Cure - Gyógyír || ✔

By RandomNev

204 3 0

• Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei fanfiction 🏳️‍🌈 • A 25 éves ex-katona Cassidy sosem volt iga... More

Váratlan vendég
Tenger
Próféciák
Társaság
Születésnap
Rigó kisasszony
Segítség
Tengerpart
Bátorság
Fedélzet
Hős?
Egy új kezdet
Epilógus

Nincs menekvés

11 1 0
By RandomNev

A látottaktól megfagyott ereimben a vér, védelmező ösztönöm arra sarkallt, hogy azonnal rávessem magam az ellenségre, és a legnagyobb hidegvérrel öljem meg. Mielőtt átgondolhattam volna a döntésemet, már Emmát kikerülve Barron felé rohantam, aki éppen lendítette baltás kezét, hogy lesújtson Miss Peregrine-re. A kisasszony lehunyt szemmel, valószínűleg eszméletlenül feküdt a zuhogó esőtől áztatott hajó padlóján.

*

Ha nem rajtam múlt volna, valószínűleg a végső csapással végződött volna a jelenet, azonban időben odaértem, hogy Barron-ra vetve magam ellökjem onnan, így a penge épp csak súrolta Miss Peregrine karját. Éppen elég fájdalmas volt nézni, ahogy vére fröccsen, de nem volt időm szörnyülködni. Hamar felmérve a helyzetet rájöttem, hogy egyedül maradtam Barron ellen. Emma szó nélkül is értette, hogy a sérültekkel foglalkozzon.

A padlón csúszva Barron mellkasán térdelve végeztem, állatiasan vicsorítva rá, miközben kezemmel a torkára nehezedtem, esélyt sem adva a gyors, kíméletes halálnak.

- Megölöm - sziszegtem a fogaim között, mire villant egyet a tekintete. Valahogy kipréselte a szavait.

- És... a szüleid szerinted... büszkék lennének... egy gyilkosra?

- Mi? - kérdeztem döbbenten, és akaratlanul is lazítottam a szorításon. Kapva kapott az alkalmon, a karjaimat a lapockámra nyomva a mellkasomra fordított, és testével a hátamra nehezedve a fülemhez hajolt.

- Egy hidegvérű gyilkos szerinted kinek okozna büszkeséget, Cassidy? - sziszegte a fülembe. Összeszorítottam a szemem, és próbáltam egyszerűen szavak segítségével megfojtani.

- Maga kurvára ne akarja nekem megmondani, hogy a szüleimnek mi okoz büszkeséget, és mi nem.

- Ejnye, ejnye - csóválta a fejét. - Hát nem tanította meg a kisasszonyod, hogy nem illik csúnyán beszélni?

- Hagyja békén - vágtam a szavába, egyre nehezebben levegőhöz jutva.

- Kár, hogy már nem fog tudni neked mit tanítani, kicsi Cassidy. A te drága madarad nem éli meg a holnapot - magyarázta jókedvűen, én pedig éreztem, hogy gyűlik bennem a harag és a düh. Ölni lettem volna képes. Érte.

- Tudja, érdekes, hogy mennyire keveset néz ki belőlem - válaszoltam, kezdve összegyűjteni a maradék kis erőmet. Meglepetten egyenesedett fel.

- Parancsolsz?

- Nem tanították magának, hogy mielőtt földre terítünk valakit, el kell kobozni tőle a fegyvereit? - kérdeztem, és mielőtt reagálhatott volna, a fegyverövemen megkerestem az egyik revolver ravaszát, és mivel tudtam, hogy nem felém áll a cső, nyugodtan meghúztam. A dörrenéssel egyidőben Barron szorítása elengedte a karjaimat, és könnyedén leráztam magamról a testét. Lenéztem rá, elégedetten állapítva meg, hogy a mellkasán találtam el, így alighanem elég volt egy találat ahhoz, hogy ne bírjon felállni többé. Lehajoltam, és ahogy a hasán feküdt, baltájának élét a mellkasának állítottam. Most én hajoltam a füléhez.

- Ha feltápászkodik, a mellkasába áll a penge, szóval csak óvatosan - közöltem nyugodtan, és felegyenesedtem. Mielőtt azonban elindultam volna, még visszafordultam. Engem nézett, a szeméből egyre inkább kezdett eltűnni az élet. - És csak hogy tudja - mondtam fapofával. - A szüleim büszkék lennének rám. Mert kaptam egy második esélyt, és ezúttal megmentettem a családomat.

Otthagytam, amikor megbizonyosodtam arról, hogy utolsó lélegzetvételén is túl van, és miközben visszamentem, láttam Emmát, ahogy a sérülteket látja el, illetve Enoch-ot, ahogyan kifulladva tápászkodott fel a kabin falának támaszkodva. Találkozott a tekintetünk. Láttam a kérdést a szemében, amire válaszul csak bólintottam. Vége van. Némán maga mögé biccentett, ahol a kisasszony feküdt, ő pedig Olive felé indult. Miss Peregrine-hez siettem, aki lehunyt szemmel feküdt a padlón. Az eső elállt, és halvány napsugarak törtek át a borús felhőkön. Óvatosan az ölembe vontam a kisasszony fejét. Simogatni kezdtem az arcát, visszafojtva a könnyeimet.

- Sikerült - suttogtam mosolyogva. Nem tudtam eldönteni, hogy hallja-e, amit mondok. Azt sem tudtam eldönteni, hogy akarom-e, hogy hallja. De folytattam. - Sikerült. Megbocsátottam magamnak mindazért, amit tíz éve tettem. Mert most... most... megvédtem mindenkit - mondtam szakadozó lélegzetvétellel. Észre sem vettem, hogy könnyek csordulnak le az arcomon. - A családomat. Sikerült megtennem mindent, amit tudtam - folytattam büszkén, és könnyektől áztatott arccal simogattam az Ymbryn haját. - Köszönöm.

Magamhoz öleltem, amennyire tudtam, és csillapíthatatlan zokogás közepette éreztem a semmivel össze nem téveszthető pukkanást a fülemben. Beléptünk az időhurokba.

***

1973. április 18. London. Az új otthonunk.

Continue Reading

You'll Also Like

43.8M 1.3M 37
"You are mine," He murmured across my skin. He inhaled my scent deeply and kissed the mark he gave me. I shuddered as he lightly nipped it. "Danny, y...
237K 11.9K 91
Being flat broke is hard. To overcome these hardships sometimes take extreme measures, such as choosing to become a manager for the worst team in Blu...
217K 1.1K 199
Mature content
11.5M 297K 23
Alexander Vintalli is one of the most ruthless mafias of America. His name is feared all over America. The way people fear him and the way he has his...