7

15 0 0
                                    

5 juli

Het is al 2 uur 's nachts en ik moet morgen gewoon weer naar school, maar ik kan echt niet slapen! Gisteren heb ik echt een leuke avond gehad met Boris. We wilden naar de bioscoop gaan, maar omdat de film waar we heen wilden pas om half 10 begon mocht ik niet van m'n moeder . Toen hebben we het maar gezellig gemaakt in mijn kamer. We hebben net gedaan alsof we uit eten gingen alleen dan thuis. Ik had het donker gemaakt in mijn kamer en ik had mijn eettafel (is ook m'n bureau) gedekt en kaarsjes neergezet. Hetty (de hulp) had heerlijk voor ons gekookt en ik heb mijn nieuwe jurkje, die ik vanmiddag heb gekocht, aangetrokken. Mooi muziekje op de achtergrond en het leek net een echt etentje in een restaurant, hihi.
We hebben een hele leuke avond gehad. Na het eten hebben we lekker op bed een film gekeken. Jammer genoeg mocht Boris niet blijven slapen, omdat ik dus morgen naar school moet.

Nou, ik ga toch maar proberen te slapen...

Tot snel!

Bo ligt in bed. Ze denkt aan vanavond, toen Boris bij haar op bed lag. Ze hebben wel liggen zoenen maar meer niet. Zou ze dat willen? Ze weet het niet. Ze vond het wel een spannend idee en aan de ene kant wil ze wel verder gaan dan zoenen, maar aan de andere kant ook weer niet. Ze is nog zo jong en Boris is haar eerste vriendje. Wil ze wel gelijk met haar eerste vriendje naar bed? En zou Boris het wel willen? Roos vertelde dat ze nog niks wil doen met Robbie. Maar zij voelt zich wel heel erg op haar gemak bij Boris en dat heeft Roos niet met Robbie. Roos kijkt tegen Robbie op. Ze vindt hem interessant. Bij haar en Boris is dat heel anders. Hij is niet alleen haar vriendje op wie ze heel erg verliefd is en met wie ze heel de dag zou kunnen knuffelen, hij is ook haar maatje. Het voelt nu al zo goed en vertrouwd, terwijl ze pas zo kort met elkaar gaan. Floor is helemaal niet bezig met vriendjes. Wel met jongens, maar alleen vriendschappelijk.
Bo gaapt. Eindelijk begint ze moe te worden. Haar ogen vallen dicht en na nog wat gedraai valt ze toch in slaap.

Het is licht als Bo wakker wordt. Bo kijkt op haar wekker. Zes uur pas? Valt ze pas zo laat in slaap en dan wordt ze nog zo vroeg wakker ook. Ze kan nog meer dan een uur slapen! Ze draait zich nog een keer om en doet haar ogen dicht, maar ze komt niet meer in slaap. Om kwart over zes is Bo het draaien zat. Ze slaat haar dekbed weg en komt overeind.
Ik val toch niet meer in slaap, mompelt ze. Ze staat op en loopt naar haar wc.
Dat is toch wel een van de fijnste dingen van dit huis. Een eigen badkamer waar je alleen kan komen via haar slaapkamer. Het lijkt haar niks die nu te moeten delen met Levi. Ze trekt door en gooit haar slaapshirt op de grond. Terwijl ze wakker probeert te worden onder de warme straal water van de douche, kijkt ze door de glazen douchewand haar badkamer rond. Ze mocht zelf weten hoe de badkamer eruit zou komen te zien. Haar enige eis was eigenlijk een bad. En die heeft ze gekregen. verder maakte het haar niet uit. Bo glijdt met haar vingers over de muur. De tegels heeft ze samen met haar vader uitgekozen. Mooie grote witte tegels. De douchewand van gekleurde glazen stenen maken de badkamer licht en vrolijk.

Als Bo aangekleed en opgemaakt beneden komt staat Hetty in de keuken het ontbijt te maken.
'Goedemorgen Hetty,' zegt Bo vrolijk terwijl ze aan de keukentafel gaat zitten. Hetty is de tafel nog aan het dekken. 'Wat fijn dat je er weer bent! Hoe is het met je kleinzoon? Mag hij alweer uit het ziekenhuis?'
'Ah, goedemorgen Bo. Nee helaas,' Hetty kijkt verdrietig, 'het gaat nog steeds niet goed met hem. Hij zou allang zelf moeten kunnen ademen maar dat doet hij nog steeds niet. Dus voorlopig moet hij nog in het ziekenhuis blijven, maar daar gaan we nu niet aan denken. Vandaag is een leuke dag voor jou en dat houden we zo!'
Zwijgend zit Bo aan tafel. Tijdens de hele zwangerschap van Hetty's dochter is alles goed gegaan en hebben ze niks raars gezien. En nu opeens dit. Bo kan zich haast niet voorstellen hoe klein deze baby moet zijn.
'Nou, kom kom kindje, wat heb ik nou gezegd? Vandaag wordt een leuke dag. Je gaat fijn je uitnodigingen bestellen! Met wie ga je er eigenlijk heen?'
Gelukkig fleurt Bo weer op. 'Mama haalt me vanmiddag op van school en dan gaan we gelijk door.'
'Ben je daarom zo vroeg wakker? Zijn het de zenuwen?' Hetty knipoogt.
'Ik vind het wel heel leuk, maar echt zenuwachtig ben ik niet. Nog niet in ieder geval,' grinnikt Bo.
'Heb je gisteren een leuke avond gehad?'
Bo knikt en slikt een hap van haar gebakken ei weg. 'Ja! Heel erg bedankt voor het eten nog!'
'Ik doe dat graag voor je, dat weet je.'
'Hetty?' vraagt ze met volle mond.
'Ja?'
'Mag ik toch nog wat vragen over uw kleinzoon?'
'Ja, dat mag wel' Hetty haalt de verse broodjes uit de oven en zet ze op het aanrecht om af te koelen.
'Hoe komt het eigenlijk dat de baby zo vroeg is gekomen? En hoe heet hij eigenlijk?'
Hetty knikt en komt bij haar zitten. 'Hij heet Valentijn. Het is een heel lief klein gerimpeld mannetje. Hoe het komt dat hij zo vroeg is geboren is nog niet helemaal duidelijk. Marielle kreeg opeens krampen en is toen naar het ziekenhuis gegaan. Daar moest ze gelijk blijven om te bevallen. Omdat hij zo vroeg is geboren moest hij gelijk in de couveuse. Maar alles komt goed. Daar ben ik van overtuigd.'
'Dat denk ik ook, Hetty. En Valentijn mag heel blij zijn met zo'n lieve oma als u.'
'Je bent een schat, weet je dat?' Hetty geeft haar een knuffel.

Sweet Sixteen Sweet BabyWhere stories live. Discover now