Cevdet Yunan konağında camdan bakıp Ali Kemal'in durumunu kirya nın çocuğu olduğunu düşünmektedir. Sonra kirya Veronica gelir ve "derin derin ne düşünüyorsunuz general " der. Cevdet bunun üzerine " kirya sizinle bir şey konuşabilirmiyim." Der ve ona salona kadar eşlik eder vede bir viski açar. Kimyaya ikram eder ve "kirya Veronica size çok mühim bir malumatım olacak. Veronica merak eder ve nedir bu malumat der. Cevdet oğlunuzun kim olduğunu biliyorum der kirya gözlerini faltaşı gibi açarak generale bakar kimmiş benim oğlum der . Cevdet Ali Kemal sizin oğlunuz der, kirya fenalaşır. Bu haber hemen vasiliye gider ve vasili konağa gelir. Generali yanında görünce ne olduğunu sorar. Cevdet vasiliyi bir kenara alır ve durumu açıklar. Vasili acayip şaşırır ve bu kanıya nereden vardığını sorar generale. Cevdet kiryanın Cevdet ile konuşurken yanmış köyden ve bodrumdaki çocuktan bahsettiğini duyduğunu anlatır. Niye bu kadar zaman boyunca sakladığını sorar vasili Cevdet'e. Tam bir kanıya varmadan karşınıza çıkmak istemedim der Cevdet. Vasili bizim oğlumuz olduğundan Azize hemşirenin haberi varmı der. Cevdet ilk önce size açıklamak istedim. Der müsaadenizle şimdi Azize hanımlara açıklamak isterim bunu der. Ve Konak'tan ayrılır. Koşa koşa Azize'lere gider ve durumu anlatır. Azize Bayılır. Hasibe ana da dayanamaz buna ama neyse ki Ali Kemal evde değildir. Ali Kemal'e askerleriyle malumat gönderir ve akşam meyhanede buluşurlar. Ali Kemal'e durumu anlatır Ali Kemal kabullenmekte zorlanır. Akşam çok geç bir saatte Cevdet konağa döner lakin Veronica onu camda beklemiştir ona olanları Ali Kemal'in durumunu sordu . Cevdet de olanları anlattı. Bunları duyan. Leon gelir ve bunların doğruluğunu sorar. Veronica hepsinin doğru olduğunu söyler. Leon kapıyı çarparak odasına gider . Mitterası da arkasından gelir ama leon kapıyı kitlenmişti. Sonra general yatağına gider Veronica da odasına gider lakin vasiliyi ağlarken görür. Omzunu okşar ve mutluluktan birbirlerine sarılıp yatarlar. Smyrnaya geldirklerinden beri ilk defa böyle yatmışlardır.
Ertesi gün vraonica generale gider ve Ali Kemal'i alıp akşam kordondaki cafeye getirmesini ister. Akşam olur ve Cevdet Ali Kemal'i alır ve kafeye götürür. Veronica ve vasili orada bekler. Ali Kemal'i görünce Veronica ayağa kalkar ve birbirlerine doğru koşmaya başlarlar. Sarılırlar. Ali Kemal vasiliye sarılmaz çünkü vasili o köyden onu kurtarmamıştır. Ali Kemal'in içinde hala Yunan olduğu için bir burukluk vardır ama yunan komutanının oğlunda olan bir güce de sahiptir. Teğmenin kardeşi olduğuna da anlam kazandıramamıştır. Sonra veronicaya dönüp ben öz annem gibi sevdiğim anamı bırakıp gelemem. Veronica da ne zaman istersen o zaman gel tamam mı bak ama çok geçte kalma der sesi titreyerek. Bir hafta sonra vasili askerleriyle Ali Kemal'e emir gönderir. Ve akşam meyhanede buluşurlar hatta Ali Kemal istemez Yunan askerleri götürür onu meyhaneye. Vasili orada şarabını eline almış Ali Kemal'i gözleri yaşlı bir şekilde bekliyordu.
Noldu komutan der Ali Kemal böyle zor kullanarak ne yapmaya çalışıyorsun.
Yalnızca beni dinlemen gerek
Ne dinlicem seni beni ölüme terk eden adamın tekisin işte. Zaten Yunan fetih orduları kumandanısın senden ne beklenir ki. Der Ali Kemal sonra meyhaneden çıkmaya çalışır ama erler kapının önündedirler.
Ali Kemal evet Kuman'dan emriniz var mı başka,ne yapıyım. Birilerini tutukluyum mı birilerini ölüne terk edeyim mi ge ne istersin he ne isti istiyorsun?der ve masaları devirir. Vasili Ali Kemal'i sakinleşmeye çalışır ve ona olanları anlatır annesinin hamile iken Türklerin köylerini yaktıklarını hamile olduğu için ilk önce annesini yangından çekip aldığını onu olacağını ama onu almaya geldiğinde bulamadığını ve alevlerin çoğaldığını anlattı. Ali Kemal sakinleşti ve bu kadar sinirlendiği için pardon dedi. Ve ağlamaya başlayıp ona sarıldı. Bir ay filan geçince vasili Ali Kemal'i. Konağa aldırttı ve ona bir oda hazırlattı. Sabah kahvaltısı sırasında teğmen "misafirimiz var sanırım mittera" dedi vasili de leon sana gerçekleri anlatmıştım. Ali Kemal kardeşin bunu biliyorsun. Ve bundan sonra bizim evde kalıyor. Çünkü o abin dimitri. Leon özür diledi. Ve yemeğe devam ettiler.
