Laufey

1.3K 85 7
                                    


LOKI

Prvníco jsem po ránu viděl byla Sofie. Krásná bohyně, která jakojediná věří v to, že mám dobrou stránku. Jediná která věříve mě. Ani se mi nechtělo odejít, přitáhl jsem si jí k sobě.Najednou jsem věděl že ona neodejde, ani bych jí nepustil.Probudil jsem jí, usmála se.
,,Jak dlouho jsi vzhůru?"zeptala se mě, ale k mému překvapení seneodtáhla.
,,Chvíli."
,,Co máme dnes v plánu? Jinak žebych zůstala v postely." protáhla se Sofie.
,,Nechtěla byjsi se naučit nějaká kouzla?" zeptal jsem se jí, opřela seo mě a usmála se. Oči jí zářily štěstím, koukala se na mějako ještě nikdo. O tenhle pocit už nehodlám přijít. V jejíchočích jsem viděl nadšení, lásku, důvěru. Na jednu stranu měděsí fakt, že jsem si získal někoho jako je ona. Někoho s takčistým srdcem.
,,Naučíš mě to?"
,,Kdo jiný?"zasmál jsem se, praštila mě po rameni a smála se.
,,Jenže měse z postele nechce."
,,A kdo nás nutí?"
,,Takypravda, takže dobrou." skončila to, pohodlně se na měuvelebila a zavřela oči. Musel jsem se usmát, políbil jsem jí dovlasů a ona se na mě podívala jedním okem.
,,Tak fajn, už měto nebaví." zasmála se, tak ten plán zůstat v postelyneobstál. Jenže vymotat se z postele nám trvalo další dobrou půlhodinu.

,,Sčím začneme?" ptala se nadšeně, matka se jenzasmála.
,,Čtení myšlenek."
,,Tak dobře, ale v hlavěse mi doufám hrabat nechceš?" zeptala se mě, neodpověděljsem a šel dál.
,,Loki? Hej! Loki!" křičela za mnou, měljsem co dělat se nesmát.
,,Dneska sám." řekla, to jepotvůrka! Zastavil jsem se a otočil se na ní.
,,Vydíráš?"zeptal jsem se jí, pobaveně se zasmála.
,,Jo, co na toříct."
,,Tak pojď ty malá vyděračko." řekl jsemjí, popoběhla aby mě dohnala a usmála se.
,,Prošlo mito?"
,,Tobě? Všechno." usmál jsem se, vzala mě zaruku a táhla mě do stájí. Jen jsem se smál, tohle jinak nejde.Moje bohyně, moje Sofie.

FRIGGA

Jes ní šťastný, smál se. Opravdu má Sofii rád, vypadaly spolutak sladce. Sluší jim to společně, Odin který přišel nevěřilvlastním očím. Loki se uklidnil, je k ní milý, hodný. Pomáhájí rozvynout její schopnosti, učí jí. Je její učitel, přítel,kamarád. Ona je pro něj vším, je první která neutekla, bere hotakového jaký je, myslím že někoho jako je Sofie v podvědomíhledal. Sofie je ta, která ho zklidnila, možná je jediná, s kýmLoki vůbec vydrží. Je to jeho jediná šance na normální život.Na normální vztah, ženu, děti. Sofie je jeho jediná šance,navíc to vypadá že se mají opravdu rádi. Ona na něm vysela užpředtím, myslím že teď se jejich pouto jen posílilo. Navíc jebohyně, bude s ním pořád, neopustí ho. Když jsem pozdějiprocházela městem, všimla jsem si vyděšené Sofie aLaufeye...Laufey! Běžela jsem a našla nejbližší stráž. Díkybohu ho tam Sofie mordovala sama, ale moc dobře na tom nebyla.Snažila jsem se jí bránit, ale neúspěšně. Byl vyhlášenpoplach, Thor tu byl během pár vteřin, ale jakmile jsem se na nějpodívala, Laufey mě schodil k zemi a dostal se tak k už oslabenéSofii. Jednou ranou ledovým mečem ji poslal k zemi.
,,Sofie!"vyhrkla jsem, ten zmetek pro trůn udělá všechno. Thor ho jednouranou připravil o hlavu a já došla k Sofii. Takhle jí Loki vidětnesmí! Sofie se na mě podívala, z očí jí mizel život.
,,VydržSofie, bude to dobrý."
,,Ne, nebude." vykoktala,podívala jsem se na stráže.
,,Musíme jí dopravit k doktorům.Hned!" řekla jsem, udělali se nosítka a šlo se zpátky.Držela jsem jí celou dobu za ruku a Thor na ní mluvil. Problémbyl ten, že jí opouštěly síly. Laufey se chtěl zbavitprávoplatné dědičky trůnu. Nečekala jsem že by zvtáhl ruku naženu, ještě navíc když je ta žena přítelkyně jehosyna.
,,Sof drž se, budeš v pořádku. Dají tě zasedopořádku." říkal jí Thor, vevnitř byl Loki s Odinem.

,,Friggo,co se stalo?!"
,,To Laufey! Musí Sofii hned ošetřit jinakvykrvácí!" řekla jsem, poprvé jsem viděla že má Lokistrach. Jeden pohled na to, jak Sofie vykašlává krev mu stačil ktomu, aby se začal bát. Tentokrát měl strach o někoho jinéhonež o sebe, a to o krásnou bohyni, která mu ukázala jaká jeláska. Nechci aby o ní přišel, a už vůbec ne tak brzy. PoložilSofii ruku na tvář, ona se na něj dokonce usmála. Měla sílu sena něj usmát, na nás ne, ale na něj ano. Nevěděl co jí máříct, ale myslím že Sofie to sama poznala. Rychle jí odnesly adaly se do záchrany jejího života. Na mě teď je uklidnitLokiho.
,,Bude v pořádku, zachrání jí Loki. Ona to zvládne."říkala jsem mu, ale nevěřil mi.
,,Doufám že je poněm."
,,Thor ho zabil. Uzdraví se Loki, nikdo tě o nínepřipraví." řekla jsem mu, byl překvapený tím že o nichvím, ale stejně by se to neututlalo navždy. Jeho výrazpovolil.
,,Je moje všechno."
,,Já vím, bude v pořádku.Je to bojovnice, něco přece vydrží." přesvědčovala jsemho, nevím už jak dlouho jsme čekaly, ale potom nás za ní konečněpustily. Akorát jí omývaly krev z tváře. Byla na tom špatně,ale zdá se že statečně bojuje dál. Je to bojovnice, udělala sLokim nemožné. Bylo zvláštní ho vidět takhle, jako kdyby trpělspolu se Sofií.

,,Postarejse o ní Loki." řekla jsem mu, po chvíli jsem odešla sdělitinformace Odinovi.
,,Tak Friggo? Přežila?"
,,Je s níLoki, je živá, ale je na tom špatně. Doktoři jí prý šanci mocvelkou nedávají, ale už kvůli Lokimu si přeju aby přežila."řekla jsem, Laufey tu neměl co dělat.
,,Jsi si jistá že to tamalá zvládne?" zeptal se mě pro jistotu, co mu mámříct?
,,Nejsem, nejsem si tím jistá, ale doufám v to. Sofiebyla možná rebelka, ale byla nevinná."
,,A jak to neseLoki?" zeptal se poprvé Thor, on viděl v jakém stavubyla.
,,Jak by jsi řekl? Sofie je jediná která drží jeho zloustránku na uzdě bez toho, aniž by si to uvědomovala. Zůstane uní, ale i on ví že to s ní není dobré. Musíme počítat i stím, že to nepřežije." snažila jsem se neplést do tohocity, ale Sofie je vážně hodná holka.
,,Pokud nepřežije,Loki rozpoutá válku." ohodil do černého Thor.
,,Tozřejmně ano, bude chtít pomstu i tak." dodal Odin, upřímnědoufám že Sofie bojuje.

LOKI

Zatohle zaplatí, budou pykat za to, že si Laufey dovolit vztáhnoutruku na Sofii. Na mojí Sofii! Hladil jsem jí palcem po tváři, jestatečná, pravá bojovnice. Nikdo neví jestli se probere, ledovýobři zaplatí. Je mi líto toho, že Laufey nepřežil, osobně bychho popravil za to, co Sofii způsobil. Byla úplně jiná. Kůžiměla bílou jako křída a srdce jí nepravidelně tlouklo. Bojuje,nikdy jsem nepotkal někoho statečnějšího než Sofie.

,,Jakje na tom?" zeptal se mě Thor, měl jsem vztek i na něj, alenebýt jeho už Sofie nežije. Nebýt jeho, už Sofie nežije, takhlealespoň bojuje.
,,Špatně."
,,Bojovala s ním užpředtím než jsme přišly. Jak o ní Laufey věděl?"
,,Onuž tu jednou byl, bránil jsem jí tak odešel." odpověděljsem na jeho otázku, tohle nikdo kromě Sof neví, řekl jsem jí aťmlčí. Zjevně mlčela.
,,Je něco co můžeš udělat?"
,,Ne."řekl jsem, nezůstal dlouho, nikdo nezůstal. Mohl jsem u ní jensedět.
,,Loki, běž se na chvíli projít. Zůstanu u ní."přisedla si matka, myslí to dobře.
,,Zůstanu u ní."
,,Nikamneodejdu, běž se projít synu. Potřebuješ na vzduch. NenechámSofii samotnou, slibuju." řekla mi matka, neochotně jsempustil Sofiinu ruku a šel jsem se projít. Musel jsem myslet jen nato, jak se sem dostaly. Znám všechny cesty které vedou s Asgardu,ale ani jedna nevede do Jotunheimu, natož pak z Jotunheimu sem.Přijdu na to proč se to stalo, ale nejprve je hlavní Sofie. Viděljsem soucitný pohled Sif a Fandrala. Nestojím jim o ty pohledy,nebyl jsem venku dlouho, vracel jsem se zpátky, ale žádná změna.Sofie si tohle nezasloužila.

Family Tree (Loki FF, CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat