U pogrešnim rukama

Por Tashtashland

21.1K 677 212

Ona je mirna i misteriozna,a ipak tvrdoglava i borbena. Teško je dostižna i neosvojiva i niko se ne usuđuje s... Más

Uvod
1 dio.
2 dio
3 dio
4 dio
5 dio
6 dio
7 dio
8 dio
9 dio
10 dio
12 dio
13 dio
14 dio
15 dio
16 dio
17 dio
18 dio
19. dio
20. dio
21. dio
22. dio
23. dio
24. dio

11 dio

812 36 15
Por Tashtashland

Anita P. O. V.

Budim se u onoj istoj crnoj sobi sa istim zlatnim detaljima. Još jedanput protrljam oči ,da li mi se pričinjava,ja sam opet u njegovoj prokletoj sobi. Osjećam se kao laka roba koja se nakon jedne slatke riječi baca nekome u ruke. Osjećam se glupo jer sam spavala sa njim ponovo u ovoj istoj sobi,u istom krevetu i sa istim onim arogantnim kretenom.

- Glupačo glupa. Počela sam da stežem postaljinu oko sebe od bijesa i da udaram rukama o istu.

- Uh Anita ,sad ćeš sići dole i pravićeš se kao da se ništa nije desilo. Ustala sam i krenula sam prema vratima ,ali đavo mi nije dao mira. Možda bih mogla da malo pregledam ovu sobu. Počela sam da razgledam i ovo mi se sve više sviđalo. Crni zidovi sa zlatnim pukotinama,mramorni pod u istom stilu , krevet u kraljevskom stilu sa crnim zavjesama sa zlatnim rubovima. Ogromna balkonska vrata sa crnim matt zavjesama pored koga su se nalazile police sa zlatnim detaljima. Kupatilo je bilo potpuno mramorno i minimalistički uređeno. Kada koja je udubljena u pod ,a sa druge strane se nalazilo nešto kao mješavina hamama i tuš kabine. Na policama su precizno bili poslagani bijeli peškiri koji su potpuno odudarali od ove crno zlatne kombinacije. Ova soba je odisala bogatstvom,što mi se u jednu ruku i gadilo. Od malena sam mrzila sve bogataško. Stresla sam se i otišla sam u svoju sobu. Obukla sam se opušteno u trenerku i majicu. Sišla sam u kuhinju i zatekla sam njega bez majice kako sjedi sa šoljicom kafe i gleda kroz prozor sa dobro izgrebanim leđima. Zastala sam na trenutak i nisam mogla da vjerujem šta sam mu uradila. Progutala sam pljuvačku otežano i u trenutku kada sam napravila prvi korak trznuo me njegov glas.

- Sviđa ti se tvojih ruku djelo? Ponovo je uzeo gutljaj kafe i nastavio je da gleda u određenu tačku napolju.

- Iskreno me ni ne zanima. Znaš to je prošlo vrijeme i tako bi trebalo i ostati. Bijesno sam stisnula dugme na apartu za kafu i zgrabila sam je u ruke.

- Molim te samo mi reci da li se sjećaš trinaeste stavke ugovora ili ja trebam da te podsjećam. Prevrnula sam očima i ponovila sam stavku koju sam veoma dobro zapamtila čitajući ugovor.

- Da,da ne smijem te dodirivati niti ti praviti bilo kakvu vrstu ogrebotina ili ožiljaka,osim ako imam tvoju dozvolu. U ostalim slučajevima striktno se moram pridržavati već navedene stavke. Zadovoljno se nasmješio i kao da je skrivao svoj pogled od moga.

- Mmm veoma zanimljivo. Ustao je i približio mi je se.

- Takođe znaš i nastavak tog teksta?

- A ti sigurno znaš da ja mogu da ostanem trudna? Eto mu sad,odgovorila sam mu verzijom "pitanjem na pitanje". Spustio je svoju glavu u visinu moje.

- Znam da si na pilulama od 19 godine i da je mogućnost za to stanje skoro pa nemoguća. Spustio je ruku na moj struk i privukao me uz sebe.

- Da,ali otkud ja da budem sigurna da ti nemaš neku bolest ,sa kim si sve spavao ne bi me ni čudilo. Pogledao je u stranu i nasmijao se nemoguće zavodljivim osmjehom.

- Mala ja vrlo dobro pazim koga jebem i nemoj da takvim glupostima zamaraš svoju pametnu glavicu. Prošao je rukom niz moje lice i provukao ju je kroz moju kosu.

- Ja ti nisam "mala",a i kao što si rekao ovo između nas je samo spavanje i ništa drugo,a i mogao bi malo da skratiš taj svoj jezik. Odmakla sam se od njega i otišla sam u dnevnu sobu. Ispijala sam svoju kafu i uključila sam televiziju. Jedva sam našla neke srpske programe,a kao " braća rusi",izmišljotina. Obožavam da gledam ove trač emisije o poznatima,interesantne su.

" Sinoćnja dešavanja nikoga nisu ostavila ravnodušnim,poznati advokat Igor Marčanski je u naćnim satima pokušao da izvrši suicid. Da li su u pitanju poslovni problemi ili je advokatska romansa na staklenim nogama saznajte u idućim minutama."

Ne mogu da vjerujem,moj život je postao trač nacije. Samo da je Igor dobro. Brzo sam uzela svoj telefon i otišla sam na neki sajt da pretražim još više ovu babsku priču. Toliko poruka sam dobila od prestižnih časopisa,da mi nije jasno kako nisam primjetila.Listala sam i listala dok nisam došla do šokantnog naslova.

" Prljav veš isplivava na površinu,progovorila i skrivena polusestra poznatog advokata - Moj brat nije pokušao samoubistvo i njegov ljubavni život funkcioniše savršeno, sve ostalo su laži maloumnika koji nemaju privatni život."

- Šta sam ovo uradila? Ispod ovog teksta nalazila se slika plavuše od nekidan. Sve sam uništila. Pozvala sam ga na Facetime,pokušaću bar malo da popravim ovo.

- Halo. Javio mi se i mogu primjetiti da je mamuran.

- Anita? Sa nevjericom je gledao u mene i jedan pogled na njega me lomio.

- Igore,ja ne znam šta da kažem. Mislila sam da me varaš. Bila sam direktna,zašto okolišati nismo u srednjoj školi. Suze su prijetile da poteku,ali nisam se dala.

- Lana mi je polusestra,saznao sam prije mjesec dana i pokušavao sam ti reći ,ali svaki put bi me nešto omelo. I ovo između nas.... Silio sam te na nešto što nisi htjela. Teško je izdahnuo i nakašljao se.

- Nisi,ja sam bila previše sebična i idalje sam,nisam spremna. Bolje bi bilo da nađeš nekoga ko će znati da te cijeni i voli više nego ja.

- Znači ovo je kraj?

- Da.

- Onda se nadam da ćeš i ti naći svoju sreću,a ako hoćeš svima ćemo reći kad se vratiš.

- Naravno ,vidimo se,ćao. Prekinula sam poziv i vratila sam se nazad. Imam osjećaj kao da sam bacila ogroman teret sa sebe. Sada su mi dolazila izvinjenja od svih onih istih časopisa,ali sam ih ignorisala i isključila sam telefon.

- Slobodna kao ptičica,šteta što to nisam ranije znao. Trznuo me Maximov glas ,ali nisam ga htjela ni pogledati,nemam sad volje za njega.

- Zašto me ne pogledaš? Bojiš se? Okenula sam se prema njemu i u rukama je držao lisice ,sadista.

- Stvarno lisice? Sarkastično sam dobacila. U trenutku sam se našla ispod njega sa lisicama na rukama.

- Kazniću te za ono sinoć ii.. Biću veoma kreativan. Glas mu je bio hrapav i zaigran i lagala bih kad bih rekla da mi nije privlačan.

- Iskreno ne očekujem mnogo nakon one dvije noći. Zadovoljno se nasmijao ,a ja nisam ni završila rečenicu.

- Mislim da si razočaranje za muški rod i baš me zanima kako si druge uspio zadovoljiti sa takvim neiskustvom i smotanošću,a tako se trudiš.. Zapečatio mi je usne svojima i tako zaustavio svaku moju riječ.

- Pobrinuću se da promjeniš mišljenje iako... Veoma loše lažeš sinoć si tako glasno uzvikivala moje ime da si mogla da probiješ zvučnu izolaciju,a siguran sam da ćeš i večeras. Privukao me u još jači i strastveniji poljubac i držao mi je ruke još jače iznad glave.

- Maxime. Prošaputala sam njegovo ime jer više nisam imala ni razlog ni želju da se pokajem za ovo što radimo. Ali ostaje nam ova noć i još dosta dugih mjeseci koji nas čekaju.

Mišljenja?😊

Seguir leyendo

También te gustarán

303K 10K 34
Aleksej je bio tamnokosi momak sa ostrim pogledom i savrsenim ciratama lica. Bio je neopisivo zgodan i najbolji prijatelj mog brata. Gledao me je ka...
320K 15.1K 22
Rea je do smrti svog oca živela poput princeze, bila je zaštićena, voljena i mažena, ali nakon očeve smrti ona nasleđuje osim porodičnog bogatstva i...
360K 17.2K 23
Njegovo ime označava dugoočekivanu sreću, osmeh i oličenje dobrote ali on nije taj Isak. On je sve suprotno od očekivanog - beskrupulozan čovek, nika...
10.6K 623 1
Da li se vratiti poznatom ili se upustiti u novo? Kejti Prajs se nikada nije osećala voljenom a onda je uplovila u vezu sa Jasonom koja je trajala pu...