benim yolculuğum

1.4K 96 56
                                    

Medya valizde tükenmez kalem bulduktan sonra çizdiğim resim.

Neyse beni sinir eden asıl konuya geçelim.

Darbe yüzünden tam 19 saat boyunca yolculuk yaptım ve çok sinirliyim.

Sabah boğazım ve kulağım ağrıyordu ayrıca kusuyordum. Hatta kusarken tansiyonum düştü ve bayıldım. Yani durumum vahimdi.

Ve o haldeyken yola çıktım. Saat 12de.
Sonra iki saatte cidde havalimanına gittik. Havalimanı şaka gibiydi. Kocaman şemsiyeler var ve şemsiyelerin altına plastikten oturma yerleri yapmışlar. Hava limanı buymuş Yani. Birde bu şaka gibi bu havalimanını dünyanın en büyük havalimanlarından biriymiş. Yaw he he demek zorundayım.

Yani Sıcaklık 50 dereceydi. Ve deli gibi nemliydi. İçimden cidden su aktı. Sırılsıklam ter oldum. Biz ikinci sınıf insanmışız gibi muamele gördük.

hatta annemde hastayken serum takmak için sıraya girmişler. iki saat boyunca onlar erken geldiği halde önce Arapları sırda annemlerin önlerine almışlar. Ve iki saat sonra seruma gerek yok ilaç vericez demişler.

Ve iki saat orda bekledik. Sonra bizi pasaport kontrolünden sonra içeriye aldılar. Bu seferde bekleme yeri buz gibiydi. Klimaları deli gibi açmışlar. Herkes şallarına veya seccadeler sarındı. Basbayağı dondum. Hastalığım daha da kötüleşti üzerimdeki ter soğuk havada dondurduğu için. Ve orda sadece bir saat bekliycektik ama sonra uçagımız üç saat rötar yaptı. Yani o buz gibi bekleme yerinde 4saat bekledik.

Ondan sonra uçakta 4saat yolculuk yaptık. Valla Türk havayollarından Allah razı olsun. Yemekleri, eğlence sistemleri ve içecekleri sayesinde biraz kendimize geldik. Ve unutmadan Konya havalimanı askeri havalimanı bu yüzden ordan uçak kalkmasın diye belediye uçak pistinin üzerine iş makinaları ve otobüsleri yığmışlar. Bu yüzden ankaraya iniş yapacaktık. Yolu uzantılar yani.

Ve bagajlarımızı alıp bizi konyaya götürecek otobüslere yerleşmek iki saatimizi aldı. 360 kişinin toplanması zor oldu haliyle.

Kaç etti 14saatlik yolculuk.

Otobüs yokculuğuda molalarla birlikte 5 saat sürdü. 360 kişi bir anda toplanmıyor ki molalarda.

Ve sonuçta konyaya gelmemiz 19 saatimizi aldı. Şu darbe olmasaydı 9 saatte konyada olucaktık.

Kabe çok güzeldi. İçimi huzur doldurdu. Muhteşem bir havası vardı. (Çok hasta olduğum için bazen bu huzurun tadına varamadım ama bunda şükür) herkese tavsiye ediyorum. Zorluklarına rağmen harikaydı. Arınmış ve mutlu hissediyorum. Kesinlikle yaşanması gereken bir mucize.

ÇİZİMLERİMWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu