BEDEN DİLİ

By RagpAyzit

25.2K 656 63

PLATFORMUN EN İYİ "BEDEN DİLİ" KİTABIDIR. ⭐ MANİPÜLASYON ⭐ İKNA TEKNİKLERİ ⭐ BEDEN DİLİ VE YALAN ⭐ PSİKOLOJİ... More

🎩 BAŞLANGIÇ
👨‍🎓BÖLÜM 1 - KİTABIN AMACI ?
🧑‍🎓 MANİPÜLASYON - BAŞLANGIÇ
🧑‍🎓 MANİPÜLASYON - SİNSİ İNSANLAR
🧑‍🎓 MANİPÜLASYON - İLİŞKİLER
🏆 YENİ KOSTÜM - DÖNÜŞEN
🧑‍🎓 MANİPÜLASYON - BULUŞMALAR
🧑‍🎓 MANİPÜLASYON - SOSYAL MEDYA
🧑‍🎓 MANİPÜLASYON - İŞ YERLERİ
🧑‍🎓 BÖLÜM 7 - ALDATILMAK
🧑‍🎓 BÖLÜM 8 - NARSİST KİŞİLER
👨‍🎓 BÖLÜM 9 - YALAN NEDİR
👨‍🎓 BÖLÜM 10 - BASİT YALANCILAR
👨‍🎓 BÖLÜM 10 - YETİŞKİNLER
🏆 YENİ KOSTÜM - YENİLİKÇİ
👨‍✈️BÖLÜM 6 - BEDEN ÜZERİNDE YALANLAR 1
👨‍🎓 BÖLÜM 7 - ELLERİMİZ 1
👨‍🎓 BÖLÜM 8 - ELLERİMİZ 2
👨‍🎓BÖLÜM 9 - ELLERİMİZ 3
👨‍🎓 BÖLÜM 10 - ELLERİMİZ 4
🏆YENİ KOSTÜM - KATILIMCI
👨‍🎓 BÖLÜM 11 - ELLERİMİZ 5
👨‍🎓BÖLÜM 12 - KOLLARIMIZ 1
👨‍🎓BÖLÜM 13 - BOYNUMUZ
👨‍🎓 BÖLÜM 14 - GÖVDEMİZ
👨‍🎓 BÖLÜM 15 - YALANCI 1
👨‍🎓 BÖLÜM 16 - EL VE KOLLAR
🎗İYİ DİNLEYİCİLERİN SIRLARI🎗
🥈KARŞI CİNSİN BEDEN DİLİNİ OKUMAK ✅
🎖KADINLARIN HOŞLANMA BELİRTİSİ
🥉YALAN NASIL ANLAŞILIR✅
✅ BAŞARILI BEDEN DİLİ
✅ ÖNEMLİ KISIMLAR 1
✅ÖNEMLİ KISIMLAR 2
✅YALANCIYI YAKALAMANIN 10 YOLU
✅5 ADIMDA ÇEVREDE OLUMLU İZLENİM BIRAKMA
✅KARŞINIZDA KİŞİ BEDEN DİLİYLE NE DİYOR ?
✅BEDEN DİLİ KULLANIRKEN SIK YAPILAN HATALAR
✅İNSANLARIN FİKİRLERİ FİZİKSEL GÖRÜNÜMLERİNE YANSIYOR

👨‍🎓BÖLÜM 5 - SOSYAL MEDYA YALANLARI

761 14 5
By RagpAyzit

BÖLÜM 4

Bu bölümde sosyal medya'nın önemli detaylarını sizlerle ele alacağız. Bu şekilde sizi sosyal medya üzerinden kolay kolay kimse kandıramaz veya yanıltamaz.

İnternette biriyle tanışmak veya bir kişi ile beraber iş yapmaya niyetlendiyseniz çok uyanık olmanız lazım.

Yapılan bir çok araştırma İnternette insanların çoğunun yalan söylediğinini ortaya koyuyor.
Bunun en önemli sebeplerine baktığımızda ise başkalarının takdirini kazanmak ve ilgisini çekmek istedikleri içindir.

Başka bir araştırmada ise sanal flört etme sitelerinde insanların yüzde 80'inin boy, yaş, kilo gibi fiziksel özelliği hakkında yalan söylediğini ortaya koydu. Kadınlar genelde yaşları ve kiloları hakkında yalan söylerken. Erkekler genelde yaşları, boyları, işleri, statüleri ve maddi durumları hakkında yalan söylerler.

Bir araştırmada ise insanların %30'unun sitelere koydukları resimler konusunda dürüst davranmadıklarını göstermiştir.
İletişim kurduğunuz, konuştuğunuz kişinin aslında kim olduğunu, yani kimin gerçek kimin sahte olduğunu bilmeniz büyük bir önem taşıyor.
Elinizde görsel veya sesli ipuçları olmazsa, okuduğunuz kelimelere ve cümlelere güvenmek zorundasınız.

İnsanların sosyal medya ortamında sizi dolandırmak istemesi romantik ilişkiler kurarak egolarını tatmin etmek değildir.
İnternet izin verdiğiniz takdirde paranızı çalacak ve banka hesabınızı boşaltacak insanlarla doludur.

BAZI İPUÇLARI

1.) ÇOK İYİ GÖRÜNENLER
Eğer birisi size uyurken bile para kazanabileceğinizi söylüyorsa veya bir yılda kazanacağın parayı iki ay veya daha kısa sürede kazanabileceğiniz bir teklif veya iş sunuyorsa büyük ihtimalle yalan söylüyordur.
Size referans veya tecrübeye ihtiyacınız olmadığını söylemesi de kocaman bir tehlike işaretidir.

2.) AŞKINI HEMEN İLAN EDENLER Sanal bir ortamda birisi size hemen aşkını ilan ediyor ise ondan kaçıp uzaklaşın bunun aşk olmadığı kesin.
Sanal ortamda size gelecekten bahsediliyorsa (ilerde seni oraya götürecem) - - (ikimizin yalnız kalacağı bir yer olacak) bu insanlardan da uzaklaşmak daha sağlıklıdır. Bu tarz insanlar başkalarına muhtaçtır. Yani sizinle kurduğu ilişkide kendi düşüncesindeki gelecek planlarını veya fantezilerini size yansıtıyor olabilir.

3.) HÜZÜNLÜ HİKAYELER
Sanal ortamda tanıştığınız insan size acıklı ve trajedik bir hikaye anlatıyorsa veya ne kadar mutsuz olduğunu söyleyip duruyorsa veya kendi çocuklarının engelli olduğunu söyleyip zor durumda kaldığını veya bazı acı hikayeler anlatıp bunlardan bahsediyorsa muhtemelen sizden para alıp sizi dolandırmaya çalışıp sizi kullanmayı düşüyor olabilir.
Sizi daha doğru dürüst tanımadan size bütün dertlerini anlatması sizce normal mi? Zor durumunu anlatıp sizi etkilemeye ve ona yardım edecek tek kişinin siz olduğunu umut etmiş olabilir.
O tutunacak bir dala ve onu kurtarabilecek birine ihtiyaç duyar.
Eğer ona elinizi uzatacak kadar safsanız, kendi çukuruna sizi de düşürene kadar elinizi bırakmayacağından emin olabilirsiniz.
Birisi de size insanların onu Nasıl sırtından vurduğunu anlatması da tehlike işaretidir. Sanki hayatı boyunca hep mağdur olmuş. Her zaman başkaları sorumludur. Bu tarz insanların paranoyak davranışlarını fark ederseniz uzaklaşmanız sizin yararınızadır.

4.) TUTARSIZLIKLAR
Sanal ortamda birini tanırken ifadelerinin tutarlı olup olmadığına dikkat edin. Başta söylediği şeylerden sonra zıt şeyler söylüyorsa muhtemelen ya bir şeyler gizliyordur ya da size yalan söylüyor.
Sosyopatlar bu şekilde kendilerini farkında olmadan bazen ele verirler.
Mesela 2 hafta önce kardeşlerinin en büyüğü kendisi olduğunu söylüyorsa ve bugün ise abisinin doğum gününü kutladığından bahsediyorsa bu ciddi bir kötü işarettir. Bir soru sorduğunuzda hemen savunmaya geçiyorsa ve alakasız şeyler söylüyorsa o insan da sizden bir şey saklıyor ve yalan söylüyor.

5.) ALAYCILAR VE KÖTÜ DAVRANIŞLAR
Eğer birisi ile bir konuda bilgi alışverişi veya fikirlerinizi birbirinize söylüyorsanız ve konuştuğunuz kişi sizi fikirlerinizden dolayı aşağılayan bişeyler söylüyorsa onun kendine güveni olmadığı, duyarsız olduğu ve hatta rahatsız olduğunu bile gösterir.
Sizi düşmanca eleştiriyorlarsa kendilerinde büyük rahatsızlıklar, psikolojik sorunlar olduğunu size anlatıyorlardır.
Birisi size güzel olduğunu ancak biraz daha kilo verirsen daha güzel olursun gibi şeyler söylüyorsa ve siz kendi kilomdan memnunum demek yerine reddetmiş gibi davranır ve görünüşünüzü kendiniz de eleştirirseniz zayıf yönlerinizi karşı tarafa aktarmış olursunuz. Bu durumda karşınızdaki insan sizi manipüle edebilir.
Özgüvensiz ve kişiliğini, karakterini dışarıya yansıtan insanlardan uzak durun.

6.) FAZLA DETAY
Eğer bir insan, basit bir soru sorduğunuzda bile fazla detaylar veriyorsa, ilk başta o kişinin profiline ve söylediklerine bakmamız lazım çok bilgi veriyorsa bu kişinin harcayacak çok zamanı olduğunu gösterir. Yaratıcı bir yazarlık işleri ile ilgilendiğinin işaretleri olabilir.
Eğer yazdıkları serbest bir şekilde akıyorsa, herşeyi size anlatıyorsa bu kişi farkına varmadan size sırlarını açacaktır hatta bazı yalanlarını da sizinle paylaşacaktır. Gözünüzü dört açın.
Herşeyi olduğu gibi size anlatıyorsa ve hiçbir şeyi saklamıyorsa kendi sınırlarını bilmediği ve muhakeme edemediğinin işaretleri olabilir.

7.) KISA CEVAPLAR
Sorduğunuz sorulara kısa cevaplar alıyorsanız veya cevaplar birkaç kelimeyi geçmiyorsa ve iletişimi kısa tutuyorsa bu başka adaylar ile ilgilendiğinin göstergesi olabilir.
Bu kişiden kişiye değişen bir durumdur karşımızdaki kişinin o an farklı bir işi olabilir veya bir işte çalışıyor ya da derste olabilir.
Ya da kendini iyi hissetmediği için kısa cevaplar veriyor olabilir.
Eğer bir insan kim olduğu veya ne yaptığı konusunda size bilgi verirken cimri davranıyorsa bu gizlediği bir şeyler olduğunun işaretidir.

8.) MALİ KONULAR
Herhangi bir yatırım aracı veya bir kişi size kısa sürede para kazanabileceğinizi söylüyorsa buna gülün ve geçin.
Hiç kimse oturduğu yerde yatarak para kazanmaz eğer üzerinizde gayrimenkul araçlar yoksa.
Ve hiç kimse size ücretsiz para vermez. Para verebilir ama küçük bir miktar kazandığınızı size algılatır ve birden bire paranızın yüzde ellisini hatta tamamını kaybetmeniz büyük ihtimaldir. Dikkatli olun.

9.) BENMERKEZİ VE NARSİSİZM
Eğer her cümlede "Ben" ile başlıyor veya kurduğu cümlelerde sürekli "Beni", "Bana", "Benim" gibi kelimeler geçiyorsa bilin bakalım bu insan kim? Benmerkezciliğin önemli göstergesi.
Siz onun için sadece bir dinleyicisiniz.
Konuşmalarınız tek taraflı olarak devam ediyorsa, her zaman o konuşmak isteyip sizi yönlendirmeye veya yönetmeye çalışıyorsa, sizi aktif olarak dinlemiyorsa, sizi önemsemiyorsa başınızı belaya sokmak üzeresiniz.

10.) İMLA VE DİLBİLGİSİ
Hepimiz dilbilgisi ve imla hataları yapabiliriz. Ancak sizinle mesajlaşan insanlar bu hataları sürekli yapıyorsa, tekrarlıyorsa muhtemelen disleksi gibi problemlere işarettir. Bu belki önemsiz gibi gözükebilir ama karşınızdaki insan ben üniversite okudum dediyse işte burada bir sorun var. Belki de karşınızdaki insan bir sosyopattır.

11.) TUHAF İSİMLER
Cinselliğe ait kelimeler ve cümleler bazen takma adlar hatta kullanıcı isimleri kullanan kişiler sadece cinsel bir partner arayışındadır. Uzun vadeli ilişkilerle ilgilenmiyorlardır.
Bu kişilerin bazıları ise ruh hastaları olabilir. Takıntı, şizofren gibi.
Aynı şekilde "Kaos" Ölüm", "Şeytan", "Kargaşa" gibi kelimeler kullananlan şahısların içlerinde birikmiş bir öfkeyi ya da alçakça düşünceleri açığa vuruyordur. Ve bu kişileri de silmek sizin görevinizdir.

12.) KONUYU HEMEN CİNSELLİĞE BAĞLAYANLAR
Ortaya bir yem atarlar ve "Çocuk sever misin?" gibi konulardan başlarlar. Seks ve yakın temas hakkında konuşmaya başlarlar. Mubabbeti kapatmak istediniz ve konuyu değiştirmek istediniz. Ancak karşınızdaki kişi bunu ısrarla açıyorsa onu silmeniz ve engellemeniz sizin yararınıza olacaktır. Bunu bilmenizi istiyoruz. Gerçek ve ciddi bir ilişki isteyen insanlar hemen seksten bahsetmezler. Önce sizi tanımak isterler ama bazıları da bunu bildiği için bir süreden sonra sizi cinselliğe teşvik edebilir. Bu kişiler ise sizi umursamazlar kendi zevklerini, cinselliğini tatmin etme ve eğlenmek için sizi kullanmak istiyordur.
Asla kimseye hiçbir koşulda çıplak resimlerinizi, fotoğraflarınızı kimsenin sizin çıplak resimlerinizi göndermeye ikna etmesine izin vermeyin.
Karşınızdaki insan bu fotoğrafları sizden para koparmak ya da adınızı kirletmek için kullanabilir.
Hayatınız mahfolabilir.

Çok basit bir tanım vardır.

DOĞRU SÖYLÜYOR GİBİ GÖRÜNMÜYORSA, YAZDIKLARI DOĞRU GİBİ DEĞİLSE, DOĞRU DEĞİLDİR.

Her ne olursa olsun eğer doğru gibi görünmüyorsa doğru değildir. İkinci bir tahminde bulunmaya çoğu zaman gerek yoktur. Ya da olumlu bir şekilde yorumlamaya çalışmayın çünkü o sizin iyi niyetinizden kaynaklanır.
Okuduklarınızı ve gördüklerinizi olduğu gibi kabul edin. Olmasını istediğiniz gibi olmamalı asla.
İçgüdülerinize güvenmeyi öğrenmelisiniz.

Continue Reading

You'll Also Like

134K 5.3K 29
"Ne sanıyorsun sen kendini? Sevgili değiliz, asla olamayız, sen beni korkutuyorsun ve zarar veriyorsun!" Dedim direkt, kısa bir sessizliğin ardından...
130K 7.4K 24
aile kurgusudur klasik bir şey yazıyorum umarım beğenirsiniz
146K 5.1K 29
Askerden gelen adam annesi ve yengesiyle sarıldıktan sonra yengesinin arkasında başı eğik elleriyle oynayan kız dikkatini çekmişti üstüne başına bak...
90.5K 6.6K 51
"Bak Arat... İyisin, hoşsun, şu dünyadaki herkesi alabilecek geniş bir kalbin var ama bu dünya o dünya değil kardeşim. Anlıyor musun? Kimsenin kimsey...