continue Reading

You'll Also Like

76.2K 12.7K 82
‼️Не додавати в один список з роснявим перекладом цього роману, я за таке блокую Автор: Блакитні крила (Cyan Wings) 青色羽翼 Перекладач англійською: MOUR...
13.1K 830 39
Драко Малфой і Ізабелла Уізлі. Ізабелла або Бель Уізлі попадає в Хогвартс до своїх братів і сестри які навчаються на факультеті Гріфіндору але гг поп...
1.3K 38 17
Мене звати Жан Моро. Моє місце - Евермор. Я належу родині Моріяма. Це правда, навколо якої Жан побудував своє життя, нагадування про те, що це найкра...
239 12 4
Історія починається з маленького кошеняти, який проживає в одному з чотирьох кланів - клані Яскравого Вогню. Його майбутнє таємниче й цікаве, але чи...