Bir küçük toplantı

78 12 4
                                    

Toplantı çoktan başlamıştı. Sunum yapma sırası Asyaya'ya gelmişti.  Eliyle saçlarını geriye doğru atıp sunum yapacağı yere gelmişti. Heycanlı olduğu elinin titremesinden belliydi. Derin bir nefes alıp sunumunu anlatmaya başladı. Bütün gözler asyanın üzerindeydi. Rus iş adamları gözlerini asyaya dikip bir saniye bile ayırmadılar . Asya konuşmasını bitirince alkış sesleri gelmeye başlamıştı . Brovo Asya çok iyi bir iş çıkardın.  Patronda halinden memnundu. Asya Rusça çok akıcı konuştuğu için Rus iş adamları asyaya övgüler yağdırdı . Gerçi Asya mükemmeldir.  O benim biricik Asyam.  Asya bana dönüp bir göz kırptı. Toplantı bitmiş herkes dağılmaya başlamıştı .

"Sen az önce ne yaptın öyle. Bunu kutlamamız gerek .Asya  seni bu akşam kutlama  yemeğine davet etmek istiyorum.  Itiraz kabul etmem " dedim gözlerinin içine bakarak.  Yüzünde kocaman bir gülümseme vardı.  Minik adımlarla yanıma sokulup.  " Sunumu nasıl yaptım. Rusları etkilemeyi başardım mı " dedi .
"Kesinlikle etkiledin. Patron bunu göz ardı etmez. Yakında daha iyi bir pozisyona getirir seni " dedim yüzüne gelen saçlarını ellerimle geri doğru çekerken.  Saçlarına dokunduğum anda kalp atışlarım değişmeye başlamıştı. Hani insanin midesinde kelebekler uçar ya işte öyle bir his. Asya biraz utandı ve bir adım geri gitti.

" Çok tatlısın Ali . Umarım patronda senin gibi düşünüyordur.   Bir kahve molası vermek istiyorum. Sende katılır mısın  bana" dedi ve cevap vermemi beklemeden beni tutup asansörün oraya kadar sürükledi.  Beraber şirketin yakınlarında bir kafeye gittik.  En sevdiği kahveyi sipariş ettik.

"Akşam için bir şey söylendin "
"Aa evet akşam. Kim kim gelecek peki "  aslında ikimizin olmasını istiyorum .
" Kimi istersen çağırabiliri " dedim. Biraz sessiz kaldı ve bana baktı.

" Beni mutlu etmeyi çok iyi biliyorsun Ali . Ikimiz gitsek olur mu . Senin yanında kendimi daha özgür hissediyorum  . Şirketteki herkes çok kasvetli açıkçası. Eğer bu kutlama yemeği olacaksa sadece seninle olmasını isterim " dedi. Duyduklarıma inanmıyordum. Asya benim yanımda kendini özgür mü hissediyormuş. Biraz kızarmıştım. Heyecanlandığım zaman biraz kekelerim. Şimdi heyecanlandığımı anlayacaktı. Kahveyi bir dikişte içtim. Ağızımdan alevler çıkıyordu. Asya gülümseyerek bana suyu uzatıyordu. Aman Allahım rezil olmuştum.

" Tatatabi ikimiz oluruz. Sen nasıl istersen . " dedim
Tamam o sırada telefonu çaldı . " Beni arıyorlar. Benim şimdi gitmem gerek ama akşam için sabırsızlanıyorum Ali. Tam 8 de bekliyorum. Bana restorantın konumunu atarsın. " dedi kulaklarıma eğilip.  Ona bu kadar yakın olmak nefesini yüzümde hissetmek , çok lezzetli bir yemek yiyormuşcasina keyif verdi. Sonra kafeden çıkıp gitti. Kendime gelmem 1 dk aldı.  Kafeden çıkıp şirkete geri döndüm.  Odama doğru yürürken sekreter beni durdurup " efendim patron sizi odasında bekliyor " dedi. Patronun kapısının önüne gelip bir iki tıklattım . Gel sesini duyunca odaya girdim. Patron elinde kalemle önündeki evrakları inceliyordu .   " Beni çağınmışsınız efendim " dedim . Patron kafasını kaldırıp bana baktı. 50li yaşlarındaki bir adam için oldukça dinc görünüyordu. Kırlaşmış saçlarını elleriyle düzelti.

  " Hoş geldin Ali . Bende seni bekliyordum. Bugün Asyanın yaptığı sunumu gördün değil mi. Rusyadan iki iş adamı daha gelecek onlarla sizin ilgilenmenizi istiyorum. Yani Asya ve senin. Ikinizinde Rusçası çok iyi. Belki bu yakınlarda Rusyaya gidebilirsiniz Asyayla . Ben artık bu işlerden yoruldum. Yakında oğlum amerikadan gelecek bundan sonra işlerle o ilgilenecek.  Sen ve Asya ona yardım edersiniz. " dedi .

" olur tabi " dedim ve odadan çıktım.  Yeni patron mu gelecekmiş. Bu şirkette sadece 5 yıl çalıştım üniveriste okurken bu şirkette staj yaptım. Oğlu çok ketum bir insandır. Bakalım her şeyin hayırlısı artık. Akşam için iyi bir restoran buldum ve 2 kişilik yer ayırttım. Zaman geçmek bilmiyordu. Işleri olabildiğince erken bitirmeye çalıştım. Işleri biyer bitmez arabaya atladım ve bir cicekcide durdum Asya için olabildiğince güzel bir şeyler ayarlamak istedim. O her şeyin en güzelini hak ediyordu. Güzel bir gül buketi aldım. Kıpkırmızı güller.  Asya şimdi ne yapıyordu acaba . Ona her şey yolunda mı diye bir mesaj attım. O da her  şey yolunda dedi . Sözleştiydiniz restorna geldim .  Onu beklemeye başladım. Çok heyecanlıydım . Bu onunla ilk baş başa buluşmamızdı. Ben heycanla beklerken o kapının orada süzüldü.  Üzerinde mavi tonlarında gece gibi parlayan saten bir elbise vardı. Saçları her zamanki bukleriyle muazzam duruyordu. Asyanın dupru bir guzelligi vardı. Yunan mitolojisindeki guzelik tanrısı Afrodit görse eminimki onun güzelliğini kıskanırdı. Asya beni görünce yanıma geldi , bende onu görünce ayağa  kalıp sandalyesini çektim.
" Geç kalmadım demi " dedi yumuşak bir sesle .

Geçmişteki SırHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin