♱ | 0/1

1K 111 42
                                        

sim jake ailesi ve kendi isteği doğrultusunda yatılı katolik kilisede eğitim gören, dinine bağlı bir gençti. aile fertlerinin işlediği günahların bağışlanması adına çocukluğundan beridir her gün tanrı'ya dua ediyorken, gençliğinde en büyüğünü işlemiş olduğundan bihaberdi.

katolik kilisesinde gizli bir ortodoks hristiyanının dokunuşlarıyla günaha bulaştığının farkında olsa bile bunu durdurmak niyetinde de değildi.

"tanrı bizi yarattı heeseung."

"asıl tanrı'yı yaratan biziz jaeyun."



church | heejake | smut | angst | one shot



top, heeseung
bottom, jake



top, heeseungbottom, jake

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


✞  sim jaeyun, 19

— 5 yaşından beridir yatılı bir kilisede yaşıyor.
— yalnızca hafta sonları ailesiyle görüşüyor.
— katolik hristiyan mezhepli.
— babası aziz peder


✞ lee heeseung, 22 ✞

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


lee heeseung, 22

— inançlı değil, kendini inanmaya zorluyor.
— ortodoks hristiyanı ancak katolik mezhebine sahip olan kişileri incelemek istediğinden dolayı 15 yaşından beridir yatılı kalıyor.
— iletişim kurmayı seven bir tip değil.









birazcık bilgilendirme yapayım. katolikle ortodoks hristiyanlarının arasındaki farkı anlatacağım.

katolikler kutsal ruhun hem babadan hem de oğuldan çıktığına inanırken ortodokslar yalnız babadan isa aracılığıyla çıktığına inanıyorlar. hristiyanlıkta kutsal ruh dedikleri şey tanrı'nın bir yansıması yani tanrı'nın varlığını hissettirmesi işte iman gücü inanç tanrı'yla konuşabilmenin aracısı olarak görüyorlar kutsal ruhu. baba da tanrı'ya verdikleri kutsal isim, oğula da isa diyorlar.

katolikler papa'nın yani kilisenin başındaki kişinin tanrı'yı temsil ediyor olduğuna inanırlar, hata lüksüne yer vermediğini ve günah işlemediğini aynı zamanda da adaletli olduğuna inanırlarken ortodokslar herkesin hata yapabildiğini ve günah işlediğini düşünerekten bunu tam tersine inanırlar, ortodokslulara göre peygamberler bile hata yapabiliyorken papa'ya tanrı'yı temsil ettiği gözüyle bakmazlar.

birkaç farklılıkları daha var ama bana pek yararlı gelmese de bahsedeyim, katolikler isa'nın doğumunu 25 aralık olarak kabul ederken ortodokslarda 6 ocakta kabul görmüş. ekmek şarap ayini var hristiyanlıkta, bu iki mezhepte de inanç aynı. katolik kilisesinde resim, heykel, fresk yani kireçle suyu karıştırıp yapılan resim varken ortodoks kilisesinde yalnızca resim ve mozaik olur. meryem yani isa'nın annesi iki tarafta da sonsuz bakire ve isa tarafından göğe alındığına inanılır. rahiplik konusunda da katolik mezhebindekiler evlenemezken ortodoksta böyle bir şey yok evlenebilirler.

bu bölünmenin siyasi nedenlerinde de etki var ama fazla detaya girip sıkıcılaştırmak istemiyorum. bu fic için şu kadarı yeterli fazla bir farkları yok zaten. toplam üç mezhep var diğeri de protestanlık ama onunla da bir işimiz yok eğer merak ederseniz araştırabilirsiniz bu iki mezhepten biraz daha farklı mesela meryem konusunda iki mezhep ortakken onların öyle bir inancı yok, ekmek şarapta da keza öyle.

buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler öpüyorum sizi 😽

7Where stories live. Discover now