๐–๐€๐

By STRIPSISBAR

1.3K 187 150

๐–ฌลฐ๐–ฒ๐–ฎ๐–ฑ๐–ฎ๐–ญ: ๐–๐€๐ ๐‘Š๐ด๐‘‡๐‘‡๐‘ƒ๐ด๐ท ๐ด๐‘…๐ด๐‘๐‘Œ ๏ฟฝ... More

โฐ ๐™ฝ๐šˆ๐™ธ๐šƒ๐™ฐฬ๐™ฝ๐šˆ: ๐‘๐‘’๐‘ฃ๐‘’๐‘ง๐‘’๐‘ก๐‘œฬ
ยน ๐™ฟ๐™ฐ๐™ฝ๐™ฐ๐š‚๐š‰๐™บ๐™พฬˆ๐™ฝ๐šˆ๐š…: ๐‘›๐‘œ-๐‘š๐‘Ž๐‘˜๐‘’๐‘ข๐‘
ยน ๐™ฟ๐™ฐ๐™ฝ๐™ฐ๐š‚๐š‰๐™บ๐™พฬˆ๐™ฝ๐šˆ๐š…: ๐‘–๐‘”๐‘Ž๐‘ง ๐‘ก๐‘œฬˆ๐‘Ÿ๐‘ก๐‘’ฬ๐‘›๐‘’๐‘ก ๐‘Ž๐‘™๐‘Ž๐‘๐‘—๐‘Žฬ๐‘›
ยน ๐™ฟ๐™ฐ๐™ฝ๐™ฐ๐š‚๐š‰๐™บ๐™พฬˆ๐™ฝ๐šˆ๐š…: ๐‘˜๐‘œ๐‘Ÿ๐‘Ÿ๐‘’๐‘˜๐‘ก๐‘œ๐‘Ÿ, ๐‘˜๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘’๐‘›!
ยน ๐™ฟ๐™ฐ๐™ฝ๐™ฐ๐š‚๐š‰๐™บ๐™พฬˆ๐™ฝ๐šˆ๐š…: ๐‘ ๐’‰๐‘’๐‘Ÿ๐‘™๐‘œ๐‘๐‘˜ ๐‘ ๐‘’๐‘”๐‘–๐‘ก๐‘ !
ยน ๐™ฟ๐™ฐ๐™ฝ๐™ฐ๐š‚๐š‰๐™บ๐™พฬˆ๐™ฝ๐šˆ๐š…: ๐‘š๐‘’๐‘”๐‘ฆ๐‘ขฬˆ๐‘›๐‘˜ ๐‘™๐‘œ๐‘๐‘›๐‘–
ยฒ ๐™ฐ๐™ฝ๐šƒ๐™พ๐™ฝ ๐™ด๐™ถ๐™พฬ: ๐‘ก๐‘œ๐‘Ÿ๐‘› ๐‘๐‘Ž๐‘”๐‘’๐‘ 

ยน ๐™ฟ๐™ฐ๐™ฝ๐™ฐ๐š‚๐š‰๐™บ๐™พฬˆ๐™ฝ๐šˆ๐š…: ๐‘ข๐‘๐‘๐‘’๐‘Ÿ ๐‘’๐‘Ž๐‘ ๐‘ก ๐‘ ๐‘–๐‘‘๐‘’

112 14 7
By STRIPSISBAR

látszat
[főnév] ¹
látható külső megjelenés, érzékelhető rész, amely nem egyezik az igazi, valódi lényeggel.

𝖾𝗅𝗌ő 𝖿𝖾𝗅𝗏𝗈𝗇𝖺́𝗌 𝗁𝖺𝗍𝗈𝖽𝗂𝗄 𝗃𝖾𝗅𝖾𝗇𝖾𝗍
𝗎𝗉𝗉𝖾𝗋 𝖾𝖺𝗌𝗍 𝗌𝗂𝖽𝖾

Egy témákban gazdag, mondanivalóját illetően fényűzően pompás, lényegében polgárpukkasztó ― azaz Upper East Side életszínvonalán íródott rész.

jó olvasást; xoxo
STRIPSISBAR

felszínes bArÁtsÁgoK

"Ne bízz senkiben". A tanács érvényes minden társas kapcsolatunkra, különösen az online viszonylatban, amikor nem tudjuk, valójában kik is rejtőznek az üzenetek túloldalán, a képernyők másik felén. Ennek ellenére látatlanban is kötődhetnek szoros barátságok, mint ahogy azt mi is tapasztaljuk. A mai fejezetben nem erről lesz szó, sokkal inkább a felszínes, külsőségeknek alkotott "barátságokról".

Kezdésnek annyit tisztáznunk kell, hogy a XXI. század változásaival a barátság fogalma is átértékelődött. Napjainkban egy-egy kedves üzenetváltás, néhány kellemes szó, amit örömszerzés célzattal ejtünk, barátságnak számít, habár ezek mögött általában nincs elegendő érzelmi töltet.

Fájó, ha azt olvasod most, hogy a legtöbb esetben nem is őszintén kapod a dicséreteket, vagy, hogy a mobil előtt valójában irigy arckifejezést öltve magasztalnak, mégis, tisztában kell lennünk azzal, hogy nem minden igaz, ami szépnek hangzik és nem minden az, aminek láttatják.

Akármilyen élethelyzetbe is kerülünk, a becsületünk, a gerincünk az egyetlen, amire számíthatunk, úgyhogy ne dobjuk el néhány plusz követőért vagy kirakat "barátért". Elég hamis dologgal kell szembesülnünk az életben, napjaink elengedhetetlen részévé nőtte ki magát a csalódást, legyünk annyira tudatosak, hogy megspóroljuk ezt magunknak legalább azon a helyen, ami sokaknak a menedéket, az új esélyt, önmagukat jelenti.

sAjÁt karakter

Az előző fejezetben az ún. fénymásolókról beszéltünk, viszont ez csak a szellemi műveket érintette. A mai adásba azonban helyet kap a másolás műfajának egy másik szeglete, a jellemlopás.

Ez tulajdonképpen a majmolás, azaz, ahogy egyes személyek más-más egyedi karaktereket utánoznak. A valóságban ez megjelenés elsajátításával, ízlés követésével valósul meg, itt, a Wattpad platformon profilok felépítésének átalakítása, az adott személyiségre jellemző elszólások, karakter kopírozása kredit nélkül, pofátlanul megy végbe. Sok esetben híresebb, illetve elterjedtebb = nagyobb táborral rendelkező felhasználók válnak "áldozatokká", ilyenkor ez jobban feltűnhet az ismertségük miatt. Ezért is nagyobb vétség, amennyiben kevésbé népszerű oldalakat másolnak, mert nehezebben derül fény a csalásra. Fontos tehát elismételnünk, amit múltkor is kihangsúlyoztunk: igazságszolgáltatás.

Számos forrásra lehetne visszavezetni ezt a céltalan bolyongást, például egyik ilyen a generációk keveredése.

Manapság sűrűn előfordul, hogy a kiskamaszok bekerülnek a fiatal felnőttek társaságába. Ez sok pozitívummal is járhat (tapasztalatok megosztása, látókör szélesítése), ennek ellenére többnyire a korosztályok keveredésének negatív oldala dominál. Ebből számos komoly következmény is származhat, a fiatalok nem követendő példát tekintenek követendő modellnek, ezért elkallódnak, túl korán bemutatásra kerülnek az addiktív szerek, mint alkohol, dohány, kábítószerek. Ezen az applikáción nem megy el ilyen messze a rossz behatás, többnyire éretlen viselkedés mutatkozik meg abban, mikor valaki a kellő érettség nélkül akar idősebbenk tűnni.

Minden kornak megvan a maga szépsége, még akkor is, ha egy-egy nehéz év azt máshogy érezteti. Élvezzük a pillanatot és viselkedjünk magunkhoz és társaságunkhoz méltón.

lezárás

Köszönjük szépen kedves nézőink figyelmét, ezennel legördül a függöny az első felvonás végeztével, ám nem sokáig hagyjuk pihenni az árgusan figyelő szórakozni - tanulni vágyókat, ugyanis egy rövid szünet után előadásunk folytatódik a második felvonással.

Addigis kedves nézőinket arra bocsátjuk, hogy a büfében fogyasszanak egészségükre, a költségek miatt pedig ne aggódjanak, ugyanis minden fogyasztás a mi számlánkat terheli.

A szünet erejéig a ház ajánlata saját érlelésű boraink:

YOLO
fiatalos aromák veszély csípősséggel

ODI ET AMO
maffiózó hordóban érlelt, sötét románc testességével

palackozta; NOTLILJENNY

AZ ÁSZ ÉS A DÁMA
kiszámíthatatlan ízbomba kilométereket átívelő szerelem üvegében

SZÉNA ÉS SZALMA
könnyed nyári estéken kortyolgatott, szeszélyektől ízes

palackozta; perfectlyfool

▌│█║▌║▌║
𝖲𝖳𝖱𝖨𝖯𝖲𝖨𝖲𝖡𝖠𝖱

Continue Reading

You'll Also Like

99.6K 8.3K 94
๐…๐„๐Š๐„๐“๐„๐‡๐Ž๐‹๐‹ร“ - ๐ฆ๐š๐ซ๐ฏ๐ž๐ฅ ๐Ÿ๐Ÿ "...ร‰n pedig a kezeimet leengedve testem mellรฉ varรกzsoltam egy ล‘szinte mosolyt az arcomra. -Rรฉg lรกttalak...
1.5K 95 8
Sziasztok. Ez a tรถrtรฉnet kitalรกlt. Mivel a Brรบnรณ Zenรฉsz รฉs nem fล‘nรถk. Laci meg a barรกtai is benne lesznek, mivel a Lacival iskola รณta legjobb barรกtok...
4.7K 274 30
Park Jimin รฉs Jeon Jungkook hรญres idol viszont, az รฉvek alatt kialakulรณ szerelmรผket titokban kell tartaniuk ,ez nem nagyon sikerรผl nekik mindig. Mi l...
13K 729 71
-Szevasz te fa sz! Jรถssz 6ra edzeni?-olvastam el az รผzenetet a bรกtyรกm telรณjรกrรณl. -Szevasz te fa sz! David itthon hagyta a telefonjรกt.-irtam vissza en...