Zazvonil zvonec a pohádky byl konec?

1.5K 109 7
                                    


,,Myslelajsem že tě zabily."
,,To já myslel že je po toběmaličká." zasmál se, seskočila jsem z koně a za pár vteřinjsem v ruce svírala ledový meč, udiveně se na mě díval. Zasmálajsem se.
,,Bojíš se?"
,,Ne, malý holky určitě ne."pronesl a boj začal. Thor a další čtyři neznámí bojovaly sostatními, zatímco já měla na starost Laufeye.

,,Jájsem právoplatný dědic! Máš poslouchat, ne se mě snažitzabít." křikla jsem na něj, bojovala jsem s ním asi patnáctminut než se mi podařilo ho sejmout. Otřela jsem si krev zroztrženého rtu a zasmála jsem se.
,,Já jsem královna, nety." dodala jsem, ostatní obři najednou poklekly, vzdalyse.
,,Uděláme co rozkazuješ." řekl jeden z nich, Thor ijeho přátelé nevěřícně zíraly.

,,Ty...tynejsi člověk?" zeptala se mě černovláska, usmála jsemse.
,,Ne, jsem bohyně, možná spíš budete znát mé pravéjméno...Sigyn."
,,Takže je legenda pravdivá." dodala,zasmála jsem se, ledový obři se vrátily do Jotunheimu a my jelyzpátky. Každý schytal nějakou tu ránu, ale byla jsem na tomještě dobře.
,,To je ten divoký kůň? Už není takdivoký."
,,Je to jen o přístupu. Pokud se k němu budetechovat jako k divokému, bude jím." řekla jsem mu, Thor sezasmál, ví jaká jsem.
,,Proč se zahazuješ s Lokim? Máš nalepší." dodal, a tímhle mě vytočil.
,,Kdybych nesedělana koni, hodim ti do kalhot ohnivou kouli. Kdybych chtěla někohojiného, najdu si ho. Jenže nikdo tady mu nesahá ani po kotníky."pronesla jsem a slyšela Thora jak se směje.
,,Na tom není nic ksmíchu Thore."
,,Právě naopak Fandralle. Sofie má stejnoupovahu jako Loki, ty dva se hledaly až se našly. Věř mi."smál se Thor, přimhouřila jsem oči.
,,Budu to brát jakokompliment. Já si to ještě slíznu že jsem jela taky."
,,Počkej,on neví že jsi tu s námi?" otočil se na mě Thor, usmálajsem se.

,,Říkalmi ať se vrátím do postele, ale vyběhla jsem na chodbu kde jsemnarazila na tebe. Jestli vyběhl za mnou, to netuším. Všichni namě dávají pozor, přehnaný, nic mi není."
,,Málem jsise utopila ve vlastní krvy. Matka byla na prášky, Loki se od tebenehnul a otec řádil jako nikdy. Vážně jsme měli strach."řekl Thor, usmála jsem se.
,,Jo, moje první probodnutí ledovýmmečem. Ale vylízala jsem se z toho docela rychle. Tak nějak cítímže to nebylo moje první zranění." zasmála jsem se, kdyžjsme se vrátily zpátky, Lokiho uklidňovala Frigga, měl vztek,viděla jsem to na něm.
,,Sofie, dolů. Hned." řekl Loki,byl rozčílený, Fandrall už se nadechoval že něco řekne.
,,Ne,mlč, prosím." řekla jsem mu, nakonec mě poslechl. Někdo zeslužebnictva odvedl mého koně do stájí a já šla s Lokim.

,,Promiň,musela jsem tam jít. Zabila jsem ho, zabila jsem Laufeye."řekla jsem mu, zarazil se a podíval se na mě. Byl to zvláštnípohled, měl starost. Pohledem mě sjel od hlavy k patě.
,,Mábýt mrtvý."
,,No, to je a víš co je super? Uznaly mějako jejich královnu."
,,Sofie, tohle jsi mi měla řícthned." usmál se, věděla jsem že bude nadšený. Tohle bylanaše výhra.

POHLEDČTENÁŘE

Kdyžledový obři uznaly jako svou královnu Sofii, ona a Loki se ujalyvlády v Jotunheimu, Thor a Jane zase na Asgardu. O dva roky pozdějijsem viděla do ložnice vcházet Lokiho. Políbil na čelo svou ženua potom šel dál. Zastavil se až u okna, sklonil se a zadíval sena svého spícího syna, který měl sotva šest měsíců. Loki jena svou ženu po právu hrdý, a jejich syn má od každého něco.Nakonec měla Frigga přece jen pravdu.



Family Tree (Loki FF, CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat