Çıktığı soruşturma odasından koşar adımlarla uzaklaşmaya başladı.Açık mavi gömleğinin arkası yağmurda kalmışçasına ıslaktı.Kalp atışlarını kulaklarında duyuyordu.Terlemiş avuç içini pantolonuna sürüyor,dikkatini toplamaya çalışıyordu.
"Ben ne yaptın,ah aptal kafam,ben ne yaptım."
Dikkat çekmemesi gerekiyordu,bunun farkındaydı,ama ellerinin titremesine ve hızlı soluk alıp verişlerine engel olamıyordu.Başının zonklayışını geceden kalışına verdi.
"Su,su ..ımm hanımefendi emniyetin kantini ne tarafta acaba."
Boğazı dehşet uyandırıcı bir şekilde kurumuştu.
"Bir kat daha aşağı inin ..ııı oradan..beyefendi siz iyi misiniz ?"
"İyiyim tansiyonum düştü galiba,su bulsam iyi olacak aslında."
"Oradan sola dönün,hemen karşınızda.Görürsünüz zaten.Yardım istemediğinize emin misiniz?"
"Yoo,hayır.Teşekkür ederim."
"Ricaa ede .." demeye kalmadan çoktan merdivenlere yönelmiş adamın ardından bakakaldı.Üçer,dörder atlayarak merdivenleri indKantini bulmuş hızlı adımlarla ilerliyordu,bir an önce buradan çıkmalıydı.
Hayal görüyor olmalıydı.Karşıdan gelen kız dün akşamki kızın ta kendisiydi.Hayır,hayır kesinlikle hayaldi ya da yine nöbeti tutmuştu,farkında değildi.Neler olduğunu idrak edemiyordu,uyanabilnesi için birinin cimciklemesine ihtiyacı vardı.Evet,kesinlikle uyuyordu ve bu rüya birazdan bitecekti.Çıkışa doğru titreyen ayaklarla ilerlerken kafasını kaldırmadan ilerlemeye çalıştı.Sarıya çalan kumral saçları terden koyulaşmıştı.Lakin tedirgin bakışlarının altında onu etkileyici kılan bir şeylerin varlığı eksik olmuyordu.Ana kapının eşiğinde kızla göz göze geldi,çığlık atmamak için o kadar çok tutmuştu ki kendini.
"Bu o,bu o.Nasıl olabilir?! Hayır benin gerçekten aklımla zorum var.Hayal olmalı.Aybars kafayı yemiş olmalısın."
Aybars fısıltılarla kendisiyle didişirken "Amirim ?!" diye bir ses kıza seslendi.Elinde dosyalarla kızın yanına gelen toy polis hararetli hararetli bir şeyler anlatıyordu.Demek kız amirdi.İyide bu nasıl mümkün olabilirdi? Bu kız saatler önce boğarak öldürdüğü kızdan başkası değildi.Sorgudan önce morgda dahi cansız bedenini göstermişlerdi ona.
"Hayal olmalı ..şizofren nöbetlerim başlamış olmalı.Derhal uzaklaşmalıyım burdan,derhal."
