8. kapitola

54 6 0
                                    

Pátek je na trénink jako stvořený, problém je v tom že se mi hrozně ale hrozně nechce. Nicméně musím trénovat a Kail říkal že dnes mě čeká překvapení.
Do lesa jsem šla brzo ráno, asi 5:30. Jedna půlka mého já se tam těšila a ta druhá tam nechtěla, naštěstí ta první měla navrch.
Když jsem tam došla, uviděla jsem něco úžasného. Ve vodě stála doslova obrovská žena, měla zrzavé vlasy ze který jí trčeli rohy, šaty z rostlin. Byla zvláštní a překrásná.
,, Morio Bohyně všeho dobra a života, chci ti představit Rilke tvou nástupkuni." Oznámil jí Kail a uklonil se.
,, Ráda tě poznávám Rilke.... budoucí Bohyně." Řekla a poklonila se zas mě.
,, Potěšení je na mé straně."
Poklonu jsem jí opětovala.
Najednou se Moria rozplynula jako voda a byla pryč.
,, Tak teď si viděla mou paní." Řekl to tak klidně, ale já byla s toho ještě v šoku.
,, Pane bože to bylo hustý. Byla obrovská." Radostí jsem nadskončila.
,, No jo. To je normální, dokážou se zvětšit a zmenšit. Jo a nechceš někam jít, dnes necháme tréninku a místo toho někam zajdem, jo?" Zeptal se mě a já s úsměvem přikývla.
Vyšli jsme z lesa a namířili si to ke zmrzlináři. Já si dala čokoládovou, on vanilkovou a pak jsme šli do parku.
Tam jsme si sedli na lavičku.
On se na mě podíval a řekl. ,, Víš, miluju tě, ale zákony mluví jasně. Nesmíme spolu bejt, já jsem magig a ty polobohyně, tak to prostě je."
,, Ale....ale to nejde. Chci s tebou bejt, miluju tě." Mám z toho slzy v očích.
,, Je tu jedna možnost, ale je nebezpečná a mohlo by nás to i zabít." Měl kamenou tvář a oči upřímně zahleděné do těch mých.
,, Ven s tím." Řekla jsem s odhodláním.
,, Je to něco jako rituál. Dělá se to za úplňku a ten je v neděli. Potřebujeme k tomu bylinu, která  vikvete jenom za úplňku, dále potřebujeme mojí krev a tvoji, měsíční poto ( to je amulet ) a vzácné zvíře." Všechno mi vysvětlil docela podrobně.
,, Jaké vzácné zvíře?" Zajímalo mě.
,, Vzácnej stříbrnej had a ještě něco.....musíme bejt na nějakém božím místě jako je jezero v lese, které je zasvěcen bohyně Morii. No ....a napadl mě pramen v horách, ten je zasvěcen Reygrovi bohu vody. Ten nemá žádného následníka a ani mít prej nebude, protože naštval bohy a ti mu zakázali odpočinek." Vysvětlil mi podrobně.
,, Dobře a co se stane když ty věci seženeme a uděláme ten rituál?" Byla jsem jak najehlách. Jsem ochotná pro něj udělat cokoliv.
,, Stal bych se polobohem a nástupcem vodního boha. Jenomže je to proti zákonům a jestli na to přijdou tak nevím co nám udělaj. Vím že nám Reygr pomůže, ale i tak..... . Strachoval se a byl nervózní, jakoby nás někdo poslouchal.
,, Neboj uděláme to a zvládnem." Ujistila jsem ho. Položila jsem ruku na jeho stehno a opřela hlavu o rameno.
Kail si mě přidržel a políbil mě.

Dobrodružství Rilke LainzerovéKde žijí příběhy. Začni objevovat