1.Kapitola - Království Eris

6.7K 420 25
                                    

Na začátku bylo jedno království. Království Eris. Jmenovalo se po tehdejší statečné královně, která padla v boji. Tehdejší král také padl, a tak se musel zvolit nový.

Když se ovšem volil nový, dohadovali se dva kandidáti. Neustále, a nemělo to moc daleko i k pořádné rvačce, a tak se rozhodlo, že se království rozdělí, a každému kandidátovi bude přiřazen titul krále. Jak se řeklo, tak se udělalo.

Království se rozdělilo podle kouzelné moci Elementů. Ti co měli moc ovládat vzduch byli přesunuti do Království Větru. Naopak lidé s mocí ovládat vodu, byli přesunuti do Království Vody. Království se od sebe postavila asi 50 kilometrů.

Už je to bezmála 100 let, co takhle království fungují, ale nedávno králové zjistili, že rozdělení byla pěkná hloupost.

Ve větrném královstí se nachází lepší úrodná pole, kdežto ve vodním jsou jen louky a žádná úroda. Ve vodním království jsou naopak srážky, které jsou potřeba k tomu, aby úroda vůbec mohla vzniknout. A tak se králové rozhodli, že země opět spojí.

Vládci obou zemí nechtějí před lidem přiznat chybu, kterou před sto lety udělali jejich praprapradědečkové, a tak vymyslí plán, který je naprosto geniální.

Ve vodním království mají krásnou a milou princeznu Victorii, která nedávno oslavila svoje osmnácté narozeniny a brzy nastoupí na trůn, takže je čas najít si nějakého toho ženicha.

Ve větrném království je naopak princ David. Ten už si dva roky hledá nevěstu, ale zatím se mu to nepovedlo. Budoucí panovník země se navíc do ženění moc nehrne, takže je jen otázka, jestli vůbec někoho hledá.

Králové usoudili, že sňatek princezny Victorie a prince Davida, by byl výnosný pro obě království, a pak by se mohli dokonale spojit opět v jednu velkou říši.
__________________

První kapitola trilogie zaslíbená je na světě. Dozvíte se v ní, jak je to vlastně s královstvím.

Doufám, že se vám bude příběh líbit. Pokud se vám kapitola líbila, hlasujte nebo napište komentář, abych věděla, jestli mám pokračovat dál ♥.

Omlouvám se za vyskytnuté chyby a přeji příjemné čtení.

ZaslíbenáTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang