Rozhovor s autorkou _lucinka

238 14 3
                                    

oooCHAARLOTTEooo

Kdy jsi napsala svojí první povídku? Kolik ti bylo let?

Popravdě jsem si povídky psala už od malička, bavilo mě vytvářet si svoje příběhy, myslím si ale, že jsem je nikdy nedopsala do konce. Když mi bylo 13, začala jsem se tomu věnovat víc. V tomto věku jsem napsala svoji první opravdovou povídku.

Jak dlouho se věnuješ psaní celkově a tady na wattpadu?

Celkově se psaní opravdově věnuju od těch 13 let. Tudíž 5 let, k Wattpadu jsem se dostala před 4 lety.

Jaké části tě baví psát a jaké naopak ne a máš s nimi problém nebo ti trvají déle?

Nejhorší jsou pro mě asi erotické části. Dřív jsem je psala normálně, nechápu proč, ale teď se cítím hrozně trapně, když mám napsat něco takového. Proto se to vždycky snažím nějak obejít. Moc mě baví přímé řeči, které se v mých příbězích objevují pořád.

Dost mi trvá psát takové ty momenty, které v hlavě nemám úplně domyšlené a vlastně nevím, jak co bude pokračovat. Ve chvíli, kdy skončím kapitolu a nejsem si jistá, jak bude dál pokračovat, nemůžu se dokopat k tomu, psát dál.

Co je tvojí inspirací? (osoby z tvého okolí, oblíbená místa, hudba)

Mojí inspirací jsou moje myšlenky. Myslím, že to dělá každý, prostě zavře oči a v hlavě si představuje, jak by mohl mluvit se svým crushem, jak by vypadalo jejich první rande nebo situace, jak by spolu mluvili. Potom do toho jen přidám nějaký nápad, o čem by vlastně příběh mohl být a pak už to jde tak nějak samo.

Jaké je tvoje nejoblíbenější roční období? Máš ráda jaro a je pro tebe inspirativní? Co na něm máš nejraději?

Moje oblíbené roční období je zima. Miluju totiž hokej a lyžování. I když, když je zima, někdy nadávám a ráno se mi kvůli těm mínusovým teplotám nechce vylézt z postele, ale i tak ji mám prostě nejradši. Podle mě je něčím kouzelná.

Jaro mám ale taky ráda, je to taková příjemná změna po těch mrazech, kdy ze sebe sundáváme ty vrstvy oblečení a můžeme ven jen v mikině.

Podzim řadím taky mezi oblíbené taky, protože mám narozeniny.

Taky léto, protože grilovačky a noční koupání v bazéně, haló? To Miluju! Takže mám vlastně ráda všechny roční období.

Snažíš se psát každý den nebo nárazově, když máš trochu času?

Snažím se psát každý den, i když mi to někdy nevychází. Někdy si části předepíšu, když třeba mám produktivní den a napíšu dvě části a tu jednu si nechám na další den. Někdy se mi stane, že dokonce napíšu třeba tři části za den. Je to podle toho, jak mi to psaní zrovna jde.

Máš puštěnou hudbu při psaní nebo potřebuješ klid? V jakém prostředí se ti píše nejlépe, potřebuješ mít nějaké místo nebo věc, bez které/ho bys nenapsala ani slovo?

Při psaní nesnáším ticho, stejně jako při čtení nebo učení. Nevím proč, ale zkrátka se při tichu nedokážu soustředit. Využívám teda Spotify playlisty pro soustředění, kde si pouštím hudbu bez textů, jen čisté melodie, které mi pomáhají se soustředit. Nejlíp se mi píše u mě v pokoji. Sednu si do postele, vezmu si k sobě nějaké dobré jídlo, pustím si ten zmiňovaný playlist pro soustředění a můžu psát.

Rozhovory s wattpad autoryWhere stories live. Discover now