Takto by to chcel

31 4 0
                                    

Cestou do svojho rodného mesta som si uvedomil, že Sebastián nikdy nechcel, aby sa náš príbeh preslávil po celom svete, chcel mi len pomôcť. Ja teraz pomôžem jemu. Vybral som sa k jeho rodine kde už som veľa ľudí nepoznal, ale stále tam boli takí, ktorí si ma pamätali. Odovzdal som im krabicu. Deti sa hneď začali byť o to kto to otvorí, ale to sa nakoniec vyriešilo. Tie tváre, ktoré som videl po otvorení krabice ma hriali pri srdci neskutočným spôsobom a netešili sa len deti, ale aj dospelí. Vo vnútri boli správne vydané knihy, ktoré som sám vytlačil. Vyzerali ako vyzerali, ale hlavne, že tam bolo aj Sebastiánovo meno, a im sa páčili. Lepší spôsob ma napadnúť nemohol a Sebastián by súhlasil.

V písaní pokračujem. Ukázalo sa, že určitý talent mám a ja som sa rozhodol ho rozvíjať. Nedávno som vydal ďalšiu knihu, ktorá je presne o mne a Sebastiánovi. Sú tam všetky moje pocity aj to čo som mu vždy chcel povedať a nepovedal. Tá kniha mala tiež úspech, ale to nie je podstatné. Dnes som sa rozhodol znova navštíviť po rokoch Sebastiánov hrob. Kúpil som kvety, zobral zabalený darček a vydal sa na miesto. Malé deti sa na mňa rozbehli s nádejou nového darčeka, ale tentokrát som ho mal len pre Sebastiána. Ľudia ma videli radi, ale vždy sa našli takí, ktorí dali radšej prednosť alkoholovej spoločnosti ako mojej.

Vždy mi vadilo, že bol Sebastián pochovaný na takom mieste a mal som sto chutí ho previezť na normálny cintorín s normálnym pohrebom, ale vedel som, že by mi to neodpustil. Najlepšie mu bude s jeho rodinou.

Pristúpil som k jeho hrobu a položil tam kvety. Položil som tam aj zabalenú krabicu. Otvoril som ju a bola prázdna. Dovnútra som položil svoju novú knihu o nás dvoch a zatvoril krabicu. „Nemohol som si pomôcť. Možno sa teraz smeješ, že čo sa zo mňa stalo, ale ja som šťastný a je mi ľúto, že tu nemôžeš byť so mnou. Všetko čo som ti kedy chcel povedať je v tej knihe, takže si to váž. Ja si to všetko vážim a nikdy nezabudnem, to ti sľubujem. Chýbaš mi Sebastián, veľmi, ale viem, že si tam kde chceš byť a to robí šťastného aj mňa." Venoval som mu posledný pohľad a odišiel preč. Rozlúčil som sa so všetkými už naposledy. Nikdy som sa tam už nevrátil, lebo som vedel, že nemusím. Už by som tam nenašiel nič nové. Všetko čo som chcel som spravil a teraz ma čaká vlastný život, ktorý možno bude ťažký, ale ja ho zvládnem. Verím, že ho zvládnem.



Umenie tvoriťOnde histórias criam vida. Descubra agora