Aranyálarc /Befejezett/

De HoRa26

10.8K 904 104

Caecus Hera átkozott gyermek, akit sokan látnának inkább holtan, mintsem tovább kelljen vele egy levegőt szív... Mais

1. Az átkozott gyermek
2. A Halál Hírnöke
3. A kiválasztás
4. Az első próba
5. Amikor leszáll az éj
7. A föld alatt
8. Fénymágus
9. Egy falat mennyország
10. Csont és tőr
11. Aranyálarc
12. Ki is az átkozott?
13. Talán sosem jutunk ki
14. Örökké
15. Az Erdő titka
16. Önfeláldozás
17. A szabadság ígérete

6. Sebhelyes arc

609 41 2
De HoRa26

Egész pontosan három nap telt el, mióta beléptek az élő Erdőbe, és ez idő alatt semmi érdemleges sem történt. Követték az egyetlen ösvényt, amely továbbra is a végtelenbe nyúlt elágazás nélkül, éjszakánként pedig hallgatták a kísérteties hangokat. Olykor az aranyszempár is felbukkant az éj leple alatt, de közelebb sosem jött.

– Hallod ezt? – kérdezte Shymal, miközben megtorpant.

Aranyálarc jól láthatóan fülelni kezdett, majd néhány pillanatra rá megrázta a fejét.

– Mit kellene?

– Valahol víz csobog.

– Akkor...?

Shymal válaszként bólintott. Már olyan kevéske vizük maradt, hogy az elmúlt huszonnégy órában egy kortyot engedélyezett mindkettejüknek. Ő még csak-csak elviselte, ám a lányt igazán sajnálta. A legrosszabb ellenségeinek sem – na jó, azoknak azért igen – kívánja, hogy szomjazniuk kelljen.

– Remélem, halak is lesznek a folyóban vagy patakban, bánom is én, mi ez. – Az étkészletük szintén elég hanyagul állt.

– És merre? – kérdezte Aranyálarc. – Szerinted az ösvény odavisz?

Shymal hegyezte a fülét, majd megrázta a fejét.

– Szerintem arra kell menni – mutatott a fák közé. Csak sötétség és bokrok. Semmi más nem látszott.

– Biztos?

A férfi hallotta a kimondatlanul maradt szavakat: Túl félelmetes, és még egyszer sem tértünk le az ösvényről.

– Ha nem tesszük meg, szomjan halunk – mondta ki a nyilvánvalót, és ezzel lelépett a kitaposott útról.

Aranyálarc szorosan a nyomában maradt, olykor érezni vélte, hogy a lány ujjai a felsőjét érik. Aggodalomra azonban nem volt ok. Könnyedén kerülgették a bokrokat – amik a fene tudja, hogyan nőttek ilyen félhomályban –, miközben semmi és senki nem akadályozta őket. Nem volt sűrű aljnövényzet, göcsörtös gyökerek, megbújt állatok. Ezt három nap elteltével sem lehet megszokni – zsörtölődött magában Shymal.

A patakot meglelve viszont hatalmas megdöbbenés érte őket. Ha Shymal egy szóval akarta volna jellemezni, így szólt volna: mesebeli. A parton megritkultak a fák, a napfény aranyba vonta a tájat. A ragyogóan és lehetetlenül kék vizet, az elképzelhetetlenül zöld füvet és a megannyi virágot, amelyek ezer színben pompáztak.

– Életben vagyunk még? – kérdezte csodálattal a hangjában Aranyálarc.

Shymal megdörgölte a szemét, hogy valóban jól lát-e.

– Lehet, nem kellene csodálkoznunk, tekintve, hol is vagyunk, de nekem is megfordult a fejemben a kérdés – dünnyögte.

– Előfordulhat, hogy ez egy újabb próba? – vetette fel az egyáltalán nem hülye kérdést Aranyálarc.

A férfi csalódott magában, hogy nem neki jutott eszébe, és érezte, felforrósodik az arca, amiért már majdnem gondolkodás nélkül megindult a patak felé.

– Jobb lesz vigyázni – ismerte el.

Figyelmesen közelítette meg a patakot, a táskáját az egyik nagyobb kő – vagy inkább már szikladarab – mellé tette. Minden csendesnek látszott, a fülét réghallott madárcsicsergés ütötte meg. Túl szép volt, hogy igaz legyen.

Leguggolt a vízhez, orrát olyan közel emelte, hogy megszagolhassa. Utána a nyelvét dugta bele.

– Ihatónak tűnik – állapította meg.

Aranyálarc karba tett kézzel állt mellette.

– Az életemet tegyem erre a megállapításra?

– Vagy ez, vagy a szomjan halás – mondta Shymal, miközben visszaegyenesedett. – Akkor inkább kockáztatok. – Látta a lány testtartásán, ahogy leengedte a karját, hogy megadja magát, ezért folytatta. – Először töltsük meg a kulacsokat, de mindennel legyünk szemfülesek. Itt még a levegőben sem bízhatunk. Aztán meg kellene mosakodnunk. Hidd el, három nap után neked sincs virágillatod.

Aranyálarc ráfintorgott, majd szó nélkül elővette a két kulacsát, és mindkettőt színültig töltötte. Shymal felügyelte, hiszen minden csepp kincs lehet az ő helyzetükben. És mivel ezalatt semmilyen veszélyforrást nem vett észre, vetkőzni kezdett.

– Ezt a mosakodást egymás előtt képzelted? – hökkent meg Aranyálarc.

– Nem tapasztaltad meg, hogy itt nincs helye szemérmeskedésnek? – Igazán leeshetett volna neki, miután, ha a természet hívta őket, alig kétlépésnyire kellett egymástól elvégezniük. Tök mindegy, melyik szükségről volt szó.

– Azért mindennek van egy határa – motyogta a lány.

Shymal felvonta a szemöldökét, noha egyelőre csak a kabátjától szabadult meg, a maszkjától még nem.

– És ezt még nem léptük át? – Háromnapi összezártság után az sem érintette volna meg különösebben, ha meztelenre kellett volna vetkőznie, ám ennyire ismervén Aranyálarcot, alsógatyában szándékozott maradni.

– Nem mondanám – tiltakozott a lány. – Fehérneműben látni illetlenség.

– Akkor is, ha valószínűleg nem jutunk ki élve? Te is tudod, hogy erre több esély van.

Aranyálarc megvonta a vállát.

– És ha mégis kijutunk?

– Akkor meg örülj, hogy élsz, és nem tök mindegy, mi történt itt? Csak mert láttalak lenge öltözetben, még nyugodt szívvel férjhez mehetsz. Kárt nem tettem benned.

– Mintha valaha is férjhez mennék – válaszolta savanyúan a lány. Nem kellett többet mondania. A mozdulat, ahogy megérintette az álarcát, többet elárult.

Shymal sem szólt semmit. Először az ingjét kapta le, majd nagy sóhajt véve a maszkjától szabadult meg. Hihetetlen megkönnyebbülés árasztotta el, ahogy az arcát és nyirkos tincseit megérintette a szabad levegő, a friss szellő. Néhány pillanatra a szemét is lehunyta, majd ahogy kinyitotta, Aranyálarccal találta szembe magát. A lány őt vizslatta.

– Ezért vagy úgy oda? – kérdezte félre billentett fejjel.

A férfi akaratlanul megérintette a sebhelyet az arcán, amely a homlokától az orrán át egészen az álláig tartott. Nem kellett tükörbe néznie, hogy pontosan tudja, milyen fertelmes az a vastag varr a képe kellős közepén.

– Nem elég?

– Nem igazán – ingatta a fejét Aranyálarc. – Szerintem maszkban félelmetesebb vagy. Ezért hordod, nem? Hogy a frász kerülgesse az embereket.

Shymal leesett állal bámult rá.

– Ezt most komolyan kérdezed? Mégis mi van a te álarcod alatt, hogy ez nem borít ki? – A nyomatékosítás kedvéért rámutatott a saját pofájára. A korábbi beszélgetésükből már sejtette, hogy valamit valóban takargat a lány, nem csak furcsa hóbort, ám hogy így semmibe vette Shymal sérülését – pedig kevesebbért kerültek már el embereket –, elgondolkodtatta a férfit.

Aranyálarc vállat vont.

– Nem fogod megtudni.

– Szóval most sem veszed le – állapította meg Shymal.

– Nézz csak rám így, akkor sem fogom. Előtted semmiképp sem.

Shymal lesajnálóan megrázta a fejét, és tovább vetkőzött. Ha Aranyálarc meg akar főni – itt, a patakparton ugyanis felettébb meleg volt – vagy meg akar rohadni a mocsoktól, akkor csak nyugodtan.

A férfi alighogy betette a lábát a vízbe, rögtön ki is kapta. A felszín alatt világító halak bukkantak elő.

– Te is látod? – kérdezte Aranyálarcot.

– Bánthatnak?

Shymal ekkor vette észre, hogy a lány elkezdte kigombolni az ingjét – tehát ő is fürödni szándékozott.

– Mindjárt kiderül. – A férfi óvatosan betette a lábujját, és miután a halak szétrebbentek, belesüllyedt egészen bokáig. – Úgy tűnik, egyelőre menekülnek – állapította meg. – De jó lesz figyelni, és gyorsnak lenni.

– Jó – bólintott a lány. – Te figyelj arra, én figyelek erre, és még véletlenül se nézz rám!

Shymal közönyösen prüszkölt párat, miközben magában arra gondolt, hogy ebben a helyzetben nem kellene ilyen prűdnek lenni. És arra, hogy szívesen átlesne a válla felett... Ám egyetlen erénye a becsülete maradt, minden mást már rég feladott, így foggal-körömmel küzdött az ösztönei ellen. Hiába a körülmények, és hogy Aranyálarc nem valódi lovag, most akkor is a társa. Így vagy úgy, de az. A társaknak pedig bízniuk kell egymásban, különben megszűnnek társaknak lenni. Egy szó, mint száz, Shyamal összeszorított a fogsorát, és a vizet bámulta, amíg Aranyálarca engedélyt nem adott a megfordulásra.

– Az arcomat is megmostam, ha érdekel – mondta a lány, miközben Shymal kimászott a partra.

– Nem különösebben. Inkább az érdekelne, hogy a világító halak ehetőek-e.

– Ezt is szeretnéd megkockáztatni?

– Tekintve, hogy két szelet kenyerünk és öt szárított húsúnk maradt, igen. Bár tény, hogy kábé egy hétig ki lehet bírni kaja nélkül, a próbákhoz és a sétához kelleni fog az erő. Na, meg a korgó gyomor sem épp kellemes, ha már jó ideje baszogat.

Aranyálarc elhúzta a száját.

– Milyen szépen fejezted ki.

– Nem a szép beszédért vagyok itt. – Shymal kinézett magának két megfelelő ágat, és miután kihegyezte a végüket, így szólt a lányhoz – Most pedig megtanítalak halászni.

Continue lendo

Você também vai gostar

2K 113 21
Éreztétek már úgy, hogy valami akaratotok ellenére elrabolta a lelketeket? Szorítja fekete karmai közt és sose ereszti el többet? Egészen addig, amed...
10K 617 28
Talán gondolkoztál már azon milyen lehet egy olyan világban élni, ahol nincs egy nyugodt napod sem (,bár lehet az ellenkezőjén). Tudom ez egy kicsit...
10.2K 692 31
~~~A Bezárva könyv második része~~~ Diana és a tisztársak kijutottak az Útvesztőből. De a biztonság illúziója hamar szertefoszlott, amikor bejelentet...
3.7K 211 39
Piton-nak van egy lánya és most megy a Roxfort-ba, bár a történet nagy része a 3. Évben játszódik A kitalált szereplőkőn kívül minden érdem J. K. Ro...