Aranyálarc /Befejezett/

By HoRa26

10.9K 907 104

Caecus Hera átkozott gyermek, akit sokan látnának inkább holtan, mintsem tovább kelljen vele egy levegőt szív... More

1. Az átkozott gyermek
2. A Halál Hírnöke
3. A kiválasztás
4. Az első próba
5. Amikor leszáll az éj
6. Sebhelyes arc
8. Fénymágus
9. Egy falat mennyország
10. Csont és tőr
11. Aranyálarc
12. Ki is az átkozott?
13. Talán sosem jutunk ki
14. Örökké
15. Az Erdő titka
16. Önfeláldozás
17. A szabadság ígérete

7. A föld alatt

598 47 4
By HoRa26

Az első próba után kerek egy héttel következett be a második. Hera gyanútlanul követte Shymalt, amikor hirtelen nem tudott továbblépni. Zavartsággal vegyes félelemmel tekintett le a lábára, ám arra korántsem számított, hogy a föld nyelte el.

– Shymal – szakadt ki belőle az elfojtott kiáltás, miközben egyre jobban süllyedt. Mire a férfi megfordult, már majdnem térdig eltűnt.

– Mi... – Akart valamit kérdezni, de úgy tűnt, Shymal hasonló csapdába esett. – Ez nem is futóhomok, a szentségit!

Recsegés szűrődött fel a talaj alól, és ahogy a levelek megmoccantak, a gyökerek szabaddá válták. Vagyis Hera tökéletesen látta, hogy amit eddig földnek hittek, nem más, mint egy csomó gyökér egyvelege, amely most úgy mozgott, hogy elnyelje őket.

– És ebből hogy szabadulunk ki? – kérdezte, vagy inkább visította Hera halálfélelemtől elszorult mellkassal.

Lassacskán deréknél jártak, és bárhogy kapálóztak, téptek, szenvedtek, a gyökerek nem eresztették őket.

– Az alsó lábszáram tudom mozgatni – állapította meg váratlanul Shymal. – Üreg van alattunk. Remélhetőleg simán átcsusszanunk.

– Már megint kockáztatunk?

Shymal széttárta a még kilógó karját.

– Megtanulhattad volna, hogy itt nincs más esély.

Hera lehunyta a szemét, és igyekezett arra gondolni, hogy eddig a férfinek mindig igaza volt. Valószínűleg csak azért maradt még életben, mert rá hallgatott. Hogy mitől olyan jók az ösztönei, azt csak a jóistenek tudják, de ha eddig bevált, remélhetőleg nem hagyja cserben őket.

A lány lába valóban szabadon kalimpálhatott, ám a teste többi része... A gyökerek erősen körbe fonták a derekát, a mellkasát, és bár nem tudta, hogy ettől vagy a pániktól, de alig kapott levegőt. Ujjait görcsösen marokba szorította, hosszú körmei fájdalmasan a tenyerébe vájtak.

A gyökerek elérték a nyakát. Hera egyre nehezebben lélegzett, a félelem hálója az egész testét teleszőtte. És ez az érzés könnyeket csalogatott a szemébe, hogy az álarc alatt végigfolyva, tovacsordogáljanak az állára.

A szorító gyökerek aztán hirtelenjében elengedték, ő maga pedig hideg, nyirkos talajon találta magát. De hogy hol, arról fogalma sem volt. Ugyanis olyan áthatolhatatlan sötétség honolt, hogy maguk az istenek se láttak volna semmit.

– Shymal? – kérdezte bizonytalanul, kezét a hevesen dübörgő szívére szorította.

– Valamik motoszkálnak körülöttünk – jött a férfi hangja alig egy méterre a lánytól.

Hirtelen fény gyúlt, és ez egy pillanatra elvakította Herát. Majd ahogy a szeme hozzászokott az új helyzethez, felmérte a környezetét. A lámpást Shymal gyújtotta – meglehetősen ügyesen, amiért ezt vaktában tette –, és ahogy sejtette, kétlépésnyire térdelt tőle. Egy hatalmas alagútban voltak, amelyet alulról és két oldalról föld határolt, felülről a gyökerek. A lány még pont látta, amint egy hatalmas patkány – vagy talán vakond? – szerű lény elrohan egy elágazásban. Hera ijedten hőkölt hátra.

– M-m-mi volt ez? – hebegte.

Shymal, aki a patakos kalandjuk után nem vette vissza a maszkot, gondterhelten összehúzta sötét szemöldökét.

– Volt régen egy mesekönyvem – mondta. – Nem épp szívmelengető sorokkal volt tele, ugyanis óriási, emberevő vakondokról szólt. Na, pont úgy néztek ki a rajzon, mint az a valami, ami az előbb elrohant.

Hera nem bökte ki az első gondolatát, mert az csak üres, borzongással teli sipítozás lett volna. Helyette a másodikkal kezdte.

– Volt egy mesekönyved emberevő vakondokról?

– Horror mese...

– Nem ez a lényeg – szakította félbe a lány. – Hanem, hogy valaki írt ezekről... Akkor pedig tényleg ki lehet jutni. Csak... Én eddig két lányról tudtam, akikről készült feljegyzés. Az egyik megzavarodott, tébolydába kerül, a másik pedig örökre megnémult, és egy szót sem szólt. Mégis ki az, aki írt a vakondokról? Ő épp ésszel megúszhatta?

– Nem mindegy? – kérdezte. – Most már itt vagyunk, és lesz, ami lesz. Felesleges ilyenen rágódni. A lényeg – mondta felsőbbrendűen –, hogy ha ezek tényleg azok a vakondok, akkor egyedül a fény ment meg minket.

Hera a lámpásra pillantott.

– Meddig elég?

Shymal gondolkodás közben elhúzta a száját.

– Egy-két óra... Nem hittem volna, hogy ilyen sokáig szükségünk lesz rá, akkor szerezhettem volna hozzá több petróleumot.

– Hát most már itt vagyunk, szóval lesz, ami lesz – gúnyolódott Hera, mire a férfi metsző pillantást vetett felé. – És jó lesz sietni – tette hozzá.



Hiába kúsztak olyan gyorsan, amennyire csak tudtak – legfeljebb felguggolni voltak képesek a számukra alacsony járatban –, ki másfél óra elteltével sem találtak. Minden egyforma volt – föld és gyökér –, bármerre mentek, újabb elágazásba botlottak, ami elvezette őket egy másikba. Az is lehet, hogy körbe-körbe jártak, csak ők nem vették észre.

A lámpás halványodni kezdett.

– Ne, ne, ne! – jajdult fel Hera. – Ugye nem?

– Talán egy percünk lehet hátra – felelte Shymal kelletlenül.

Mintha ezt a vakondok is megérezték volna, egyre hangosabb motozásba fogtak. Pedig eddig sem voltak épp csendesek, és Herát lassan az őrületbe kergette a torkát fojtogató pánik.

Hát akkor itt az idő – sóhajtotta magában.

És bár elhatározta magát, a cselekvésre még egy kicsit várnia kellett. Miután a lámpás fénye kihunyt, és őt mérhetetlen félelem öntötte el, nem merte megtenni a következő lépést. Az ajkába harapott, fülelt, és a gondolatai a szíve heves lüktetésével egy ütemre száguldottak. Hiába az elszántság, amikor évek súlyos titkát készült felfedni.

Ám amikor Shymal előbb felordított, majd éktelen káromkodásba kezdett – innen lehetett kihámozni, hogy megharapták –, Hera nem gondolkodott tovább. Lehunyta a szemét, két kezét úgy emelte maga elé, mintha az esőt várná, hogy a tenyerébe hulljon, és kiengedte a lelkét.

A járat abban a pillanatban ragyogott fel, amikor az egyik csúf vakond – szőrtelen volt, vak szeme véreresen meredt a semmibe – éppen harapásra emelte a száját Hera bokájánál. A fényre, amely gömb formájában a lány keze felett lebegett, azonban visítva elrohant.

Hera egy töredék másodpercig még utána bámult, majd Shymalhoz fordult. A fényt egy pillanatra sem engedte el.

– Jól vagy? – kérdezte aggodalmasan. – Hol harapott meg?

A férfi viszont csak a két fénygömböt bámulta.

– Fénymágus vagy – nyögte ki döbbenten.

Continue Reading

You'll Also Like

12.2K 1.8K 35
⤵ ↘ ➡ Khm... 😏😏😏 Játék a karakteremmel. Alias Savitar megmutatja, milyen perverznek és morbidnak lenni, lehetetlen helyzetekben is.
17K 1K 26
Amikor Alec Lightwood minden szó nélkül eltűnt, mintha elnyelte volna a föld, minden megváltozott. Semmi hírt, jelet nem adott magáról. Jace fel-alá...
4K 248 13
Egy világ ahol mindenkinek van egy állata. Egy állata, akivel 12 éves korában találkozik. Én is találkoztam az állatommal, csak nem pont arra számíto...
2.9K 483 21
𝓦𝓪𝔂𝓵𝓮𝓷: A legenda úgy tartja, Tüphón leszármazottai vagyunk. 𝓝𝓸𝓮𝓵𝓵𝓮: A legenda úgy tartja, leszarom, honnan származtok, Madden. 𝓦𝓪𝔂𝓵�...