BİR KADIN BİR ADAM

17 3 0
                                        

SIRADANDIK hikayenin başında...

Belki örnek olarak gösterilecek insanlar değildik başta.

Ama değişmiştik zamanla doğru yolu bulabilmek için aklımızı ve mantığımızı kullanmamız yetmişti aslında.

Sonra her hikayenin sonunda olduğu gibi bir anda kahraman oluvermiştik bir çok insan yakıştırmaya başlamıştı bizi bazı yerlere bizim birbirimize söylediğimiz anlamlı ve güzel sözleri onlarda kullanmaya başlamıştı.

Ama sıradandık yine her insanın olduğu gibi...

Sonuçta hepimiz bir gün ölücektik değil mi ?

'Ve siz bayım,umarım bir gün kızınız olur ve sizin gibi bir  adamla tanışır.'

Şarap...

Her şey küçük bir kadehteki kırmızı bir şarapla başlamıştı.

Oysaki şarap haramdı ama bazen bazı insanların başlangıcı hep mükemmel olmazdı değil mi?

Bazen başına gelen kötü bişeyin sana zarar vereceğini düşündüğünde aslında ondan daha büyük bir beladan kurtulduğunu bilmezdin çünkü o an sen ne yaşadığına bakardın senin için sonrası önemli olmaz o an o yaşadığın an senin için önemli olurdu.Neden peki neden hep o an düşünülür neden ilerisi düşünülmez yada gerisi?

Bende sadece o an o anı düşündüm...

Benim için tehlikeli biri değildi çünkü ikimizde aynıydık oda benim gibi yanlızdı mesela...

Oda her gününü dört duvar arasındaki bir barda geçiriyordu oksijenden daha çok yaptığı şarap şişelerinin içindeki o ağır kokuyu soluyodu.

Mecburmuyduk bunları yapmaya yada yaşamaya? Değildik.Kimse kafamıza silah dayayıp bize bunları yapmamızı söylememişti biz istiyerek yapmıştık bunları.

Ben her gece bara gitmeyi orda sızıp kalmayı kendim seçmiştim oda her gece o ağır kokuları soluyup yine bıkmadan şarap yapmayı kendisi seçmişti bizi bunları yapmaya zorlayan biri yoktu biz istiyerek yapıyoduk ama bunları kendimiz yapsakta yine bu hayattan şikayetçiydik peki kime kızıyoduk biz ? Kimeydi bu tavrımız? Oysaki biz seçmemişmiydik bunları?bu yaşamı?

Herhangi bir dini inancımızda yoktu hiç bişeye inanmıyor ama her kötü olay için birine kızıyorduk ama yinede hiç birşeye inanmıyoduk! Yoksa evrenin tesadüfen oluşturduğuna inandığımız atomlaramıydı bu tavrımız?

O... o benim en masum sevgimdi...

Ve bir o kadar haramdı ve uzaktı bana.

Bir zamanlar eşittik onla sonra dengeler değişti düzen bozuldu ne olduğunu anlamadık bir anda düşman kesildi bana.

Günahların içinde sevmiştim ben onu çekip alıcağım zaman hep o beni içine çekiyodu bir bataklıktaydık biz ve sadece ikimiz vardık birimiz kurtulmaya çalıştıkça diyeri batıyodu ya ikimiz kurtulacaktık yada ikimizde bu bataklığa batıcaktık.

Ama biliyoduk ikimizde günahların içinden çekilmek istiyoduk yapabilirmiydik? O kadar cesurmuyduk biz?

Ben onu helal sevmeye çalıştıkça o beni haram sevmeye teşvik etmişti. Neden peki?Haram sevmek kolay geliyodu çünkü daha rahat oluyodu insan bütün iğrenç şeyleri dışarda rahat bir şekilde utanmadan sergileye biliyodu yanında sevgilim diye dolaştırdığı bir kızı hiç utanmadan sokakta insanların arasında öpebiliyodu peki masumluk nerdeydi o naif sevgi nerdeydi ?

Bir anlık şevhetmiydi aşk ?

Bir çikolata mıydı? Canın çektiğinde eline alıp yediğin sıkıldığında ara verdiğin bir çikolata kadar basitmiydi?

Bazen hatta çoğu şeyi basit düşünmemi söyleyen oydu basit düşünmüştüm işte 'sevgi bir çikolata gibi mi?' demiştim ona.

Gülmüştü.

O bana bakıp 'kırmızı bir şarap gibi' demişti.

Günahkâr  sevgili.

'Ne kadar günah olduğunu bilsende bırakamıyosun bıraktığında kendini yanlız hissediyosun içtiğinde kendinden geçiyosun bu günü o yaşadığın anı unutuyosun aynı bir günah işlediğinde kendini kandırdığın gibi seni kandırıp o an yaptığın yapıcağın bütün günahları saklıyo işte bu yüzden kızım ben şarabı tercih ediyorum senin deyimindeki gibi sevgi bir çikolata gibi ben şarabı seçip canım istediğinde içip masummuşum gibi günaha giriyorum sende canın istediğinde çikolata yiyip beni mahfediyosun.' demişti.

Susmuştum.

Seçimini yapmıştı.

☆☆☆

Bir at varmış sevgilisine kavuşmak için hiç durmadan koşan...

Bir adam varmış sevgilisine ulaşmak için hiç durmadan yalvaran...

Bir kadınla adam varmış...

Sadece varlarmış işte gerisi yok.

☆☆☆

Küçük bir tanıtım ^^

Lütfen yorum yapın. Beğenmeyide unutmayın.










































































You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 30, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

ŞARAPÇI Stories to obsess over. Discover now