Bab 1

27 0 4
                                        

"Bangun oi ! Wake up for your future!"

Jeritan Encik Sufian itu bergema di gegendang telinga Izwan yang sedang terlena di atas katilnya. Encik Sufian memang selalu mengejut pelajar Maktab Rendah Sains Mara Muadzam Shah untuk keluar prep. Biasala budak budak asrama, kalau tak kejut, tak keluar la prep. Bak kata pepatah bagai pahat dengan penukul.

Izwan pun dengan rasa malasnya bangun daripada katilnya dan menukar pakaiannya kepada pakaiannya sport attire. Kemudian, dia pun keluar dari asrama. Fikirannya sibuk memikirkan gadis yang dilihatnya semalam.

...

Semalam...

Izwan: Weh, rehat jom.. Dh 10.30 dh..

Dani: aik? Rehat dah? So cikgu Rosli tak masuk ah kelas kita harini?

Khairul: Hmm.. Macam tak biase.. Standard la cikgu Rosli

Kemudian, mereka pun berjalan menuju ke Dewan Selera. Menu rehat pada Hari itu adalah karipap kentang dan jemput pisang. Mereka bertiga pun makan.

Setelah selesai makan, Izwan berhasrat untuk pergi ke koperasi kerana dia hendak membeli sebungkus Chachos.. Semasa di dalam koperasi, dia ternampak serorang gadis yang dia tidak pernah nampak sebelum ini. Jantungnya berdegup kencang. Tak pernah seumur hidupnya bertemu dengan gadis yg secantiknya.

Izwan(hati): Uish... Lawa siak budak ni.. Tapi kenapa aku tak pernah nampak dia pun...

Kemudian, Izwan, Dani dan Khairul masuk ke kelas untuk meneruskan pelajaran seperti biasa.

...

Kembali ke masa kini ...

Pada Hari ini, ada ujian ulangan bagi peperiksaan sem lepas. Sesiapa yang ada gagal subjek ataupun tak hadir periksa kena jawab peperiksaan ulangan. Majoriti pelajar kelas Izwan iaitu kelas 206 kena repeat periksa ASK. Jadi pada Hari itu, kelas berasa sedikit kosong.

Setelah tiba di kelas, Izwan melihat bahawa ada lebih kurang 12 orang sahaja pelajar dikelasnya. Sepatutnya bilangan semua ahli adalah 24 orang. Dia berasa bosan jadi diapun berborak dengan set2 monyet yang dianggotai oleh Batrisya, Wani, Nisa, dan Aqila.

Setelah beberapa lama berborak, baru Izwan tetiba teringat tentang gadis yang dilihatnya di koperasi semalam. Lantas, dia pun menanyakan hal tersebut kepada mereka.

Izwan: Weh, semalam kan aku ada nampak sorang perempuan ni, lawa doh... Tapi aku tak pernah nampak pun dia sebelum ni...

Nisa: Yeke? Canner rupa dia?

Izwan: Pakai spek bulat, pastu ada lesung pipit yang dalam. Comel siak!

Batrisya: Eh aku rasa en tu mesti budak kelas 203 tu.. Sape eh nama dia...

Wani: ooo.. Miza ke?

Batrisya: aaa! Betul tu.. Miza..

Aqila: eh Izwan, ko suka budak tu eh?

Izwan: hmm.. Ntah la.. Yekot! Ha-ha..

Alahai Izwan... Terjatuh cinta ke? Huhuhu.. Izwan pun memikirkan cara untuk memberitahu Miza akan isi hatinya.



You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 26, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

C.R.U.S.H.Where stories live. Discover now