KARANLIĞI ATEŞE VER

20.7K 923 111
                                    

UYARI! Hikaye cinsellik ve küfür içerir. Rahatsız olanların başlamaması rica olunur.

- Bu hikâye kahraman bakış açısı ile anlatılmaktadır. Giriş bölümü olduğu için kullanılan ilahi bakış açısı yalnızca bu bölümle sınırlıdır. -

İlk kez Ağustos2015 kurgulanmaya ve yazılmaya başlanmıştır.

Başladığınız tarihi buraya yazmanızı rica ediyorum.

Karanlığımda saklanan Gölge Adama ithafen.


Etrafını sarıp sarmalayan karanlığa savaş açan bir sokak lambası vardı. Cılız ışığı tavanı biraz da olsa aydınlatmaya çalışıyordu. Karanlık iyice boğucu bir hal aldığında tedirgin bir şekilde dudaklarını dişleyip başını kaldırdı ve odanın içinde gezdirdi boş bakışlarını. Neden böyle bir şey yaptığını kendi bile bilmiyordu.

Sanki bir yanı biri tarafından izlendiğini düşünüyordu.

Oda olması gerektiği gibi bomboştu. Biri tarafından izlenmiyordu ya da odasında ondan başka hiç kimse yoktu. Odanın içinde bir tek genç kızın nefes alışverişleri duyuluyorken oldukça güvenli bir ortamda olduğu apaçık belliydi.

En azından genç kız böyle düşündü.

Dişlerinin arasından alaylı bir nefes verip kafasını yeniden yastığa bıraktı. İyice saçmalamaya başladığını düşündü. Belki de delirmeye başlıyordu. Bunun için bir neden yoktu. Bu hislerle sarmalanmışken herhangi bir nedene ihtiyacı yoktu.

Düşünceleri onu yelkensiz bir gemi misali oradan oraya savururken odasını aydınlatan sokak lambasının cılız ışığı titreşti. Tüyleri bununla birlikte gereksiz yere ürperdiğinde aynı anda içine dolan titreme o kadar rahatsız ediciydi ki yeniden etrafına bakınma ihtiyacı hissetmişti.

Karşısındaki duvara yansıyan sokak ışığı yeniden titredi. Sanki biri geçiyormuş gibi bir gölge geçti ışığın önünden. Duvar simsiyah olup eski haline geri döndü.

Sık nefesleri boğazına takıldı. İç sesi sürekli onunla konuşuyordu. Sakinleştirmeye çalışıyordu.

Sakin ol, dedi usulca. Sadece sokaktan biri geçti.

İç sesinin bu mantıklı açıklamasına rağmen neden hala duvara dikmişti gözlerini bilmiyordu. Belki de kendine acı çektirmeyi, kendini korkutmayı ve rahatsız etmeyi seviyordu. Bunu yapmayı acilen kesmesi gerektiğini düşündü. Zira beyni zonklamaya ve şakaklarına ince bir sızı olarak yayılmaya başlayan ağrı kendini belli etmeye başlamıştı. Elleriyle şakaklarına masaj yapmayı düşündüğü esnada yeniden bir gölge belirdi duvarda. Uzun bir süre daha duvarına asılı kaldı. Orada öylece, hareketsiz duran gölgeye bakarken başındaki ağrı şiddetini daha da arttırmaya başlamıştı. Dudaklarını dişleyip ağrıyan başını düşünmemeye çalıştı. Şu an başındaki ağrıdan daha önemli bir problemi vardı.

Sanki bu lanet gölge beni izliyor, diye düşündü.

Sanki bilerek yapıyordu aşağıda dikilen adam.

Daha fazla dayanamayarak ayağa kalktı ve bir yere çarpmamaya özen göstererek pencerenin önüne ulaştı. Pencerenin kenarından sızan soğuk hava perdeyi aralayan elini kesip geçmişti. Titreyen elleri perdeyi usulca araladığında perdenin arkasına saklanarak aşağıya, sokak lambasının yanına baktı adamı görebilmek için. Orada ne yaptığını, neden hareketsiz bir şekilde dikildiğini merak etmeden duramamıştı. Huzursuz vücudunu biraz olsun rahatlatmak istiyordu. 

Gözleri önce ıssız görünen sokağı taradı. Yere yapışan karlar izsizdi, üzerine daha kimse basmamıştı. Dümdüz, ütülenmiş bir çarşaf gibi yere serilmişti. Bakışlarını ilerideki parka çevirdi ve kardan adamın olduğu yere bakındı. Bomboş duran çocuk parkı sokağın kimsesiz olduğunu kanıtlamıştı. Kaşları usulca çatıldığında duvara gölgesinin yansıdığını düşündüğü adamı görememek biraz kafasını karıştırmıştı. Kafa karışıklığı hala zihnini elindeki sivri uçlu sopayla dürterken dönüp yeniden baktı gölgeyi gördüğü duvara.

Ne görmeyi bekleyerek yeniden duvara baktığını kendi de bilmiyordu. Belki görmeyi beklediği şey boş bir duvardı. Kendini rahatlatmak istemişti, boş duvarı gördüğünde kesinlikle rahatlayacağını düşünmüştü. Aksine, şu an içinde bulunduğu durum asla onu rahatlatmak istemiyordu. Kimsesiz sokak ıssızdı, sessizdi ve aşağıda duvarına gölge edecek kimse yoktu. Bunu gözleriyle görmüştü, kör değildi.

Ama hala orada duran gölge bunu reddediyor gibiydi.

Multimedyada kitabın tanıtım videosu var. İzleyebilirsiniz.

KARANLIĞI ATEŞE VER - GÖLGE ADAMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin