Capitolul 14

10.2K 590 2
                                    

Francesca P.o.v

-Sa te mint, sau sa-ti spun adevarul? il intreb pe barbatul ce aproape mi-a ruinat planurile de viitor.

-Adevarul! spune el.

-Nu! raspund eu.

-Francesca, eu i-am chemat! imi aud fratele spunand, iar eu incerc sa-mi abtin nervozitatea.

Leo imi prinde mana care se facuse pumn si m-a calmat, eu desfacandu-mi pumnul.

-Exat, printesa! Suntem aici pentru licitatie! spune Danilo.

Ah, il urasc! Cum are tupeul sa-si arate fata? Si cu o fufa blonda la brat? In spatele lui sunt Grazia, Maria si Abel fiecare cu cate un partener. Ma uit spre cele doua fete, dar doar Grazia vorbeste.

-Ne-a fost dor de tine, Francesca! spune ea cu glas usor.

Eu zambesc usor si spun.

-Grazia, Maria, Abel! ii salut eu si zambesc mai larg. Daca tot ati venit la licitatie, Romina, spun si le-o arat pe managera hotelului, va va conduce la o masa.

-Ne mai vedem pe aici! spune si Danilo apoi toti pleaca dupa el.

Eu marai nervoasa si dau sa plec afara, dar Leo ma opreste.

-Te rog, doar..

-Stiai de asta? il intreb eu.

-Da, dar..

-Esti un tradator! spun spre fratele meu, apoi ma intorc la Leo. Si tu la fel! spun si ies pe usa.

Aaaaaaaaa! De ce a trebuit sa apara si asta aici? Am incercat sa-l uit! Si cand mintea nu a mai fost ocupata doar de el, a aparut iar in viata mea. Pur si simplu sunt nervoasa. Viata mea s-a schimbat de cand a aparut el si cand el mi-a amenintat fratele pur si simplu am inebunit. Nu vroiam sa se intample ce s-a intamplat cu Iris, dar cand aflu ca netotul ala l-a invitat pe cel care aproape l-a omorat, in acceasi incapere cu el, nervii mei ating cotele maxime.

-Hei, esti bine? se aude vocea calda a Camilei.

Eu ma intorc cu fata spre ea si zambesc.

-Ma bucur sa aflu ca iti pasa, dar sa sti ca nu era nevoie sa vii dupa mine! Plus ca esti insarcinata si..

-Francesca! ma intrerupe ea.

-Da?

-Esti bine? ma mai intreaba ea o data.

-Sincer? Nu. raspund eu intorcandu-ma si ducandu-ma langa o balustrada sprijinindu-ma de ea.

Ea vine langa mine si priveste in jos.

-Ce se intampla? ma intreaba ea.

-Nimic. ii raspund eu.

-Stiu ca nu ai incredere in mine, dar sa stii ca nu-ti vreau raul! Pur si simplu imi pasa! spune ea.

-Stiu, Camila si apreciez! Dar nici eu nu stiu ce se intampla. Poate ca sunt nervoasa pentru ca propriul frate l-a adus aici pe cel care m-a rapit si care voia sa-l omoare, poate ca sunt nervoasa pentru ca iubitul meu stia ca aceasta persoana vine sau poate ca sunt nervoasa pentru ca cel care m-a rapit, e barbatul pe care incercam sa-l uit si cand aproape o fac, se intoarce. Nu stiu, poate ca toate trei variantele, dar nu sunt sigura de nimic. spun eu uitandu-ma la mainile mele.

-Singurul lucru pe care ti-l pot spune, Francesca, este ca daca sunt toate trei, singurul mod prin care poti trece peste este sa le ignori. Indiferenta face diferenta. Poate ca fratele tau are un plan, poate ca iubitul tau nu ti-a spus ca sa te protejeze si poate ca barbatul care te-a rapit, a acceptat sa vina doar ca sa te faca sa te simti tu prost si sa-si satisfaca orgoliul. Dar nu uita niciodata Francesca, ai si tu mandrie si orgoliu, nu le lasa sa-ti fie calcate de nimeni! imi spune ea si eu o imbratisez.

-Iti multumesc! Iti multumesc ca esti aici si ca ne intelegem atat de bine! Tu esti sora pe care ar fi trebuit sa o am! spun eu.

-Da! Angelo mi-a povestit ce s-a intamplat cu Iris si vreau sa-ti spun ca esti o eroina! spune ea in timp ce ne despartim din imbratisare.

-O eroina ar fi rezolvat situatia si ar fi castigat lupta, ducand-o pana la capat. spun eu muscandu-mi buza.

-Nu! O eroina ar fi facut tot ce i-ar fi stat in putinta sa apere persoana pe care o iubeste. Tu ai facut asta! Este tot ce conteaza! Viata ne da unele lovituri pe care noi nu le putem prevedea! Greseala este omeneasca! spune ea punandu-mi mana pe umar.

-Uneori ma intreb, daca Iris m-a iertat. Dar cred ca nici eu pe mine nu m-am iertat, d-apoi ea sa ma ierte! spun eu cu voce tremuranda.

-Poate ca Iris te-a iertat! Desi nu stiu ce ar fi putut sa ierte. Sa ierte ca ai fost o sora buna si devotata? Sa ierte faptul ca ai indurat otravuri in organismul tau? Francesca! Nu stiu de ce te-ai putea gandi ca tu esti de vina pentru moartea ei. Dumnezeu dicteaza totul, doar ca in unele momente, mai pune oamenii la mici teste, iar Itali a pierdut testul in fata tentatiei de a va captura, iar Iris a pierdut testul cand ti-a spus ca te uraste. spune ea.

-Alea au fost ultimele ei cuvinte! Mi le aud in capul meu zi de zi precum un ecou si incerc sa le ignor, dar tatuajele de pe corpul meu parca zvagnesc cand incerc sa fac asta! spun eu deja lasand doua lacrimi sa-si fata aparitia.

-Defapt, Francesca! Totul este in capul tau! spune ea si o liniste mormantala ne acapareaza. Acum sa mergem! Cred ca Angelo m-a dat deja in urmarire generala! spune ea si eu chicotesc.

Ma ia de brat si ma trage inauntru unde este mai cald. Merg la masa mea si acolo este si Danilo zambind satisfacut la vederea mea. Eu ma asez langa Camila si mama apoi incep sa-mi butonez telefonul.

Vorbesc cu Flavio, un baiat ce se ocupa de transporturile de arme. Spune ca armele catre Anglia au trecut cu bine de granita asa ca nu mai trebuie sa ne facem griji. O sa-i spun lui Angelo mai incolo pentru ca acum este prea ocupat sa vorbeasca cu Leo. Stai, unde este Danilo?

Ma uit in stanga si-n dreapta gasindul pe Danilo lingandu-se cu fufa blonda pe care a adus-o drept partenera lui. Eu zambesc satisfacuta cand vad aceasta imagine, el doar incearca sa ma faca geloasa, dar cum a zis si Camila, am si eu mandrie asa ca ma ridic de la masa si ma pun langa Leo el ma priveste surprins si cand vede ca vreau sa-l sarut, ma prinde mai bine de mijloc si incepem sa ne sarutam cu patima. Ceilalti de la masa scot numai "u"-uri si "o"-uri atragand atentia tuturor din sala. Ma despart din sarutul pasional si trag o scurta privire cu coada ochiului la Danilo care este cu gura cascata. Eu doar zambesc cu un colt al gurii, satisfacuta si ma intorc la masa mea.

Asa se face domnule Vicenzi!

*****

OMG! Am terminat insfarsit si acest capitol. La final a fost mai exploziv fata de restul capitolului. Voi ce ziceti? Astept comentarii.

-Roxx, out!

Prințesa Mafiei 1Där berättelser lever. Upptäck nu