|Emléked Fogságában|

By kek_gyemant

107K 6.3K 432

"A börtön szar. Ártatlanul börtönben lenni még szarabb. Az életem igazságtalan és veszélyes. A jövőm törékeny... More

Bevezető
Első
Második
Harmadik
Negyedik
Ötödik
Hatodik
Hetedik
Nyolcadik
Kilencedik
Tizedik
Tizenegyedik
Tizenkettedik
Tizenharmadik
Tizennegyedik
Tizenötödik
Tizenhatodik
Tizenhetedik
Tizennyolcadik
Tizenkilencedik
Huszadik
Huszonkettedik
Huszonharmadik
Huszonnegyedik
Huszonötödik
Huszonhatodik
Huszonhetedik
Huszonnyolcadik
Huszonkilencedik
Harmincadik
Harmincegyedik
Harminckettedik
Harmincharmadik
Harmincnegyedik
Harmincötödik
Harminchatodik
Harminchetedik
Harmincnyolcadik
Epilógus

Huszonegyedik

2.5K 168 8
By kek_gyemant

Késő este kiléptem a szobám ajtaján mert vacsorázni szerettem volna, de a küszöb előtt megálltam mert egy nem mindennapi meglepetés várt engem a mávány padlón. Tudtam, hogy az ajándék kizárás alapon Aarontől származhat, ezért összefontam magam előtt a kezem és felvont szemöldökkel szemeztem egy rózsaszállal ami egy összehajtott fehér lapban volt. Elpirultam és leguggoltam, hogy a kezembe vegyem a rózsaszálat. Mosolyogva fürkésztem vörös szirmait, miközben a kezembe vettem a lapot. A lapra egy szöveg volt írva: "Lépj ki a bejárati ajtón". A lapot a farzsebembe csúsztattam és a rózsával a kezembe lefutottam a lépcsőn. Miután kinyitottam a bejárati ajtót, a kristály csillár fénye kivilágított a sötét éjszakába, a fénynek köszönhetően megpillantottam a második szál rózsát, ami szintén egy összehajtott papírba volt rejtve. A szívem hevesen dobogott, mosolyogva vettem a kezembe, majd elolvastam az üzenetet: "Már közel jársz, haladj a tó felé". A fejemet rázva lefutottam a lépcsőn. Valamiért boldog voltam. Még magamnak sem akartam bevallani, de ez az ajándék elrabolta a szívemet. Sötét volt az este, csak a járda mellett található földbe leszúrt lámpák adtak fényt. A fényre a szúnyogok repültek, a fülemmel hallottam, hogy cserebogarak is a fejem felett repültek. Kellemes illat csapta meg az orrom, mert bekapcsolt az automatikus locsoló rendszer, ami a füvet locsólta. Két szál rózsával a kezemben álltam meg a tó mellett és hunyorogva kerestem a harmadik szál rózsát. Aaron erre is gondolt, a rózsa mellett egy pici gyertya égett, hogy biztos, hogy megtaláljam. A gyertyát a kezembe vettem és úgy olvastam el az üzenetet: "Találkozunk a helyen, ahol csak ketten lehetünk." A sötét égbolt felé pillantottam. Apró csillagok fényesek ragyogtak, miközben körbe ölelték a kifli formájú holdat. Az enyhe szellő a hajamba kapott, miközben szapora léptekkel igyekeztem a japán kert felé. A japán kert elképesztően gyönyörű volt éjszaka. Mindenhol lámpák világítottak, így nem volt teljesen sötét, pont annyira adtak fényt, hogy megtaláljam Aaront, aki a legnagyobb lámpa oszlop erős fényében ácsorgott, de arra nem számítottam, hogy egy óriási rózsacsokorral a kezében fog várni rám. A fejemet rázva álltam meg közvetlen előtte, miközben közte és a csokor közt kapkodtam a fejem. 

Elvarázsolt.

Megérintett.

A lelkem mélyére hatolt.

Én csak mosolyogtam, nem tudtam, hogy mit gondoljak. Legyek őszinte vele? Legyek makacs és mondjak ellent az érzéseimnek? Hallgassak a szívemre és adjam a tudtára, hogy kedvelem? Annyi lehetőségem lenne, mégsem tudtam, hogy mi lenne a megfelelő. Minden percben ott lebegett a szemem előtt, hogy ő volt az, aki megerőszakolt, de emellett valahogy megérintette a szívemet. A lámpa fénye megvilágította az arcát, tökéletesen láttam, hogy mosolyog. 

- Az utolsó üzenet - pillantott a rózsacsokor vörös rózsái közé. Ujjammal kivettem a fehér lapot, majd suttogva elolvastam az üzenetet: "Jó helyen vagy, megérkeztél hozzám".

Felvont szemöldökkel pillantottam Aaron szemébe, aki csak engem nézett. Nem mondtam semmit, ő sem mondott semmit. Megérkeztél hozzám... ez több jelentést takar.

Hozzám tartozol...

Mellettem a helyed...

Hozzám húzott a szíved...

Nem tudok kiigazodni Aaron viselkedésén. Ma délelőtt engedte, hogy egy nő csókolgassa, de most mintha én lennék számára a legfontosabb. Azt hittem, hogy Aaronban csak az undorító kutyát fogom látni, aki bántott engem, de rájöttem arra, hogy ő sokkal több. Mindig sokkal több volt. Hiába voltam a fogságában, hiába voltam annak az emléknek a fogja, ami miatta született meg, úgy éreztem, hogy a mai viselkedése nemcsak ellent mond a róla felépített véleményemnek, de mintha ez lenne az őszinte személyisége.

Halkan felsóhajtottam, majd széttártam a kezem.

- Azt hiszed, hogy ez egy romantikus pillanat? - tártam szét a kezem könnyes szemmel. Aaron felvont szemöldökkel biccentette oldalra a fejét és apró mosolyra húzta az ajkát. Ő nézett engem, én is fürkésztem őt. Nem tudtam, hogy mit mondjak neki, az igazság az, hogy teljesen levett a lábamról. Minden eltelt másodperc után bátrabbnak éreztem magam. Szememmel a szemébe néztem, ő viszonozta. Kicsit közelebb léptem, ő türelmesen várt rám. Mintha szavak nélkül kommunikáltunk volna, közben a lelkünk egy táncot járt. Érezd azt amit én, legyél közel hozzám. Lesütöttem a szemem, majd nem bírtam tovább. Egyenesen elé léptem, lábujjhegyre álltam és a tarkóját átkarolva megöleltem. Aaron a lapockámra helyezte kezét, állát pedig sóhajtva a fejemre támasztotta. Elmondhatatlan érzés volt a karjai közt lenni, érezni az illatát és a teste melegét. Tudtam, hogy egy hullámhosszon jártunk, ezt ő a tudtomra is adta. Csak szorosabban ölelt, közben hüvelkyujjával megsimította a bőrömet. Nem tudtam, hogy hány perce voltam a biztonságos karjai közt, de az biztos, hogy biztonságban éreztem magam. Igaza volt...ez tényleg nem fogság. Ez valami más. Úgy simogattam a tarkóját, mint egy védelmező anya. Tudtam, hogy tetszett neki, éreztem, hogy hosszasan kifújja levegőjét.

- Köszönöm - suttogta, mikor lassan eltolt magától. Összeráncolt szemöldökkel ráztam meg a fejem.

- Mit köszönsz? - kérdeztem, miközben a csokor rózsát az egyik padról visszavette és felém nyújtotta. Én csillogó szemekkel vettem el. Ekkor széttárta a kezét.

- Azt hogy esélyt adsz nekem - nézett mélyen a szemembe. Én magam is elgondolkoztam azon, hogy valóban adtam-e neki egy esélyt. Én magam sem tudtam eldönteni, hogy ez mi kettőnk közt, de valami biztos.

Valami ami vonz.

Valami ami taszít.

Nem tudtam mit kezdeni ezzel a kettős érzéssel, ezért úgy gondoltam, hogy inkább a szívemre hallgatok, hiszen az ember szíve mindig az igazat súgja és érzi. Nem válaszoltam neki, csak a válla felett a pad felé pillantottam. A pad előtt egy megterített üvegasztal volt. Az asztal közepén gertyák égtek egy üveg pezsgő és egy letakart tányér mellett. Annyira meglepődtem, hogy az asztal felé sétáltam. Aaron meglepett engem ezzel a gesztussal.

- Most pótoljuk be az elmaradt vacsorát? - suttogtam, miközben leültem a padra, ő pedig a bal oldalamra ült. A távolságot tarva fél testtel felém fordult, miközben a gyertyák fénye megvilágították a férfias arcát. Amikor Aaronra pillantok legelőször mindig az jut róla eszembe, hogy veszélyes és barátságtalan. Nem tudom, hogy a börtönben töltött évei miatt, vagy a személyisége miatt, de mintha két személysige lenne: a romantikus férfi, aki könnyen rabulejt, és a haragtartó, akinek pusztán a tekintete elriaszt maga mellől. Tetszett ez az ellentmondás, kíváncsivá tett és arra buzdított, hogy jobban ismerjem meg őt. 

- Igen - lassan bólintott, majd felállt és egy elegáns mozdulattal felemelte a fém tálaló fedőt, ami alatt rizs, rántottsajt és friss sült csirke volt. A kerek tál mellett pici üvegtálban volt uborka, savanyúság, az mellett pedig egy fehér kapros szósz. Elmosolyodtam és néztem, hogy Aaron kiszolgál engem. Mozdulatai közben az orromba szökött az illata. Nem a csirke frissen sült illatára koncentráltam hanem ennek a férfinak a vonzó szagára, ami páratlan volt. Nem tudtam megfogalmazni, hogy mi tetszett benne, de azonnal magával ragadott és felkeltette minden érzékemet.

- Köszönöm - miután elvettem a kezéből a felém nyújtott tálat, kerestem egy villát, a tányért az ölembe helyeztem és tökéletesen egyszerre fordultunk egymással szembe. Szégyenlősen elmosolyodtam, majd megkostóltam a rizst. - Már nem is tudom, hogy mikor volt utoljára, hogy a szabad ég alatt vacsoráztam - suttogtam, miközben tovább ettem. Aaron a kezében tartotta a tálat, ő a csirkével kezdett és hunyorogva figyelt engem. - Jó érzés itt lenni! Mikor kislány voltam akkor a nővéremmel és anyukámékkal minden hétvégén kint sütögettünk a szabad ég alatt - pillantottam a gyönyörű szemébe. - Csak azért vártam a hétvégéket, hogy a sötétben a tűz köré ülve élvezhessük a melegét és a friss szalonna illatát - ismételten ott voltam a nővérem mellett, miközben izgatottan néztük, hogy apa süti a szalonnát. Élveztük és sokat játszottunk a sötétben. 

- És a szüleid?

- Anyukámék egy várossal odébb laknak! Ritkán találkozunk! Az ő életüket lefoglalja a munka, ahogy én is sokat dolgoztam! - sütöttem le a szemem, majd felvontam a szemöldököm. - A környezetem nem fogja észre venni, hogy több hete nem adok magamról életjelet? - gondoltam a munkatársaimra, barátaimra és a nővéremre, aki biztos, hogy betegre aggódja magát.

- Az embereim gondoskodnak erről!

- Szóval neked semmit nem kell csinálnod, csak itthon vagy és néha elmész, ha hív a kötelesség? - mintha a kérdésem nem tetszett volna neki, ugyanis felvont szemöldökkel megköszörülte a torkát és témát váltott.

- Milyen voltál kislányként? - a kérdése miatt földbe gyökerezett a lábam, annyira meglepődtem, hogy elpirultam. Az ilyen jellegű kérdéseket, nem csak az szokta feltenni, aki valóban érdeklődik a másik iránt? Aaron figyelmessége elvarázsolt. A kérdése zavarba ejtett, hiszen ilyet még senki nem kérdezett tőlem. 

- Nagyon cserfes - nevettem el magam. - Mindig csak a bajt kerestem! - nevetve bólintottam, közben megkóstoltam a mártást is, ami nagyon finom volt. - Mindig sebes térdel léptem be a házba! Soha nem bírtam megülni a seggemen - Aaron közben mosolyogva és csillogó szemekkel fürkészett engem. Úgy gondoltam, hogy viszonzom a kérdést. - És te? - suttogtam összehúzott szemöldökkel. Ő csak nevetve mergázta a fejét.

- Hát én nagyon rossz voltam! - horgasztotta le a fejét, én pedig végig néztem rajta. Tetszik nekem ez a férfi! Nagyon tetszik! A viselkedése amikor romantikus, a mosolya és a figyelmessége ellent mond annak, amit róla megtudtam, ez pedig arra utal, hogy lehet: rosszul ismertem meg. - Én is mindig a bajt kerestem, de valamiért soha nem kaptak nyakon - helyezte tarkójára a kezét. - Mindig felmásztam a legmagasabb fára és addig ott voltam, amíg valaki észre nem vette, hogy hiányzok - miközben a történetét mesélte sokszor elnevettem magam és valóban érdekelt amit mesélt. Mosolyt csalt az arcomra és megdobogtatta a szívem. Furcsa, de ezen az estén sok dolgot megtudtunk egymásról, olyan dolgokat is, amiket nem feltételeztünk volna a másikról. Aaron figyelmes volt velem, az este és a békák brekegése valóban hangulatos volt és egy percet sem bántam meg amit vele töltöttem.

Késő este a szobám előtt ácsorogtunk, miközben a hátamat az ajtónak támaszottam és kezemmel a kilincset fogtam. Még nem akartam aludni menni, de tényleg nagyon elhúzódott a vacsora. - Azt hiszem, hogy akkor megyek aludni - pislogtam ártatlanul.

- Akkor szép álmokat - fürkészte az arcomat, de nem mozdultunk. - Remélem, hogy jól érezted magad - nézett mélyen a szemembe.

- Igen! És köszönöm! A vacsora is nagyon finom volt - suttogtam, miközben hátra lépett egy lépést és aprót bólintva a szobámba engedett.

- Akkor... - helyezte tarkójára a kezét.

- Akkor...aludj jól! - utoljára a szemébe pillantottam, majd lenyomtam a kilincset és elpirulva léptem be a szobámba.

Continue Reading

You'll Also Like

76.3K 4K 33
Dylan hirtelen eltűnése után vajon hogyan zajlik az élet? Szerelem, szenvedély, zűr. Valaki azt mondja,"játszunk a saját szabályaim szerint", ez a...
5.9K 431 10
Mi történhet akkor ha beleszeretsz egy tőled 7 évvel idősebb egyetemistába? Semmi komoly... De... mi van akkor ha... ez a srác a nővéred pasija? Nah...
159K 5.5K 38
Sophie élete korántsem könnyű. Az édesanyja az egész családot elhagyja, ezért édesapja, és bátyja neveli őt. Mindent megtesznek azért hogy hogy a lán...
80.9K 2.1K 18
Eve Hampton élete nem tökéletes, de nem is borzalmas. Van fedél a feje felett, szerető családja és egy színes baráti társasága, melyben remekül érzi...