3. Bölüm - İlk Görevin Başlangıcı

322 10 21
                                    

Dünyanın kederli, hastalık dolu ve canlı hayatının nadir olduğu köşesindeki 4 eleman bir grup kurmuştu. Bu grup başlangıçta ne yapacağı kesin olmayan bir gruptan ibaretti. Tastell ile üç genç kaynaştıkça yapacaklarını belirlemeye başladılar.

Tastell gelmeden önce bu üçlünün hayatları pek farklı sayılmazdı. Aynı işleri yapıyorlar ve aynı şekilde geçiniyorlardı. Aslında tanışma olayları biraz garipti bu üçlünün. Vecron zengin bir ailenin en büyük çocuğuydu. Diğer kardeşi üveydi ve ailesi tarafından parayla şımartılmaya alışkın bir yapıya sahip büyütülmüştü. Vecron ise parayla şımartılması oldukça zor bir çocuktu. Aksi ruhu bebekliğinden beri süregelmiş ve sürekli uyumsuz bir aile ferdi olmuştu. En sonunda ailesi tarafından kapı dışarı edilmiş ve kendine kalacak bir yer ararken bu mekanı bulmuştu. Nesta ve Gabriel ise kuzendi. İkisinin ailesi de aynı trafik kazasında ölünce kiralık evlerinin parasını ödeyemeyip ve dışarıda yaşamak zorunda kalmışlardı. Böylece bu mekanı bulduklarında Vecron'la tanışmışlardı. Vecron izin vermesede mekanda izinsiz bir şekilde yaşamaya başladılar ve ardından Vecron tarafından hoşgörüyle karşılandılar. Böylece bu üçlü doğdu ve artık o üçlünün arasında Tastell'de yer alıyordu.

Nesta; mavi gözlere, küçük tümsekli bir buruna, kırışık göz altlarına, biraz geniş ve küçük dudaklara sahipti. Saçları açık kahverengi, saç uçları ise hafiften sarıya yakın bir renkteydi. Saçları omuzlarına geldiğinden küçük ve kepçe kulakları görünmüyordu. Gabriel ise 1.60 boylarındaydı. Ayrıca Nesta'dan biraz kısa ve etli butluydu. Simsiyah görünen kısa saçları ve ona eşlik edecek şekilde görünen oldukça koyu kahverengi gözlere sahipti. Küçük ve yuvarlak bir yüzü, geniş bir burun ile uzun ince bir ağzı vardı. Kulakları küçüktü ve yuvarlak yüzünden dolayı görünmüyordu nerdeyse. Ve her ikiside 14 yaşındaydı. Vecron diğerlerine oranla hem uzun hem daha kuvvetliydi. Orantılı bir bedene ve vücut yapısına sahipti. İnce uzun bir yüzü, dudağının üst kısmında daha yeni tüylenen bıyıkları ile kıpkırmızı dudakları vardı. Yanakları da hafif kırmızı, burnu küçük ve düzgün, turkuaza benzeyen gözleri ise biraz çekikti. Sarı saçları uzun, düz ve ince telliydi. Kulakları da saçlarından görünmüyordu.

Bu üç küçük adam birbirlerinden oldukça değişik tipler olsalarda Tastell'in çok sevdigi kişiler listesindeydiler. Abisinin kayboluşu ve annesinin ölümünden sonra yeniden değer verebileceği insanlar bulması onun için oldukça önemli bir olaydı. Şuan bu üç küçük adam Tastell'in ailesiydi. Ve onlar içinde bu aynı şekildeydi.

Aradan bir ay kadar zaman
geçerken birbirini tanıyan bu gençler görev dağılımlarını yeni yapıyorlardı. Nesta her zamanki gibi yemeklerden sorumlu kişiydi. Gabriel ise Nesta'ya malzeme getirme ve eve gerekecek eşyaları bulmadan sorumluydu. Aslında Nesta ve Gabriel'de hırsızlık yapma işindeydiler ama yalnızca gerek olunca. Eğer büyük bir soygun olacaksa Yeo'nun Gezginleri ekibinin tümü iş başında olacaktı. Tastell abisi gibi iş yapmayı öğrenmeye çalışıyor, Vecron'da ona yardım ediyordu. Tastell ilk defa hırsızlık yapacağından oldukça gergindi. Elleri ve yüzü her zamankinden fazla terliyordu. O sakinleşmeyi denerken Vecron soyacakları ev hakkında bilgi edinmek için belirsiz kişilerle görüşüyordu. Bu işi normalde Tastell yapmalı ve Vecron'da yanlarına alacakları eşyalar ile soyulan evden eşyaları alma işini yapmalıydı. Fakat Vecron Tastell'den daha tecrübeli olduğundan bu işleri ona bırakıp Yeorim'in yaptıklarını kendi yapıyordu.

Tüm bilgiler hazır olduğunda Vecron eve döndü. Tastell'in terlemesi azalmış ve sakinleşmişti. Vecron küçük bir işle başlayacaklarını söyledi. Yalnızca Tastell ve Vecron hırsızlık yapacaktı yani. Tastell hazırladığı eşyaları son kez kontrol ederken Vecron'un " Bir lordun evini soyacağız. " demesiyle Tastell panik oldu. Belli belirsiz şaşırma tepkileri veriyordu. Gabriel ve Nesta olayı izlerken gülmeden duramadılar. Vecron ise azıcık gülüp tebessüm ederek " Sadece şaka yaptım. Bu kadar panik olmanı gerektirecek bir durum yok. Alt tarafı son zamanlarda işi iyi giden bir kuyumcunun evine gireceğiz. " dedi. Tastell'in panik hali geçsede o garip yüz ifadesinden kurtulamamıştı hala. Bir sandalyeye oturup derin nefesler alarak normale döndü. Vecron çantayı sırtına taktı ve Tastell'e yine aynı tebessümle elini uzattı. Tastell Vecron'un elini tutarak kalktı ayağa. Sonra Vecron'a " Dur bir saniye az önce gülemedim şaşkınlıktan. " diyip gülmeye başladı. Güldükten sonra ağır ve kısa bir adım atıp " Hadi gidelim. " dedi.

KanunsuzlarWhere stories live. Discover now