Rozhovor s Janiiee

127 10 0
                                    

Vítězka kategorie Justin Bieber Fan Fikce s příběhem Can't stop dancing.  


1. V kolika letech jsi začala psát?
Asi okolo 14, tak nějak :)

2. Jak ses dostala k Wattpadu? A jak dlouho už na něj píšeš?
Dostala jsem se sem skrz Facebook. Jedna holčina psala, sdílela odkaz a bylo to!:D Na tomhle účtu jsem už 2 roky a předtím jsem zkoušela psát i v angličtině, ale to mi nevydrželo ani rok.


3. Jakto?
Zaprvé, byla to tak špatná angličtina, že se za to stydím ještě teď a za druhé, anglicky jsem ve 13 moc neuměla a nebavilo mě pořád vše překládat přes Google. :D


4. Jasný, tak to jo. :D Pak jsi tedy přešla na českou stranu. Co tvé začátky tady? Nevzdala jsi to, takže předpokládám, že byly lepší. :D
Nevzdala, ale začátky jsou vždycky těžký. Obzvlášť pro mě, protože nejsem moc trpělivá. Pamatuju si, že když jsem příběh publikovala, tak jsem to sem chodila pořád kontrolovat. :D


5. Jo, myslím, že to známe všichni :D Ale vydržela jsi a píšeš tady pořád, co je tvou inspirací?
Mojí inspirací? Asi hlavně lidi, které mám kolem sebe. Některé části jsou inspirovány přímo z mého osobního života. :)


6. Takže předpokládám, že otázky, jestli jsou postavy z tvých povídek čistě smyšlené, nebo si každá uchovává kus tebe nebo osoby z tvého okolí a jestli využíváš i historky ze svého života. jsou zbytečné, že? :)
Asi ano. :) Bez téhle inspirace bych asi daleko nedošla, protože se znám a tím pádem vím, že by mi brzo došla fantazie. Proto jsem ráda, když čerpám z mého okolí. Ale to pššt, doufám, že se nikdo z nich nedozví, jak to tu publikuju. :D



7. Mlčím jako hrob :D V jakém prostředí se ti nejlépe píše? Máš nějaké své "must-have", bez kterého/kterých bys nenapsala ani čárku?
Hlavní je pro mě nějaké pohodlné místo, okolo mě naprostý klid a kafe, popřípadě čaj. Pak to jde jako po másle. :D



8. Měla už jsi někdy writters block? Jestli ano, jak jsi proti němu bojovala?
Měla, měla a ne jednou. Nechala jsem to tak nějak odeznít. Chvilku jsem se soustředila na jiné věci a na Wattpad skoro nechodila, ale potom se mi začalo stýskat a já se donutila napsat nějakou část. Pak už vše naštěstí opět fungovalo jak má a nápady se jen hrnuly, takže hlavní je to nevzdávat. :)



9. Tak to jsem moc ráda. :) Co bys řekla, kdyby za tebou někdo přišel a chtěl by podle tvého příběhu natočit film, nebo jej vydat jako knihu? Souhlasila bys? Co z toho by sis vybrala raději? A jaký příběh bys nechala takto zvěčnit?
Tak tohle je hodně těžká otázka. Každopádně bych souhlasila a kdybych mohla, tak určitě obojí. :) Ale asi spíš knihu, protože potom by třeba někdo přišel a chtěl by natočit film podle mé knihy. :D Nechala bych to na svém úplně prvnímu příběhu. Díky němu jsem se dostala až sem, tak kdo ví, třeba by mi pomohl ještě dál. :)



10. Chytrý. :D To je pěkné, málokdo má rád svůj první příběh. :) Kam až bys to s psaním chtěla dotáhnout?
Co nejdál, kdyby to šlo. :) Vždycky jsem chtěla být spisovatelka a snila, že by se podle mého příběhu natočil film. Odstěhovala bych se a začala úplně někde jinde. Psala víc a víc a splnila si sen. :)



11. Tak to držím palce, aby ti to opravdu vyšlo. :) Existuje nějaká písnička, která by vystihovala příběh Can't stop dancing?
Děkuji moc. :) Že by nějaká přímo vystihovala? To asi úplně ne, ale název je vlastně inspirovaný písničkou Can't Stop Dancin' od Becky G. :)


12. Když už jsi to téma načala, rovnou se tě zeptám: co přímo příběh? Ten je inspirovaný čím?
Mnou. Právě proto ho mám asi tak ráda, protože tady se nejvíc vidím. :) Sama tancuju a řekla jsem si, že něco převezmu přímo ze sebe, pak už to bylo jen pár útržků z filmů a lidí kolem mě. :)

13. To zní hodně pěkně. :) Takže předpokládám, že i tato otázka je zbytečná, ale i tak se tě na ní zeptám: vcítila ses někdy do psaní příběhu tak moc, až sis musela říct „a dost"?
To rozhodně. Ráda se takhle inspiruju, ale zase to nechci přehánět. :D Takže jak se říká - v nejlepším přestat. :)

14. Jak snášíš kritiku?
Neřeším ji. Jako zamrzí to, ale rozhodně kvůli lidem, kteří to píšou nepůjdu brečet do polštáře. Lidi si vždycky najdou něco a všem lidem se zalíbit nemůžete, i když se snažíte. :)

15. Jsi ten typ autora, který píše různé speciály?
Nene, nikdy mě to nějak nelákalo. :)

16. Máš nějaký svůj vzor?
Celkově je to Audrey Hepburn. Byla neskutečně silná, milá a krásná. To na ní hrozně obdivuju. :)A skrz spisovatele je to asi John Green (vážně, nejsem jen ovečka, ale opravdu se mi jeho příběhy líbí.) a potom to je taky Fitzgerald. :)

17. Máš čas i na čtení? Jestli ano, preferuješ amatérskou tvorbu, nebo skutečné knihy?
Čtení bych si jen tak ujít nenechala. :) Ono je to podle nálady, všechny knihy, které mám doma jsem ale už přečetla, takže poslední dobou spíš amatérskou tvorbu. :)

18. Vyhrála už jsi někdy nějaké Wattys, nebo je toto tvá premiéra? Jaká byla tvá prvotní myšlenka, když jsi zjistila, že jsi na prvním místě?
Tohle byla moje premiéra a pořád tomu tak nějak nevěřím. :D Moje prvotní myšlenka byla asi, že to není možné a že to byl překlep. :D Pořád jsem si to četla znovu a znovu a nakonec to tak nějak zvládla pobrat. Takovou vděčnost jsem ještě nikdy necítila. :)

19. Tak to jsem moc ráda, že jsem se s Wattys dělala, tohle za to stojí. :) Měla už jsi někdy chuť skončit, smazat si svůj účet a udělat za celým tím Wattpad obdobím tlustou čáru? Jestli ano, co tě přimělo si to rozmyslet?
To já jsem za to obzvlášť ráda, díky tobě jsem tohle zažila. :) Měla a jednou to už bylo vážně na hraně, ale když jsem se tak koukala a četla si všechny ty komentáře a zprávy, tak jsem to prostě nedokázala. Díky všem, kteří píšou tak krásné věci jsem vlastně pořád tady. :)

20. Jsem ráda, že sis to nakonec rozmyslela. :) Jak dlouho ti v průměru trvá napsat díl a jak dlouhé díly píšeš?
Vždycky je to tak do 1000, protože ráda nechávám čtenáře natěšené co se stane dál, tak proto nejsou až tak extra dlouhé, zato je tam ale hodně zápletek. :D Skrz to psaní je to se mnou složité. Někdy mám část za půl hodiny, někdy za hodinku a někdy to píšu na etapy, třeba dva dny. :)

21. Děkuji mockrát za celý rozhovor, hodně jsem si ho užila. :) A poslední otázka ode mě: Co bys vzkázala svým čtenářům a začínajícím autorům?
To já děkuju, jsi hrozně milá a celý rozhovor jsem si taky moc užila. :) Čtenářům chci vzkázat, že jim za ty dva roky děkuju, protože se celý můj život obrátil vzhůru nohama jen díky nim. :) Jsem jim vděčná za všechny povzbuzující komentáře, zprávy a votes. Vždycky mě to hrozně potěší a jsem z toho docela mimo. :) A začínajícím autorům? Těm chci vzkázat, že by se neměli vzdávat, když to hned nevyjde, protože je tu vždycky obrovská šance, že se příběh rozšíří takovou rychlostí, že to skoro ani nemusíte postřehnout. Takže hlavně pevné nervy, něco si vzít z rad ostatních a ignorovat ošklivé komentáře. Hodně štěstí! :)




Wattconovská soutěž podzim 2015Where stories live. Discover now