Witchcraft İle Adım Adım

By kitsumel

589 21 1

eğer witchcraft ile ilgileniyorsanız burası tam size göre, büyülü bir kitaba hatta not defterime hoş geldiniz More

Cadılığın 13 Prensibi
Mum Renklerinin Anlamları
Doğal Taşlar Ve Anlamları 2
Tüy Renklerinin Anlamları
Cadılığa Yeni Başlayanlar İçin Düşük Bütçeli Malzeme Tavsiyeleri
Yağların Majikal Anlamları
DOLUNAY ZAMANLARINDA NELER YAPABİLİRSİNİZ?
Aura Renkleri ve Anlamları:

Doğal Taşlar Ve Anlamları 1

71 3 0
By kitsumel

Doğal Taş Nedir?

Doğal taşlar, mücevher veya diğer süs eşyaları olarak kullanılmak üzere kesilip cilalanabilen veya başka şekilde işlenebilen bir mineral, taş veya organik maddedir. Değerli bir taş güzelliğe, dayanıklılığa ve nadirliğe sahipken, yarı değerli bir taş bu özelliklerden yalnızca bir veya ikisine sahiptir. Bu yazımızda şifa için en çok tercih edilen taşların isimleri, uyumlu burçları, geliştirdiği çakraları ve faydalarını inceleyeceğiz

Akik (Agat) Taşı

Uyumlu Burçlar:

İkizler,

 Başak, 

Boğa

Akik Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Akik bedeni, zihni ve ruhu yeniden dengelemek ve uyumlu hale getirmek için mükemmel bir taş! Negatif enerjiyi ortadan kaldırarak ve dönüştürerek aurayı temizler ve stabilize eder. Akik, zihinsel işlevi geliştirir, konsantrasyonu, algıyı ve analitik yetenekleri geliştirir. İç öfkeyi veya gerginliği iyileştirir ve güvenlik ve emniyet duygusu yaratır.

Akik taşı, ilk olarak Sicilya'da Achates Nehri çevresinde bulunan kuvars ailesinden bir mineral. Akik, değerli taşın güzelliğine katkıda bulunan fosilleşmiş kapanımlar, çizgiler veya katmanlar, renk lekeleri ile birlikte gelen ilginç bir taş. Akik'in genellikle taşın renklerini, desenlerini veya kökenini yansıtan birçok farklı isme sahip olduğunu göreceksiniz. Akik kullanımı süs eşyası, takı ve muska yapımında kullanıldığı Babil dönemine kadar uzanmaktadır. Yunanlılar ve Mısırlılar da bu değerli taşı takı yapmak için kullandılar.

Akik taşının çok kullanılır. Bunun dışında ve aksesuar olarak da tercih edilmektedir. Pek çok rengi bulunur. Rengine göre çakra uyumu değişkenlik gösterir. En bilinen renkleri ve anlamları şunlardır:

Lacivert Akik Taşı Özellikleri ve Faydaları

Çakra Uyumu: Üçüncü Göz Çakra

Sezgilerde artış 

Duygusal dengelenme 

Aydınlanma

 Evren ile uyum

Yeşil Akik Taşı Özellikleri ve Faydaları

Çakra Uyumu: Kalp Çakra

İyileştirici Kolay karar verme

Hayat enerjisi

 Cesaret

Güçlü bir kariyer

Kahverengi Akik Taşı Özellikleri ve Faydaları

Çakra Uyumu: Sakral Çakra

Kalbi ve zihni yeni fikirlere açma

 Fiziksel topraklanma 

Evrensel Enerji

 Fiziksel güç

Pembe Akik Taşı Özellikleri ve Faydaları

Çakra Uyumu: Kalp Çakra

Özgüven ve cesaret 

Pozitif enerji

Güven

Rahatlık

 yatıştırıcı etki 

Sorunları iyileştirme

Mavi Akik Taşının Özellikleri ve Faydaları

Çakra Uyumu: Boğaz Çakra

İletişim becerisi

 Kendini ifade etme

 Ruhu yatıştırıcı 

Duygusal iyileşme

Mor Akik Taşı Özellikleri ve Faydaları

Çakra Uyumu: Tepe (Taç) Çakra

Koruyucu 

Enerji arttırıcı 

Kişisel tılsım 

Verimlilik

Akuamarin Taşı Uyumlu burçlar:

Koç, 

İkizler, 

Akrep, 

Kova, 

Balık

Uyumlu çakra:

Boğaz Çakra

Akuamarin Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Akuamarin taşı bir cesaret taşıdır. En güzel çeşitlerine Rusya'da rastlanan akuamarinin Latince anlamı 'deniz suyu' dur. Bu taşın deniz kızlarının hazinesi olduğu, inanışlar arasındadır. Buna ek olarak eski zamanlardan beri kullanılmakta olan akuamarin denizciler için güvenli bir yolculuğun sırrıydı. Bir başka deyişle, denizciler yolculuğa çıktıkları zaman yanlarında mutlaka akuamarin bulundururlardı.

♥ Temizlik 

♥ Meditasyon

 ♥ Huzur 

♥ Barış 

♥ Kehanet 

♥ İlham 

♥ Huzur 

♥ İçsel güç 

♥ Yatıştırıcı 

♥ Sakinleştirici 

♥ Suda güvenli yolculuk

Olumsuz enerjileri, stresi azaltır ve zihni sakinleştirir. Algıyı netleştirir, zekayı keskinleştirir ve kafa karışıklığını giderir. Kendini ifade etmeyi teşvik eder. Korkuları yatıştırır ve hassasiyeti artırır. Sezgiyi keskinleştirir ve basiret açar. Meditasyon için harika bir taştır. Aurayı korur ve çakraları hizalar. Hamilelik sırasında son derece koruyucu, hem annenin hem de bebeğin zarar görmesini önlemeye yardımcı olduğu düşünülür. Boğaz ağrısına, şişmiş bezlere ve tiroid problemlerine yardımcı olduğuna inanılır.

Amazonit TaşıUyumlu burçlar: 

Başak

Uyumlu çakra: 

Kalp Çakra, 

Boğaz Çakra

Akuamarin taşı ile rengi birbirine çok benzer olduğu için karıştırılan amazonit taşı koyu desenleri sayesinde ayırt edilir.

Amazonit taşı , bazen Amazon Taşı olarak da bilinir, yeşil bir mikroklin Feldspat çeşididir. Bir değerli taş olarak yaygınca kullanılır.

Amazonit Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

♥ İlham

 ♥ Samimiyet 

♥ Onur 

♥ Öz-sevgi 

♥ İletişim 

♥ Dürüstlük 

♥ Güven 

♥ Duru görü

 ♥ Açıklık

 ♥ Kehanet 

♥ Psişik vizyon

Amazonit yatıştırıcı bir taştır. Beyni ve sinir sistemini yatıştırır ve optimum sağlığın korunmasına yardımcı olur. Eril ve dişil enerjileri dengeler. Bir sorunun her iki tarafını veya farklı bakış açılarını görmenize yardımcı olur. Duygusal travmayı yatıştırır, endişe ve korkuyu hafifletir. Sinir sistemindeki negatif enerjiyi, şiddetlenmeyi ve tıkanmaları giderir. Evrensel sevginin tezahür ettirilmesine yardımcı olur. Elektromanyetik kirliliğe karşı korur ve mikrodalgaları emer.

Ametist Taşı Uyumlu burçlar:

  Yay,

 Başak, 

Oğlak, 

Kova,

 Balık

Uyumlu çakra: 

Üçüncü Göz Çakrası, 

Taç Çakra

En bilinen kuvars kristallerinden birisi olan mor renkli ametist taşı, bilinen en güçlü ve koruyucu doğal taşlardan birisidir. Magmatik kayaçların çatlaklarında ve boşluklarında bulunan bu doğal taş Brezilya ve Uruguay'da sıklıkla bulunur.

♥ Psişik yetenekler 

♥ İç huzur ve şifa

♥ Beden, zihin ve ruhun iyileşmesi 

♥ Olumlu dönüşüm 

♥ Meditasyon 

♥ Asaleti artırır

 ♥ Manevi farkındalık

Psişik saldırılara karşı koruma sağlar. Enerjiyi sevgiye dönüştürür ve kullanıcısını stres ve başkalarının kötü dilekleri dahil her türlü zarardan korur. Doğal bir sakinleştiricidir, stresi ve gerginliği giderir, sinirliliği yatıştırır, ruh hali değişimlerini dengeler. Öfkeyi, korkuyu ve kaygıyı giderir. Üzüntü ve kederi hafifletir, olumsuzluğu giderir. Ruhsal farkındalığı harekete geçirir, sezgiyi açar ve psişik yetenekleri geliştirir. Zihni sakinleştirir ve uyarır, daha fazla odaklanmanıza yardımcı olur, hafızayı güçlendirir ve motivasyonu artırır. Rüyaları hatırlamaya ve anlamaya yardımcı olur. Rahat bir uyku için önerilir, baş ucunda bulunan ametist taşının uykusuzluğu giderdiği düşünülür.

Apatit Taşı Uyumlu burçlar:

İkizler

Uyumlu çakra: 

Boğaz Çakra

Apatit taşı, özellikle aura üzerinde, zihinde, bedende ve psişik algıdaki titreşim seviyesi artıran derin ruhsal bir taştır. Bir başka deyişle ilham, yaratıcılık taşıdır. Genelde mavi, yeşil, sarı renkli olan bu doğal taş, canlılığı ile göz alır. Kırılgan bir mineral olan taşınızı özenli bir şekilde sakladığınıza emin olun.

Apatit Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

♥ Akıl 

♥ Odaklanma 

♥ Öğrenme

 ♥ Konsantrasyon netliği 

♥ Kabul

 ♥ Koşulsuz Sevgi

 ♥ Düşünceleri ve fikirleri uyarır

 ♥ İletişim 

♥ Fikri arayışlar 

♥ Barış ve uyum

Apatit bir tezahür taşıdır, yaratıcılığı geliştirir. Psişik yeteneklerimizin ve ruhsal uyumlanmanın gelişimini teşvik eder, meditasyonu derinleştirir. Tüm seviyelerde iletişimi güçlendirir ve kendini ifade etmeye yardımcı olur. Fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal bedenleri ve çakraları dengeler, buna ek olarak motivasyonu artırır. Karışıklık ve hayal kırıklığını giderir, asabiyeti azaltır ve içsel benliği uyandırır. Sağlıklı beslenmeyi teşvik ederek açlığı bastırmaya ve metabolik hızı yükseltmeye başarılı bir şekilde yardımcı olabilir.

Aventurin TaşıUyumlu burçlar:

Yengeç, 

Aslan

Uyumlu çakra:

Kalp Çakrası

Aventurin Taşı (Şans Taşı) Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

♥Şans

 ♥ Yaratıcılık

 ♥ Hayal Gücü 

♥ Bağımsızlık 

♥ Refah 

♥ Sakinlik 

♥ Kariyer başarısı 

♥ Denge

Liderlik niteliklerini ve kararlılığını pekiştirir. Şans taşı olarak da bilinir. Merhamet ve empatiyi teşvik eder. Sebat etmeyi teşvik eder. Şiddetli nevrozları hafifletir. Kişinin ruh halini dengeler, algıyı harekete geçirir ve yaratıcılığı artırır. Alternatifleri veya olasılıkları görmeye yardımcı olur. Öfke ve tahriki yatıştırır. İyi olma duygularını teşvik eder. Eril-dişil enerjiyi dengeler. Şans ve Bolluk İçin Yeşil Aventurin Taşı Kullanım Önerileri Taşı baş ucunuza koyun ve onun yanında uyuyun. Taşınızı yanınızda taşıyın. çantanıza, cüzdanınıza veya sık kullandığınız bir kıyafetinizin cebine yerleştirin. Niyet tutarken, dilek dilerken, yeni ay ve dolunay zamanlarında taşa temas edin. Evinize, meditasyon odanıza veya ofisinize yerleştirin. Çakra meditasyonu için kullanın.

Ay Taşı (Moon Stone)Uyumlu burçlar:

İkizler

Uyumlu çakra:

Solar plexus

Tıpkı onun gibi mavi ışıltılar saçıyor olması bu taşı aytaşı olarak adlandırılmasını sağlıyor. Ancak mavi ışıltılar saçabilmesi için taşı ışığa tutmanız gerekiyor.

Vücudun günlük rutini korumasına yardımcı olan ve aynı zaman duygusal anlamda dengeleyici bir özellik taşıyan aytaşı kalp çakraları için yüzyıllar öncesinden bu yana kullanılan taşlardan biridir.

Aytaşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bu taşın kişinin duygusal karmaşıklıklar yaşamasını engellediğine inanılıyor. İnsanların duygusal dünyasını düzenleyen ve çok daha net duygu ve düşüncelere sahip olmasına yardımcı olan ay taşı sezgileri ve aynı zamanda iletişimi de ciddi düzeyde güçlendiriyor. Lenf sistemini güçlendiren bir etkiye sahip olması da ay taşının faydaları arasında yer alıyor. Nazara karşı son derece etkili olan taşlardan biridir.

Tokluk hissi veriyor olması obezite ile mücadele edenlerin ay taşına daha fazla ilgi göstermesini beraberinde getiriyor. Bununla birlikte toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor ve cilt sağlığı bakımından da çok büyük faydalar sunuyor. İnsanların empati becerisini güçlendirdiğine inanılan ay taşı karşı tarafı anlamakta zorluk çekenler için en ideal değerli taşlardan biridir. Bu taş aynı zamanda beyin fonksiyonlarına çok iyi geliyor ve zekayı geliştirmeye yardımcı oluyor.

Hassas bir yapısı olduğundan dolayı kullanırken çok dikkat etmek gerekir. Temizlemek için güneşe tutmak yeterlidir. Kimyasal bazı ürünler ve su ile sabun gibi maddelerden uzak tutmaya özen gösterilmelidir.

Florit Taşı Uyumlu burçlar: 

Oğlak, Balık

Uyumlu çakralar: 

Kalp Çakrası, 

Boğaz Çakrası,

 Üçüncü Göz Çakrası

Florit Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

♥ Gerçek

 ♥ Bilinç

 ♥ Aura temizliği 

♥ Akıl 

♥ Koruma

Florit aurayı temizler ve dengeler. Negatif enerjiyi ve stresi emer ve nötralize eder. Mükemmel bir öğrenme yardımcısıdır. Pozitifliği teşvik eder, enerjileri dengeler. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak denge ve koordinasyonu geliştirir

.Güneş TaşıUyumlu burçlar:

Aslan,

 Terazi

Uyumlu çakra: 

Sakral Çakra,

 Solar Plexus Çakra

Güneş taşı, sarı, kahverengi, turuncu, pembe, şeftali, kırmızı tonlarını içeren kuvars grubuna ait bir taştır. Yaşamı ve yaşam enerjisini sembolize eder. Güneş taşını, ay taşı ile birlikte kullanabilirsiniz. Vereceği enerji aynı zamanda liderlik özelliklerini pekiştirecektir. Özellikle Güney Norveç, İsveç, ABD'nin çeşitli bölgelerinde ve Güney Avustralya'nın orta kıyısı boyunca bazı kıyı kesimlerinde bulunur.

Güneş Taşı Faydaları ve Özellikleri

♥ Özgürlük 

♥ Özgünlük

 ♥ Duygusallık

 ♥ Romantizm 

♥ Cinsellik 

♥ Bağımsızlık 

♥ Şans

Şans ve iyi talih ile bağlantılıdır. Tüm çakraları temizler ve özellikle canlılık yanı sıra enerji verir. Sezgiyi yükseltir ve gerçek benliğin mutlu bir şekilde parlamasına izin verir. Korkuyu dağıtır, stresi azaltır ve canlılığı artırır. Bağımsızlığı ve özgünlüğü teşvik eder. Özellikle başkalarına "Hayır" demekte güçlük çekenlere yardımcı olur. Güneş taşı, kendi kendini güçlendirmeyi ve bağımsızlığı kolaylaştırır. Öz değeri ve güveni artırır. İyimserliği ve coşkuyu teşvik eder.

Devam edecek...


Continue Reading

You'll Also Like

90.7K 6.4K 33
Afitap:Bana bak pide hırsızı! Afitap:Ben o pide kuyruğunda kaç saat bekledim biliyor musun? Afitap:Şu mübarek Ramazan ayında hırsızlık yapmaya utanmı...
513K 37.5K 35
Antep'in ihtişamlı konaklarından birinde, aşk acısını sır gibi saklayan Üsteğmen Zeyd ve sevdiği adamı ölmeden yüreğindeki mezara gömen Katre'nin hik...
12.6K 1.2K 36
Garip bir dünya döngüsündeyim. Ey hayal bana neler sunduğunu bilmem ama sunduğun her neyse enfes bir lezzeti var
DİCLE By 👑

Spiritual

246K 12.6K 37
Siz: Bir dakika... Siz: Ben Zehra olmadığıma göre siz kimsiniz? 0588*******: Ne demek Zehra değilsin? Benim tek kız kardeşim Zehra. 0588*******: Şaka...