Περίληψη

4.7K 204 67
                                    

«Σ' αγαπάω γιατί όταν θυμώνεις ή πονάς, τα φρύδια σου στενεύουν και δημιουργούν μια μικρή ρυτίδα στο μέτωπο σου που μπορώ να δω μόνο εγώ. Σ' αγαπάω γιατί όταν αγχώνεσαι, τραβάς τις αρθρώσεις των δαχτύλων σου, μέχρι να ασπρίσουν. Σ' αγαπάω γιατί όταν βιάζεσαι, προκαλείς έναν χαμό από πράγματα στο πέρασμα σου. Σ' αγαπάω γιατί χάρη σ' εσένα πίστεψα ξανά στον έρωτα και στην δύναμη των ανθρώπων. Σ' αγαπάω γιατί είσαι εσύ!»

Η Θάλεια, μετά την προδοσία του Γιώργου, χάνει μέρα με την μέρα το νόημα της ύπαρξης της, την θέληση της ζωής και τον ίδιο της τον εαυτό. Η ανακοίνωση της Νεφέλης, θα την «ξυπνήσει» μια και καλή. Ο ιππότης της με το άσπρο άλογο, εκείνος που την βύθισε στην χαώδη άβυσσο που βρισκόταν τους τελευταίους μήνες, εκείνος θα είναι που θα της δώσει το χέρι βοηθείας που ζητούσε απεγνωσμένα.

Την ίδια στιγμή, που χτίζει τείχη γύρω της, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πατέρα της, τον προδότη της, την φιλία, τον θάνατο και τον έρωτα. Μάχεται για το μέλλον της και για την ζωή της.

Η ξαφνική επιστροφή του Μάρκου στην Ελλάδα, η εμφάνιση της Πηνελόπης στην ζωή της και η επίμονη διεκδίκηση του Γιώργου, την φέρνουν αντιμέτωπη με τον εαυτό της. Η «ηρεμία» της οικογένειας της διαλύεται, καλά κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στο φως και ένας αναπάντεχος έρωτας κατακτά την καρδιά της.

Η Νεφέλη, όσο και να προσπαθεί να αποβάλλει τον Ηρακλή από τον μυαλό της, τόσο αποτυγχάνει. Η εγκατάσταση του στην Ελλάδα, η συνεχής παρουσία του στον χώρο εργασίας της, δημιουργούν μια φουρτούνα συναισθημάτων μέσα της, που δεν μπορεί να καταλαγιάσει με τίποτα. Την πολιορκεί, της δείχνει πως την θέλει, μα η πληγή που άφησε ο Οδυσσέας στο πέρασμα του, την διώχνει μακριά του.

Πόσο εύκολο θα είναι για την Νεφέλη, να εξορκίσει με τους «δαίμονες» της και να δεχτεί ξανά τον έρωτα στην ζωή της; Πόσο εύκολο θα είναι για τον Ηρακλή, να παλέψει για εκείνη και να της δείξει την όμορφη πλευρά του έρωτα;

Πόσο εύκολο θα είναι για την Θάλεια, να γκρεμίσει κάθε τείχος, κάθε ανασφάλεια και περπατήσει «γυμνή» στο ανθισμένο μονοπάτι του έρωτα; Πόσο εύκολο θα είναι για τον Μάρκο, να αφήσει πίσω του το παρελθόν και να ζήσει το ομορφότερο παρόν, έχοντας στην ζωή του τον έρωτα;

Όλα μυρίζουν έρωτα. Όλα μυρίζουν αγάπη. Η Άνοιξη δημιούργησε το πιο μεθυστικό άρωμα που υπήρξε ποτέ. Αυτό της αγάπης.

Το άρωμα της αγάπης, είναι ένα μυθιστόρημα ρομαντικό, ανατρεπτικό, συγκινητικό, για την δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα και στην αγάπη.

(Κορίτσια μου! Αυτή είναι η περίληψη του δεύτερου βιβλίου, όπως καταλάβατε! Σας συμβουλεύω να το βάλετε είτε στην βιβλιοθήκη είτε σε κάποια λίστα ανάγνωσης, προκειμένου να ενημερωθείτε όταν μπει ο πρόλογος και το πρώτο κεφάλαιο. Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις απόψεις σας για την περίληψη, καθώς και τις υποθέσεις σας για την συνέχεια!

Φιλιά πολλά και τα λέμε σε ένα μήνα,

Χαρά!)

Το άρωμα της αγάπηςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα