Plameny spásy ✔

By SiSiAnnye

21.4K 2K 832

(Závěrečný díl triologie Plamenů moci) Válka se nezastavitelně blíží a Neol s Ardelem se na ní snaží v táboře... More

PRVNÍ - první část - začátek konce
DRUHÁ
TŘETÍ
ČTVRTÁ
_PÁTÁ_
_ŠESTÁ_
_SEDMÁ_
OSMÁ
DEVÁTÁ
DESÁTÁ
_JEDENÁCTÁ_
_DVANÁCTÁ_
_TŘINÁCTÁ_
ČTRNÁCTÁ
PATNÁCTÁ
_ŠESTNÁCT_
_SEDMNÁCT_
_OSMNÁCT_
DEVATENÁCT
DVACÁTÁ
DVACÁTÁ PRVNÍ
DVACÁTÁ DRUHÁ
_DVACÁTÁ TŘETÍ_
_DVACÁTÁ ČTVRTÁ_
_DVACÁTÁ PÁTÁ_
DVACÁTÁ ŠESTÁ
DVACÁTÁ SEDMÁ
DVACÁTÁ OSMÁ
DVACÁTÁ DEVÁTÁ
TŘICÁTÁ
_TŘICÁTÁ PRVNÍ_
TŘICÁTÁ DRUHÁ
TŘICÁTÁ TŘETÍ
TŘICÁTÁ ČTVRTÁ
TŘICÁTÁ PÁTÁ - třetí část - tanec s Králem podsvětí
TŘICÁTÁ ŠESTÁ
TŘICÁTÁ SEDMÁ
TŘICÁTÁ OSMÁ
TŘICÁTÁ DEVÁTÁ
ČTYŘICÁTÁ
ČTYŘICÁTÁ PRVNÍ - část čtvrtá - Za zrodu temnoty padnou
ČTYŘICÁTÁ DRUHÁ
ČTYŘICÁTÁ TŘETÍ
ČTYŘICÁTÁ ČTVRTÁ
ČTYŘICÁTÁ PÁTÁ
ČTYŘICÁTÁ ŠESTÁ
ČTYŘICÁTÁ SEDMÁ
ČTYŘICÁTÁ OSMÁ
ČTYŘICÁTÁ DEVÁTÁ
PADESÁTÁ
PADESÁTÁ PRVNÍ
PADESÁTÁ DRUHÁ
PADESÁTÁ TŘETÍ
PADESÁTÁ ČTVRTÁ
PADESÁTÁ PÁTÁ
_PADESÁTÁ ŠESTÁ_
PADESÁTÁ SEDMÁ
PADESÁTÁ OSMÁ
PADESÁTÁ DEVÁTÁ
ŠEDESÁTÁ
ŠEDESÁTÁ PRVNÍ
ŠEDESÁTÁ DRUHÁ
ŠEDESÁTÁ TŘETÍ
ŠEDESÁTÁ ČTVRTÁ
ŠEDESÁTÁ PÁTÁ
ŠEDESÁTÁ ŠESTÁ
ŠEDESÁTÁ SEDMÁ
ŠEDESÁTÁ OSMÁ
ŠEDESÁTÁ DEVÁTÁ
SEDMDESÁTÁ
_SEDMDESÁTÁ PRVNÍ _
EPILOG
PODĚKOVÁNÍ

ZAČÁTEK

841 49 23
By SiSiAnnye

Ony hlasy řvaly, klely a syčely své rozhořčení skrze plameny do mé rozechvělé ztýrané duše.

Byly naštvaný, běsnily a stáčely se mi pevně okolo krku jako ruce Relona, které mě nemilosrdně trestaly. Hlasy se zdály rozhněvané, že jsem je probouzela, když samy nechtěly. A tak mě trýznily svým vlastním způsobem; tím, který znaly nejlépe. 

Topím se v krvi, jež mi plní ústa a plíce svou hustou měděnou chutí. Nemohu dýchat. Bojuji v té neprůstupné tekutině plné mých vlastních hříchů. Kopu nohama, ale kotníky se v té nepropustné temnotě okolo svazují neviditelnými úponky smrtící moci. Křičím a křičím a další přívaly krve do mě naráží jako nezastavitelné tsunami. 

Konečně jsem se vynořila, plazím se po temných dlaždicích Chrámu Nočních můr a zanechávám za sebou táhlé stopy krve. Plazím se pryč od poloboha, kterému jsem zasadila smrtící ránu. Umírám.

Když vzhlédnu, vidím, jak tam stojí tři čarodějnice srostlé k sobě a smějí se jako krkavci. A smějí se a smějí, dokud nepadnu i hlavou k zemi a nezvedají mě silné ruce vzhůru. 

Relon se usmívá se svou proradností vepsanou v černočerných očích, kde se mezi ní míchá děsivý chtíč. Je to démon. Horší a příšernější než jakýkoliv jiný. Chvěji se a potichu vzlykám. Jsem omámená vínem a jablkem. Nemohu nic dělat, když se svými rty přiblíží k mým a políbí mě. Ten polibek chutná po hnilobě. Když ho ale odstrčím, má dýka prorazí látku dívčina oblečení a přinutí ji padnout poraženecky k zemi. Strhává mě s sebou a já nevím, co dělat. Její mrtvolné oči mě brzy pohladí skelným zrakem po obličeji a celá má podstata se zachvěje v ošklivosti. 

Nemohu dýchat. Všude mám krev. Jsem v ní smáčená a bezvládné tělo mrtvé dívky spočívá v mém náručí. Propadám panice.

Obloha se nade mnou zjeví jako přízrak a pročísne ji strašlivá píseň ohně. Dravec bohů mi zakrouží nad hlavou a poté zmizí. Připomíná se mi. Vyčítá mi svou smrt. 

Olovo se mihne mezi mraky a slítává blíž ke mně. Hledím na to mohutné tělo pokryté neproniknutelnými šupinami. Hledím na stovky ostrých zubů, které mě brzy sevřou mezi sebou a rozdrtí, až budou praskat kosti a můj křik nakonec zamrzne na mrtvolném obličeji.

Ale je tu klec, jež mě chrání a vězní zároveň. Zlato se zaleskne ve svitu dalších plamenů a já vím, že není uniku. Hledím vstříc své smrti. 

Nebudu se bát. 

Jsem liška, která má zoubky též a jsem ta, jež jimi dokáže zakousnout plamenné biče přislíbené smrti. Nebudu se bát a zkrotím i samotný oheň. Nechť mé plameny zničí svět spolu se mnou.

Continue Reading

You'll Also Like

94.8K 3.6K 63
Útržek z knihy: Vlk se stále přibližuje, až je úplně u mě. ,,Prosím neubližuj mi." Vlk zakňučí, beru to tak, že mi asi nemá v plánu ublížit, protože...
5.7K 466 51
Království Rimerian se řítí na pokraj zkázy. Posledních několik desítek let žilo s okolními čtyřmi královstvími v míru, ale to se změnilo v den, kdy...
48.2K 1.2K 176
⛥Kniha stínů (Book of Shadows) neboli grimoár slouží čarodějnicím k zapisování kouzel, fází měsíce, informací o sabatech, popisu oltáře, citátů i záž...
Chudá hraběnka By PeggyBar

Historical Fiction

36.8K 1.4K 25
Byla chudá. Ale potom přišla ta nabídka. Vezme si dobrovolně hraběte, jen aby zachránila svou rodinu před vyhladověním. To však nevěděla, kdo je hra...