Banandagen

354 14 5
                                    

Det här är en sann historia som hände min kusin!

Det var elevens val och min kusin och hennes kompis hade valt syslöjd. De blev tillfrågade av deras lärare att gå till affären och köpa 26 eller 27 bananer, saft och plastmuggar.
De gick till affären och började diskutera om läraren verkligen hade sagt åt dem att köpa så många bananer.

Dessutom hade hennes kompis hört 16 eller 17 stycken, men hon var osäker, så de gick för 26 bananer. De ville inte köpa för få.

Tjejerna köpte plastmuggarna, saften och de 26 bananerna och betalde. Kassörskan och människorna i kön gav dem jätte konstiga blickar.

När de gick tillbaka till skolan började de fundera om deras lärare kanske hade sagt 6 bananer istället. Tjejerna ignorerade tanken och fortsatte att gå.
Kompisen bärde 20 bananer, alla nedproppade i hennes famn, och min kusin bärde de övriga sex tillsammans med plastmuggarna, saften och grötriset (det skulle användas senare till att fylla kompisens gris som i slutet inte fick något huvud).

Väl framme vid skolan behövde de gå till deras skåp för att lämna jackorna. Min kusins skåp ligger på andra sidan skolan än ingången så de fick lov att gå igenom HELA skolan för att komma dit. De fick massor av konstiga blickar från alla som gick förbi. Den här gången inte bara för de omänskligt många bananerna utan också för Hemköpspåsen. Det är vanligtvis inte tillåtet att gå utanför skolans område, framförallt inte för att köpa någonting.

Sedan gick de raka vägen till syslöjdssalen och deras lärare fick världens chock när hon såg vad de bar på. Hon hade mycket riktigt sagt 6 bananer, inte 26, så de hade köpt 20 bananer för mycket!

Antalet 6 skulle varit det mest logiska eftersom de var 12 elever och då skulle alla få en halva var, men då läraren hade ont i halsen så pratade hon otydligt och det var lätt att höra fel.

Så nu hade skolan extra mycket bananer att göra slut på!

Snipp snapp slut så var denna sagan slut!

Gott nytt år på er allihopa!!!

Om du behöver skratta Där berättelser lever. Upptäck nu