BERDEL (düzenleniyor)

By layda_gs

42.6K 2.2K 1.8K

Acı hayatlar vardır ama biz bunları bilmiyoruz ve bunun üzerine yargılıyoruz "berfu çık dışarı yüzünü görmek... More

1. Bölüm
2. Bölüm
3. Bölüm
4. Bölüm
5. Bölüm
6. Bölüm
7. Bölüm
8. Bölüm
10. Bölüm
11. Bölüm
12. Bölüm
13. Bölüm
14. Bölüm
15. Bölüm
16. Bölüm
17. Bölüm
18. Bölüm
19. Bölüm
20. Bölüm
21. Bölüm

9. Bölüm

1.5K 111 114
By layda_gs

Canlar şimdiden anlaşalım paragraf aralarına yorum istiyorum bende baya uğraşıyorum bu bölümleri yazmak o kadar kolay değil sizden ricam, bide bu bölüm biraz hüzünlü kızmayın bana olur mu. Bide şunda anlaşalım gecenin birinde atıyorum  bölümü yanlışlar olabilir.

İyi okumalar....

Evet evet, doğru duydum, abim dediki, berdel arzu ve bawer arsında olucak. Ne alaka arzu kim anlamıyorum ben ne yaşıyorum şu an.

Bawerle göz göze geldiğimizde bawerin gözünde korku vardı, biz abilerin yanına gitik.

"noluyor burda" ben sert bir şekile konuştum.

"berfu sen evlenmiyeceksin, arzu ve bawer evlenincek" arzu kim ya abim ne demek istiyor.

"arzu kim, ne diyorsun abi" bawerin gözlerinden anlaşılıyordu endişesi olduğu, birsürü kadın bizi izliyordu, noluyo burda birisi atık açıklasın.

"arzu sabahki kız, kardeş-" sözünü kestim.

"o kelimeyi sakın kullanma, o bizim hiç bir şeyimiz değil" sesimdeki sertlik konakta yankılanıyordu. iki aşirette biz dikkatlice izliyordu.

"yani, arzu Bawerle evlenmeyi kabul eti daha doğrusu o dedi ben evlenirim" yerime oturdum sakince bawere baktım, bana öyle bir bakıyor du ki, içim giti şu an ona sarılmak isterdim.

"arzuyu getirin" sesimdeki sakinlik herkesi şaşırttı. Arzu karşıma geçti. Gözlerinin içine baktım.

"şimdi abime dediğini bana de bakalım ama şunu unutma ben kanmam" arzu gözlerimin içine bakarak.

"abla-" sözünü sert bir şekilde kestim "aramızda bir samimiyet yok, bana herkes gibi hanım ağam diyeceksin" herkes dikkatlice bizi izliyordu. Ben napıyordum gerçekten delirdim mi ne bu sakinlik.

Bawerin gözlerine deydi gözlerim, gözleri ateş gibiydi gözlerimi yaktı, arzuyu öldürebilirdi şimdi bu sinirle.

"hanım ağam ben size yük olmak istemedim, sizinde istemeyerek evlendiğinizi duydum böyle bir şey dedim" kahka atım, herkes bana delirmişim gibi bakıyordu ayağa kalktım.

Sert bir şekilde tokat atım. "ben sana dedim ben abim değilim, benim karşıda göz yaşı döktüğünde sana inanmam, şimdi ya doğruyu söyle yada sıkarım kafana" herkes bana öyle bir bakıyor du ki, abim sakince beni izliyordu. bawere bakmadım bakarsam ikimizi de yakar kül eder gözleri.

"hanım ağam ben bawer ağayı seviyordum zorla evlendiğinizi duyunca bende böyle bir şey sundum" ben yine kahka atım.

"aferim, bir daha benim karşımda yalan söylemeye kalkarsan kafana sıkarım, ama bir yalanını ortaya çıkarırsam seni ölmek için yalvartırım, iki aşiretde şahit" sesim çok sert çıkıyordu. herkes bana hayretle bakıyordu. Bawer bana bakıyor du. gözlerimiz birleşti benim gözümde acımasızlık, onun gözünde çaresizlik vardı.

"ee hadi devam edin, ne karar verildi, masum arzu sevdasına kavuşacak mı" benim sesim her seferinde biraz daha sert çıkıyordu, sesim baweri dağıtıyordu bawer karşımda kül oluyordu.

Abim ayağa kalktı "arzu ve bawer evlenincek" bi adam kalktı.

"rojhat ağa karar verildi hanım ağa ile bawer ağa evlenicek"

"ikiside benim kardeşim ha berfu ha arzu, ben berfuyu vermem arzunun rızası vardır, o evlenicek" bawere bakmak istemiyorum, ama gözüm gidiyor.

Bawerle yine göz göze geldik. onun gözünden bir damla yaş düştü. o yaş benim yüreğime yanğın oldu. yapma bawer kurban olurum yapma, ben seninle evlenirsem senide kendimi de yakarım biz beraber biteriz.

Mehmet Ağa kalktı "rojhat ağa karar verildi, biz berfuyu allahın emriyle istedik berfu artık Allah katında bawerin karısıdır" bawer hiç konuşmadan bana bakıyordu, bakma lütfen beni öldürme. Şu an sana sarılmak isterdim, biliyormusun ben seni kendime bağlamamak için herşeyi yaptım ama sen bana bağlandın.

"Mehmet Ağa biz imam nikahi da resmi nikat da kıymadık. berfu ne allah katında, nede resmi olarak bawerin karısı, arzu ve bawer evelincek biti. Bu konu tartışmaya kapalı" Mehmet Ağa bawere baktı.

"sen ne dersin oğlum" bawer benden gözünü ayırmırmadan cevap verdi "berfu ne derse o" bana bırakma yapma. ben hayır dersem seni öldürmüş olurum. ben kedimi öldürürüm ama seni öldürmem yapma bana bunu be bawer. Abim bana döndü.

"berfu cavap ver de şu iş bitsin" arzuya baktım, benim kararımı bekliyordu bawere baktım bana acı gözlerle bakıyordu.

"arzu ve bawer evlenicek" bawerin gözünden bir damala daha yaş düştü, o yaşı kimse görmeden sildi, ama ben gördüm beni yakan onun göz yaşları. Biz evkesekde mutlu olmayız ki bari seni sevenle mutlu ol.

Ben son kez ayağa kalktım "hepiniz şahitsiniz" arzuya döndüm "sen bir hata yap, seni kendi elerimle öldürürüm, senin bir yalanını yakalarsam  hepinizin önünde öldürüncem bunu, size yemin olsun" arzunun gözünde korku vardı.

Aşiretler kalktı, sadece bawerin ailesi kaldı. bide amcalar yani yabancı yoktu. derya benim yanımda oturmuş benim elimi tutuyordu.  zilan hanım konuştu.

"arzu ya da yarın alış veriş yapalım" arzu zilan hanıma baktı.

"şey ben istemem hanım ağama alınanları giyerim" bawer sinirle ayağa kalktı.

"lan siktirin gidin, bişey demedim ama sakın, berfu için alınan bir tokayı bile bu kıza verirseniz sizinde öldürürüm onuda, berfunun gelinliği benim odamda kalıcak" bi anda durdu, bana baktı devam eti "ben o gelinliği bir meleğin üzerinde gördüm, o gelinliği dokunana acımam" bawer beni yakıyorsun kül ediyordun yapma.

Ben deryanın elini sıktım derya benim saçlarımı okşadı.

Zilan hanım konuşmaya başladı.
"oğlum o gelinlik senin odanda kalmaz, arzunun gelinliği senin odada kalır ancak" yani, o da haklı karısının gelinliği o odaya giricek. O odada benim çöpüm bile olmaz ki, çünkü o odaya arzu giricek.

"bir kere konuşucam bak rojhat ağa sende beni iyi dinle. O kadın benim odamın önünden bile geçemez, benim evlenmemin tek nedeni sevdiğim kadın abisine kıyamıyor onu çok seviyor. Yani ben o kadına dokunmam, o kadın benim nikahlı karım olabilir, ama Allah katında hiç bir zaman karım olmayacak o odaya hiç bir zaman giremez, o odaya berfu dan başka kadın giremez, çünkü ben o odayı berfu için baştan yarım, ben sevdiğim kadının sevdiği hiç bir şeyi bilmiyordum, deryadan öğrendim ve onu zevkide bir oda yaptım o odaya kimse giremez "bi sessizlik oldu, ben ağlıyordum her sözü beni yıkıyordu derya benim göz yaşlarımı sildi.

" oğlum sen ne dersin sen soyluların ağasısın çocuğun olmak zorunda" Mehmet Ağa demişti bunu zilan hanım konuştu bu sefer "kuma alırız o zaman" bawer dahada sinirlendi.

"siz anlamıyorsunuz heralde ben kuma felan istemiyorum, kuma alsanız onada dokunmam ben sadece berfuyu helalim derim, bunu anlayın, bak zilan hanım sana son kez söylüyorum benim odamın önünden geçerse bu kız, sana yemin ederim ilk o konağı ateşe veririm sonra çekip giderim, yapmadığım şey değil" bawer beni öldürüyorsun yapma bunu bana, biz evelnseydik de bizden olmaz dı ki. Sen şu an sadece bizi yıkıyorsun, canımız acıtıyorsun yapma bunu kendinede banada kıyma.

"oğlum ne dersin sen, sen ağasın"

"lan sikerim ağalıgınızı, ben bu kızla evleniyorsan berfu üzülmesin diye, şu kıza da söyleyin kedini berfu gibi zannedip bana yaklaşamaya kalkarsa, bu güne kadar hiç bir kadına elim kalkmadı ama öyle bir şeye yeltenirse öldürmekle kalmam" bawerin sesi odanın içinde yankılanıyordu, arzu da ağlamaya başladı. abim bana sarıldı.

"berfu bak, daha çok geç değil seviyorsan evlen" abi bilmiyorum, ama bizden olmaz ben onu mutlu edemem ki.

Bende ayağa kalktım bawerin karşısına geçtim.

"yapma, mutlu ol benim için mutlu ol" elirimi yanaklarına koydum sakaları batı, ama sorun olmadı hata hoşuma giti.

"berfu ben sensiz mutlu olamam bunu anla" bawerde ellerini benim yanaklarıma koydu.

"bawer biz evlensek de biz mutlu olamayız, ben aşık olmaktan korkan salak bir insanım, beni sevme diye neler yaptım, sana hep kötü davrandım, sen bana daha çok bağlandın. sen böyle yaptıkça beni daha fazla yakıyorsun"

Bawer yakıyordu kavuruyordu, biz bugün beraber kül olucak tık. ama son kez, odada sessizlik olmuştu herkes bizi izliyordu.

"berfu ben yapmama, senin için hazırladığım odaya başkasını sokmam, ben o gelinliğin içinde seni gördüm ben başkasını hayal bile etmem, ben seni sevdim senin o güzel kalbini sevdim ben başkasına dokunmam" bawer yapma, beni öldürüyorsun daha çok acı çekiyorum. Gözlerimden Okan yaşların hadi hesabı yoktu. Durmuyorlardı nedeni de yoktu ben bawer den hoşlanıyorum ama evlenenmemem, yapmam bunu kendime kıyamam.

"bawer ben senin çocuğunun teyzesi olucam bunu unutma beni mutlu etmek istemezmisin" bawer elerini çekti. sert bir şekilde konuşmaya başladı.

"berfu öyle bir şey olmayacak, benim hiç bir zaman çocuğum olmayacak, ben senden başkasına dokunmam" bawer kendine zarar veriyorsun yapma bunu.

Ben yere oturdum ağlamaya başladım. "yapma bawer beni öldürme, hem beni yakıyorsun hemde kedini, benle sen olmayız ben seni mutlu etmem, bende sevgi denen bişey yok ki, sen nasıl aşık oldun bana" bawer yanıma oturdu. saçlarımı geriye atı yanağimi okşadı.

"senin o olmayan sevğini kalbinden çıkardım, bizi yaratmaya çalıştım sen bizi yıktık bugün, yapma berfu bizi bitirme" biz denen bişey yok ki, bawer yok olmuyor içimde korku var eskiden yaşadıklarımı yaşayacam diye çok korkuyorum.

Bawer ağlıyordu, ben göz yaşlarını sildim "bu akıttığın yaşlar yüreğim düşüyor yapma" bawer alımdan öptü .

"sana yemin ederim o kıza dokunmyacam hiç bir zaman Allah katında karım olmayacak" ben arzuya döndüm ağlıyordu,  haklımıydı, oda baweri seviyordu ama bawer ona dokunmayacağını söylüyor, ben şu an hiç bişey bilmiyorum, ama çok acıyor kalbim nedeni de baweri bu kadar üzmem.

"bawer benim için mutlu ol lütfen mutlu ol" bana sarıldı.

"ben sensiz mutlu fena olmayacam bunu unutma sana yemin ederim ölene kadar sevicem seni" kahka atım odadakiler bana delirmişim gibi bakıyorlardı.

"bana bu kelimeyi kullanırsan inanırım be bawer, ben bugün bir kere daha aşk denen bişey olmadığını anldim, babam da anneme demişti ama şurada oturan kız varya onun sayesinde herşey alt üst aldu, hayatımı sikti lan seninkini de sikicek, bawer sen kendini mutlu et olur mu, kimseden o mutluluğu bekleme" bawer bana çok acı bakıyordu, ölmek istiyorum  ya neden, bana aşık oldun.

"ben sende başkasında mutluluk bulmam ki, ben kimseden öyle bir şey beklemem, senden hariç sen benim mutluluk kaynağımsın" daha çok yakıyor bizi, ben son bir kere sarıldım. ona son bir kere kokusunu içime çektim. artık ne o benim helalim ne ben onu helaliyim  o beni seviyor ben ondan hoşlanıyorum ama korkağın tekiyim, o yüzden uzaklaşmaya çalışıyorum. biz böyle bitik bawerden ayrıldım baktım.

"artık birbirimizin değiliz, senin göğsün bana haram, ona helal" ikimizinde sözleri birbirimizi yaralıyordu. ama devam ediyorduk. Ben son noktayı koyup ayağa kalktım göz yaşımı sildim.

"en yakın zamanda düğün yaparız" son sözüm buydu bawer ayağa kalktı.

"bende söyleyeceğimi söyledim o kadın benim helalim değil sadece nikahlı karım olucak Allah katında hiç bir zaman olmayacak" bawer bir hışımla dışarı çıktı. arkasında gidip sarılmak isterdim, ama yapamam Mehmet Ağa, zilan hanım, amcam, yengem kalktı. biz gençler kaldık ben deryaya sarıldım.

"derya ben ne yaptım" o kadar çok ağlıyordum ki xderya göz yaşlarımı siliyordu ama, yenisi akıyordu Furkan yanıma geldi.

"kuzum yapma"

"lan o şerefsiz yüzünden kimseye güvenemiyorum, belkide serhat bana böyle yapmasaydı ben şu an bawerle mutlu olabilirdim" Furkan bana sarıldı, arzu bana bakıyordu az önceki göz yaşları yoktu. sinsice bakıyordu.

"neden öyle bakıyorsun" sırıtı, ayağa kalktım, saçından tutup dışarı çıktım terasa yakın bir odadaydık, terasa çıkardım elim hayla saçındaydı, terastan aşağıya doğru kafasını sarkıtım herkes bana korkuyla bakıyordu. aşağıda amcam Mehmat ağa zilan hanım yengem bana sakin olmamı söylüyordı, abimlerde  terasta beni sakinleştirmeye çalışıyordu ama şu an sakin olamam.

"bana bir adım yaklaşırsanız atarım vallahi atarım aşağıya"

"güzelim sakin ol" abim çok korktu ben arzuya döndüm.

"şimdide gül lan hadi gül" arzu korkudan bağırmaya başladı.

"lütfen bırak özür dilerim" dile lan, dile ama biralmiyacam beynini dağıtmadan bırakmam.

"neye sırtın söyle bırakıcam" bok bırakırım, sen söyle bakalım.

"vallahi bişey gülmedim özür dilerim"

"lan ağzına sıçarım söyle lan" bawer geldi. beni tutu kendine çekti sarıldı, ama öyle bir sarılıyorduki içine sokmak istercesine.

"delirmiş bu öldürüncekdi beni" belimden silahı çıkardım.

"yarım kalan işimi haliyim o zaman" bawer kollarımı ve bedenimi kolları arasına aldı.

"bırak ya bırak" ben bağırdım.

"ne bok yedin lan" bawer arzuya bağırdı.

"bişey yapmadım sadece güldüm" mal ya bide masum masum gülüm diyor.

"lan sikerim seni gülmeni, o dişlerini sana yediririm lan" ben bağıra bağıra kıza hakaret ediyordum, bawerde beni tutuyordu kız yere çökmüş ağlıyordu.

"ya ben sana ne yaptım" dediği ana sinirlendim bawerin koları ardından çıkmak için yapmadığım şey kalmadı, ama çok güçlüydü.

"Kızım seni burda gebertirim lan, bir günde hayatımın içine sıçtın hayla naptım diyorsun, seni anneni yanına gönderirim valla hiç acımam yapmadığım şey değil yani" arzu daha fazla ağlamaya başladı. abim karşıma geçti bawer hayla beni tutuyordu.

"berfu lütfen sakin ol"

"herşey sizin yüzünüzden, hepinizden nefret ediyorum o kız yerine kendimi öldürsem daha iyi en azından kurtulmuş olurum, bıktım ya bıktım" ölsem ne değişicek ki en azından herkes mutlu olur.

"deme öyle sen benim kıymetlimsin" abim beni hep çok sevdi, bunu biliyorum ama yoruldum ya yoruldum ölürsem belki mutlu olurum.

Ben elimdeki silahı sıktım yerler kan oldu.....

BÖLÜM SONU

Ohaaa aşklar bana kızmayın bu bölüm biraz üzücü oldu ama bunu diyer bölümlerde telefi ederim ee yorumlarınız bekliyorum. Sizce arzu mu vuruldu berfu mu ayy çok heyecanlı.

Oy=60

Yorum=70

Tik tok=merve_123457

Continue Reading

You'll Also Like

2M 135K 30
Onların kaderi yıllar önce yaşanmış tek bir gece sayesinde birleşti. Bir anda karşısına çıkan ve peşini bırakmayan Atmanlı aşireti genç kızın bütün s...
SARKAÇ By Maral Atmaca

General Fiction

1.9M 98.5K 7
"Delilerin sevdası hoyrat bir fırtına gibidir. Günün başında seni sarsan fırtına, gecenin şafağında ılık bir esintiye dönüşüp kaburgalarının arasına...
1M 59K 25
"Benim adım yok Narin, gölgem yok, ayak izim yok." dedi umutsuzca. "Olsun!" dedim omuz silkerek. Onun aksine umarsız çıkıyordu sesim. "Adını dilim...
203K 8.6K 24
İnsanların çoğunluğunu gıcık eden şey ebeveynlerin çocuklarının hayatlarına burunlarını soklarıydı. Avbanu'da bu durumdan gıcık alan insanlardan biri...