Satır Arası

46 6 8
                                    


Rehberde yazar ki:

Insanlar oldukça şikâyetçidir. Özellikle de bu insanın cinsiyeti kadınsa iki katı şikâyetçidir. Genelde insanların şikâyetleri şu şekilde sıralanabilir:

-Öğle yemeğim çok pahalı

-Okulum iyi gitmiyor

-Elbisem beni şişman gösteriyor

-Hastayım

-Ülkemde adalet yok.

-Çok yozlaştık.

-Ah, nerede o eski Ramazanlar?

-Bu ay neden adet görmedim?

bg. arttırılabilir. Teknoloji geliştikçe insanların dertlerinin de arttığı görülür. Bunun nedeni açık bir şeklide dertlerden kurtulmaya ayrılması gereken sürenin teknolojik aletlere ve onların kullanım kılavuzlarına ayrılmasıdır. Bu da dert yüzdenizi arttırır.

Bu şikâyetlerin tabii nedeni: İnsanların genel memnuniyetsizliğidir. Hiçbir şeyi beğenmeyen bu tuhaf canlı türü bu sorunlarını ön tarafında oldukça yakışıklı bir adamın bulunduğu, renkli kâğıt parçalarıyla* halletmeye çalışırlar ancak sonuçta tam bir hüsrandır. Kimse renkli kâğıt parçalarıyla sorunlarını çözemez.

Bu sorunlardan kurtulmanın bir yolunun adı ''Tanrı'' olan birinin yanına gitmek, yüzünü görmek veya onunla ilgili herhangi bir şey yapmak olduğunu söyleyenler olduğu gibi, en iyi yolun teknolojiden geçtiğini söyleyen birileri de vardır. Bu adamlar genelde ciddi yüzlü, yaşlanmış ya da orta yaşlı olan kimselerdir. Bunlar da sorunu çözememiş ve aksine sorunu katlamışlardır. Katlanan sorunlar da evrenin en tehlikeli şeyleridir. Bazen katlanan sorun yeni bir yaşam biçimi yaratarak kendisini yaratan kişiyi öldürebilir. Bu da devlet için önemli bir sorundur. Sonuçta bu bir tür vergi kaybıdır. Ve yeni gelenler için mezarlıklarda yeni yerler açılmalı ya da yeni mezarlıklar açılmalıdır.

Yine de evrende sorunların kesin çözümü ortaya atılmıştır: Ölüm. Filozofların, Edebiyatçıların, Siyasetçilerin, Gazetecilerin ve psikolojiyle daha uzaktan yakından ilgisi olmayan tüm meslek gruplarının mensuplarının tek tek bir araya gelerek vardığı bir düşünce birliğiyle bu karar tüm Evren'e açılmıştır. Ertesi güne kadar ise 15 milyon kadar intihar mektubu yazılmıştır. Bunların bazılarının nedeni geçen hafta bedeni kendisine olmadığından alamadığı elbise yüzünden, bazıları da zamanını iyi değerlendiremediğini düşündüğünden bazıları da oğluna alamadığı flüt yüzünden intihar mektubu yazmıştır.

Ama sadece mektup yazmışlardır. Ortada bu eylemi gerçekleştiren kimsenin olmadığı, bu olayın yaşandığı ertesi gün morglar kontrol edilince ortaya çıkmıştır. Morglardaki sayının sabitliği bir kenara sayının azaldığı dahi görülmüştür. Bunun üzerine de Felsefeciler ortaya ruh göçü teorisini atmışlar ve televizyonlara çıkarak geçen ay yaz gezegenlerinden aldıkları yazlıklarının taksitlerini çıkarmayı başarmışlardır.

Bütün bu bilgilerin size verilmesinin asıl nedeni-tabii ki merak ettiniz, biliyorum- Dünyanın nasıl terk edilecek duruma getirildiğidir. Şu an da sizler henüz bu durumları yaşamadığınız için bilmiyorsunuz tabii ki, yapabileceğiniz çok şey var. O yüzden sorunlarınızı ertelemeyin. Çünkü o sorunların ne kadar küçük olursa olsun renkli kâğıt parçalarıyla çözülemiyor ve Dünya'nın yıkımına neden oluyor.

En azından bu kadarını yapın, çok da zor bir iş değil. Ki bizde gezegeni terk etmek zorunda kalmayalım değil mi ama?

*:  Bu bölümde Rehber'i kendimce yazdım ama bu kısım kitaptan alıntılandı. Tabii oradan ''küçük yeşil kağıt parçaları'' diye bahsediyor, söz konusu para dolar olduğundan. Ayrıca yakışıklı bir adamdan bahsetmiyor, bu da söz konusu para dolar olduğundan.

Medyayı sırf sevgilim, az önce ellere gitti ondan yapıyorum :/ Teselli şeysine :D Buradan ona sesleniyorum:

Eğer burayı okuyorsan, geri dön Tülayyyy, seni çok özledim Tülay, geri dön!!!


Mübadeleजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें