We've updated our Content Guidelines.
Review the latest guidelines to keep sharing stories safely.

1.BÖLÜM Ω

1.2K 32 11
                                        

Kendini zoraki olarak ikili koltuğa attı. Başını geriye atıp gözlerini kapattı. Birazcık da olsa uyumak istiyordu. Buna cidden çok ihtiyacı vardı. Kaç gündür ne doğru düzgün uyku uyuyabiliyordu nede düzgün beslenebiliyordu. Saatte baktı sabahın altısına geliyordu çok güzeldi yine uyuyamayacaktı. Kendini ödüllendirmek istedi. Ayaklarını cama doğru uzattı ve başının altına deri yastığı koydu. Bu koltuğu yemin ediyordu ki değiştirecekti. Neden deri koltuklar bu kadar rahatsız olmak zorundaydı!. Gözlerini kapattı tam bir rüyanın peşinden gitmek üzereydi ki kapısı tıklatıldı. Sesini çıkarmayı düşünmüyordu ısrarla çalmaya devam edince "Evde Yokummm" diye seslendi bunun üzerine kapı açıldı hem de "Gel Demeden" hızla adımlarla karşına birinin geldiğini gölge etmesinden anladı ve yine o tanıdık parfüm kokusuna gülümsedi

"Ooo tatlım yine beni ayartmaya mı geldin" sesinde ki eğlenceli ton karşısındakini pekte hoşuna gitmemişti ki ayaklarına bir tekme yedi. Gözleri kapalı sağ bacağını ovaladı "Eşek Herif Sıkı Vurmuştu" gülüyordu pozisyonunu değiştirmeden.

"Zevzeklik etme sen neden burada olduğumu çok iyi biliyorsun" dedi. Gözlerini açtığında karşında elbette ki Cengiz'i görmüştü. Bu adam cidden güzel giyinmesini biliyordu. Sabahın körü olmasına rağmen sanki günün normal bir saatindelermiş gibi giyinebilmeyi beceriyordu. Cengiz'i çok uzun yıllardır tanıyordu. Aynı dönem aynı hastanede staj yapmışlardı. Bölümleri farklıydı kendisi gibi genç olmasına rağmen şimdiye kadar gördüğü en başarılı kalp cerrahıydı. Kendisi kadar yakışıklı olmasa da "Bu Konuda Allahlın Sanırım Sevdiği Kuluydu" doktorluğun getirdiği prestij oldukça havalı duruyordu. Başarısını takdir ediyordu. Belki de birbirilerine bu kadar benzedikleri için iyi anlaşıyorlardı ama kendisi pekte Cengiz kadar nazik biri değildi. Konusu hasta oldu mu gözü hiçbir şeyi görmezdi bir anda parlayabiliyordu ve bazen de kavga da çıkartıyordu. Sanırım bunda hastaneye ortak olmasının da getirdiği gücün küçükte olsa bir payı vardı. Genelle bakıldığında Cengiz'den çok daha başarılı bir kariyeri vardı. Tıp fakültesinden dereceyle mezun olmuştu. Mezopotamya'nın iyi bir devlet hastanesinde staj görmüştü. Çok fazla çalışmıştı. Gece gündüz demeden çalışmıştı. Birçok ameliyata girmişti. Hepsinde de hocalarının izinden gitmişti ve şimdi otuz üç yaşında oldukça tecrübeleri ve birazcık ta medyatik bir doktordu. Yeniçağ bunu gerektiriyordu sosyal medya ve basın işlerini de ön planda tutması gerektiğini zamanla anlamıştı. Şimdi ise olukça saygın bir hastanede çalışıyordu. Burada keyfi yerindeydi ne isterse yapabiliyordu onun içinde bu önemliydi hastaları onun için her şeydi. En sonunda koltuktan doğrulmayı başardı ve Cengiz'in yüzüne baktı

"Ben hiç uyku uyumayayım insan değilim çünkü mutangım sabahın bu saatinde zorun ne acaba" doğruca lavabosunun olduğu tarafa gitti aslında Cengiz'in neden geldiğini çok iyi biliyordu sadece canı biraz onunla uğraşmak istiyordu bunu hak etmişti .

"Poyrazzzzz bana oyun oynama! Bunu neden yaptın" dedi? Cengiz koltuğun kenarına oturmuş Poyrazın bu umursamaz tavrının neden bu kadar ortaya vurmak zorunda olduğunu merak ediyordu. Cidden de olaysız bir günü geçmiyordu bu adamın hep arkasını toplamak ona düşüyordu. Yüzünü yıkayan arkadaşını seyretti. Poyraz ona sırıtan bir suratta bakınca sinirleri bozuldu" Biliyor musun sen hastasın cidden bir doktora görünmelisin! " yüzünü kurulayan poyraz yine aynı pişkinlikle sırıtarak cevap verdi

"Tanıdığın iyi bir doktor var mı önerir misin ama güzel bir kadın doktor olsun" dedi

"Var var olmaz mı Bakırköy'de seni bekliyor ". Cengiz en sonunda dayanamayıp arkadaşının karşına dikildi "Poyraz bu durumdan zevk alman canımı sıkıyor ve yaptığın bu sefer cidden de oldukça kaba bir hareketti. " Poyraz kendisine doğrultulan hafif suçlayıcı soruya cevap verdi,

"Hayır yanılıyorsun kaba bir hareket değildi bu sefer haklıydım inan bana haklıydım senin o savunduğun kızcağız varya sanırım olayı doğru üzgün anlatmamış, işin doğrusu anlatayım dinle dün kulaklarını dört açıp. Dün mesaimi ilk defa zamanında tamamlamış, odamdan tam çıkacaktım ki Feray'ın yaşlı bir hastası gelmiş randevusuz. Kadına pansumanı yapılması gerekiyordu katta kimse yok yaşlı kadını acille yollamak yerine odaya geri girdim ve pansumana başladım tam pansuman yapacağım benim aklı bir karış havada olan asistanlarım pansuman aracını iş çıkışı olmasından dolayı eksilen malzemelerin yerine yenileri koymamışlar. Pansumanın ortasında kalakaldım. Gazlı bez istemek içinde koridora çıktım o sırada tam da bu kız geçiyordu. Yüz yüze geldik kendisinden gazlı bez getirmesini rica ettim. Oda bana getiririm dedi Bende acele etmesi söyledim ve içeri girdim. Kapımda açık bu arada hasta ile arkadayız bekliyoruz aradan on dk. geçti yok bulamadı sanırım diye düşündüm hala iyi niyetliyim dikkatini çekerim. Biraz daha bekledim en sonunda gidip kendim alayım diye dışarı çıktım. Genel cerrahinin müdahale odası olarak kullandıkları bölüme geçtim. Bankoya geldim ki ne göreyim senin bu kızcağız "Bu Kelimeyi Bilerek Bastırıyordum" bizim dördüncü katta ki süpervizör ile cilveleşiyor elinde de gazlı bez. Tabi ben çıldırdım. Beni görünce ikisinin de rengi attı hızlıca elinden gazlı bezi çektim. Bu arada tabii ki birkaç sinirle kötü söz söylemiş olabilirim ama haksız mıyım dostum? diye Cengiz'in gözlerinin içine baktı. Cengiz haklı olduğunu savunur şekilde başını salladı ama diyecekleri vardı belli ki içine çekerek devam etti.

"Poyraz elbette haklısın ama bu demek değildi kızı yerin dibine sok çıkar bazen cidden dilinin ayarı yok ne olursa olsun o bir kız, yaşça küçük ve yanlışta yapabilir insan sonuçta robot değiller istifa etmiş ve seni istifa etme sebebi olarak göstermiş. Poyraz kendisini geriye atarak kahkaha attı.

"Güldürmeyin beni demek ki gidesi varmış. B.u sebepten ötürü insan istifa mı eder yapma Bu arada gözümden kaçmadı değil sen neden bu kadar şıksın diyerek konuyu değiştirmeye çalıştı Cengiz konuyu çevirdiğini anladı ve üstünü numaradan düzeltmesine izin vermedi

"Konuyu geçiştiriyorsun bak biraz daha dikkatli ol unutma ki sen aynı zamanda bu hastanenin başhekim yardımcısısın yakında başhekim olacaksın kariyerin için dikkatli ol abuk sabuk hareketlere girme"

"Bir şey olmaz sen meraklanma da soruma cevap ver, soruma nedir bu şıklığın sebebi?"

"Teşekkür ederim. Aslında ben sana bir şey diyecektim insanda akıl mı bırakıyorsun. Bu gün hastaneye yeni bir arkadaşım işe başlayacak " dedi Poyrazın yüzünde geniş bir gülümseme yayıldı.

"İşte sebebi belli oldu şıklığının sebebi. Söyle bakalım dişimi bu arkadaş". Sırıtışını iyice suratında yaydırdı.

"Kes şu sırıtmayı" dese de Poyrazın bu durumdan eğlendiği belliydi yine de devam etti "Evet arkadaşım bir bayan ve kendisini uzun yıllardır tanırım ailece de görüşürüz ". Poyraz araya girmeden duramadı

"Doktor mu tanıyor muyum yoksa kim? dedi ve kendisine mini dolaptan iki yeşil elma aldı birin arkadaşına bakmadan fırlattı diğerini yıkamadan üstüne silip kocaman ısırdı.

"Azıcık insan ol". Poyraz omuzlarını silkmekle yetindi "Soruna gelince hayır doktor değil ve tanımıyorsun kendisi hastane yöneticisi bu sektörde tanınan bilinen işini oldukça ustaca yapan bir bayan arkadaşım oldu mu? Seni konu hakkında acaba yeterince aydınlatabildim mi Poyraz Bey"

"Güzel mi sorusuna cevap vermedin dikkatimden kaçmadı ıyyy yoksa çirkin betty mi?"

"Poyraz kadınları bu şekilde sınıflandırman hiç hoş değil. Seni uyarıyorum lütfen Derinden uzak dur. Anlaşıldı mı? dedi. Cengiz'in bir kadın hakkında ilk defa bu kadar hassas konuştuğunu görüyordu demek ki gelecek yeni kişi oldukça güzel biriydi .

"Cengiz cim senin arkadaşın benim arkadaşım sayılır ve ben ne zaman bir kadına kaba davranmışım nerde görülmüş"

"Bunu cidden söylemiyorsun değil mi?"

"Tamam hadsiz olanlar hariç diyelim"

"Ben diyeceğimi dedim sana Derinin dokunulmazlığı var kendisi oldukça kibar ve hassas biridir. Üzülmesini istemem hele ki senin yüzünden üzülmesini hiç istemem"

"Tamam doktor tamam gayet açık ve net bir biçimde ayağımı denk almamı söylüyorsun bana mesajın geldi"

"Sevindim ciddiye almana beni "

Bir Derin TutkuStories to obsess over. Discover now