Aranyálarc /Befejezett/

By HoRa26

10.7K 904 104

Caecus Hera átkozott gyermek, akit sokan látnának inkább holtan, mintsem tovább kelljen vele egy levegőt szív... More

1. Az átkozott gyermek
2. A Halál Hírnöke
3. A kiválasztás
4. Az első próba
5. Amikor leszáll az éj
6. Sebhelyes arc
7. A föld alatt
8. Fénymágus
9. Egy falat mennyország
10. Csont és tőr
11. Aranyálarc
12. Ki is az átkozott?
13. Talán sosem jutunk ki
14. Örökké
15. Az Erdő titka
16. Önfeláldozás

17. A szabadság ígérete

772 81 17
By HoRa26

Hera hevesen dübörgő szívvel lépkedett az ösvényen. A végén feltűnt egy kijárat, de nem mert reménykedni benne, hogy az egykori otthonához nyílik. Félt, hogy hiába a sok szép szó, amit a lény mondott, az Erdő igenis hazudik, és ott egy újabb tisztás vár rájuk.

Megrogyott a térde, amikor a messzeségben megpillantotta a várat. Valamivel arrébb jöttek ki, mint ahol egy hónappal ezelőtt beléptek, de így sem keveredtek túl messze. Alig öt perces sétára lehettek a vártól.

Az öröm és a megkönnyebbülés azonban hamar elszállt, helyét idegesség és félelem vette át. Mégis hogyan akar bemenni a várba? Mindenki megkapta, amit remélt: az ő eltűnését. Hogyan fognak ránézni, ha csak úgy besétál? Főleg a négy évvel ezelőtt elhunyt lány szülei és az azelőtti áldozatok rokonai.

Hera nagyot nyelt, és egy lépést hátrált.

Shymal elkapta a karját.

– Mi a baj? – kérdezte gyengéden.

– Gyűlölnek – suttogta. – Hogyan menjek be?

A férfi odahúzta magához, és csókot nyomott a homlokára.

– Ilyenkor a legszebb bevonulni – vigyorgott. – Képzeld csak el azt a sok megdöbbent és irigy pillantást. – Lehunyta a szemét, ahogy valószínűleg elképzelte. – Már alig várom.

Herának muszáj volt felnevetnie ezen.

– Én viszont izgulok – vallotta be. – Mindenki ki fog beszélni, és sajnálom azokat, akiknek a gyerekük nem jött ki az Erdőből.

– Először is ne izgulj! – mosolygott rá Shymal. – Azok a viperák biztosra vették, hogy meghalsz. Mutasd meg nekik, hogy nem az a gyenge, átkozott lány vagy, akinek hittek...

– Az átkozottságomra fogják fogni – vágott közbe Hera. – Eddig senki nem jött ki. Gondolom, azt hiszik, az Erdőnek sem kellettem.

A férfi bosszúsan felsóhajtott.

– Ne erre gondolj! – dorgálta le. – Ne érdekeljen, mások mit gondolnak! Az apád odabent vár, és majd belepusztul, hogy még mindig nem kerültél elő. Ne tedd ezt vele!

Herának összefacsarodott a szíve az apja említésére. Igen, érte bármit megtenne, nem hagyhatja, hogy a félelmei vezéreljék. Kihúzta magát, és határozottan bólintott.

– Elmegyek hozzá – jelentette ki, majd kissé tétován hozzátette – ugye velem jössz?

– Még szép! Hagynám ki azokat a leesett állakat? Mondtam, hogy alig várom.

Hera levette a hátizsákját, és odaguggolt hozzá.

– Mit csinálsz? – ráncolta a homlokát Shymal.

– Az álarcomat keresem.

Shymal rögvest elkapta a karját, és az arcába morgott.

– Eszedbe se jusson! – szűrte ki összeszorított fogai között. – Megpróbáltak megvakítani, és évekig álarcba kényszerítettek, mert rád sem bírtak nézni. Ne vedd vissza miattuk! Hera... – Letérdelt a lány elé, arcát két kezébe vette. – Gyönyörű vagy, nincs szükséged arra a szarra.

Még most sem bírta megállni könnyezés nélkül a szép a szavakat. Évekig azt hallgatta, milyen csúf, hogy a helyében néhány lány már kútba ugrott volna. Nem akarta elhinni, hogy Shymal gyönyörűnek tartja.

– De akkor te is így jössz – mondta, és végigsimított a férfi sebhelyén. Ezerszer szebb volt, mint az övé.

Shymal megadóan bólintott.


A kapuban elengedte Shymal kezét. Épp elég lesz, hogy mindenki megbámulja a puszta jelenléte miatt, na, meg az álarctalansága okán, nem kell, hogy még emiatt is a szájukra vegyék. Sajnálkozó pillantást küldött a férfi felé, de ő megértően biccentett.

Hera szíve a fülében dobogott, ahogy belépett az udvarra. A várbéliek nyomban lefagytak. Néhány szolga elejtette a vizes vödröket, az istállófiú vasvillája hangosan csörrent a térkövön, az áthaladó úri népség szoborrá dermedt, az őrség kikerekedett szemmel meredt felé. Mindenki őt bámulta. Egy ember kivételével. Az őrség parancsnoka éppen valamit magyarázott a beosztottainak, a többiek döbbenetére viszont csendben maradt. De nem fordult meg. Megkövülve állt hosszú másodpercekig, míg végül csatlakozott a többiekhez.

– Hera. – Ajkáról leheletként gördült le a szó, Hera mégis tisztán értette. A férfi tett egy tétova lépést, mint aki maga sem tudja, mit akar, majd megszaporázta a lépteit, és kitárta a karját.

Hera nem gondolkodott, amikor futásnak eredt, és az apja ölelésébe ugrott. Mindkettejüket zokogás rázta, miközben úgy kapaszkodtak egymásba, mintha a másik bármikor eltűnhetne.

– Hera – ismételte meg az apja. Eltolta magától a lányt, és tetőtől talpig végigmérte. – Mégis hogy?

Hera szégyenlősen vállat vont.

– Az Erdő elvette az emlékeinket – hazudta. Méghozzá jó hangosan, hogy ezt már mindenki hallhassa. – Csak néhány foszlány van meg, de hogy mit kellett odabent csinálnunk, hogyan éltük túl, arra nem emlékszünk.

Valaki a közelben felhorkantott.

– Biztos az Erdő sem akarta, hogy örökké téged kelljen bámulnia. – Nila volt természetesen, ahogy Hera megjósolta előre.

Hera magabiztosan fordult a másik lány felé. Soha többé nem hunyászkodik meg. Se előtte, se más előtt.

– Ne aggódj, neked sem kell többé nézned. – A mondandója további felét az apjához intézte sokkal kedvesebb hangsúllyal. – Csak búcsúzni jöttem. Shymallal megyek.

Az apja egy pillanat alatt lefehéredett.

– De hát... de hát most kaptalak vissza – hebegte. – Mégis miért?

A király ekkor ért ki az udvarra. Éppen időben. Ám mielőtt Hera megszólalhatott volna, két másik férfi lépett mellé.

– Shymal – szólította meg a magasabbik, szőke férfi.

A Halál Hírnöke biccentett.

– Zachery.

– Mégis mi a jó büdös életet csináltál? – kérdezte Shymalt. – A kiválasztásra küldtelek el, nem a próbára. Ki a jó rohadalom mondta, hogy menj be az Erdőbe?

Shymal könnyedén vállat vont.

– Szeretek meglepetést okozni.

Ezzel egy időben a harmadik férfi, a vörös hajú, Shymal nyakába ugrott.

– Oh, te mocskos rohadék! Azt hittem, sosem foglak újra látni! – Kicsit eltávolodott Shymaltól, és az arcába nézett. – Hát tényleg ronda egy pofád van, mit ne mondjak.

Shymal felröhögött.

– Én is örülök, hogy látlak, Reed.

A király Herára pillantott, mint aki maga sem hiszi el, hogy a lány előkerült. Hera ezt a pillanatot választotta a vallomásra.

– Azért megyek el, mert a kiválasztás csalás volt – mondta fennhangon. – Shymal hallotta, hogy valakik kicserélték az urnát. Csak az én nevem volt benne, amikor a király húzott. Nem maradok olyan helyen, ahol már kétszer ártottak nekem.

– Tessék? – hördült fel a király. Még jobban megnyúlt a képe, mint amikor Herát meglátta. – Mégis ki volt az a szentségtelen, aki be merte mocskolni ezt a tiszta hagyományt?

Hera pillantást váltott Shymallal.

– Az lényegtelen – felelte a lány. – Én nem vagyok áruló.

– Ez akkor sem maradhat büntetlen – dühöngött a király. – Őrség! Most azonnal elkezdik a kivizsgálást, értve vagyok?

A király tovább üvöltözte a parancsokat, de Hera már nem figyelt rá. Megfogta az apja kezét.

– Annyira sajnálom – mondta sírástól fojtott hangon. – Nem akarlak itt hagyni, de nem maradhatok.

Az apja gyengéden végigsimított a lány arcán.

– Megértem, amiért menni akarsz, és elfogadom... egy feltétellel.

– Bármit megteszek – vágta rá Hera gondolkodás nélkül.

Az apja szája mosolyra húzódott.

– Legalább egy hétig maradj még itt – kérte. – Most kaptalak vissza, nem veszíthetlek el újra. Csak egy kis időt kérek még a lányommal.

– Egy hét – ismételte meg Hera. – Azt hiszem, azt még Shymal is ki fogja bírni – nevetett.

Az apja szorosan magához vonta a lányt, és úgy ölelte, mintha sosem akarná elengedni. Hera is hasonlóan érzett. De a férfi egyszer csak eltolta magától.

– Biztos jól meggondoltad? – kérdezte. – Ha nem jó itt neked, akkor elmehetünk ketten is. Nem kell vele menned.

Hera gondtalanul elmosolyodott.

– Shymal mellett végre szabad lehetek. És boldog.


*******

Köszönöm mindenkinek, aki végigolvasta, remélem, tetszett, és jó érzéssel váltok meg a történettől! ^^

Külön köszönöm azoknak, akik a csillagozásaikkal és kommentjeikkel tudtomra adták, hogy mit gondolnak a történetről, mindegyik nagyon jól esett! :)

Ha gondoljátok, nézzetek be hozzám további történetekért, talán találtok még olyat, ami tetszeni fog! ^^

Continue Reading

You'll Also Like

920 122 25
,,Más szemmel látni a világot. A színek helyett csak feketét és fehéret látni. Nincs cél, nincs miért küzdeni és egyszerűbb lenne feladni. Elbújni a...
11.9K 1.8K 35
⤵ ↘ ➡ Khm... 😏😏😏 Játék a karakteremmel. Alias Savitar megmutatja, milyen perverznek és morbidnak lenni, lehetetlen helyzetekben is.
20.5K 2K 92
Türannosz. Hallottál már róla? Vespera sem, egészen addig, amíg egy nap le nem ült mellé egy csokiimádó idegen. Az iskola malackájának csúfolt lány n...
17.7K 1.6K 60
Egy birodalom ami romokban áll, két ellenséges család és egy maréknyi lázadó akik a szabadságért harcolnak. Caleb élete fenekestül felfordul, amikor...