CRIMINAL - 1

13 5 0
                                        

Pelbagai bunyi alunan music dimain kan didalam sebuah pesta yang khas hanya untuk orang orang tinggi darjat nya iaitu majlis pertunangan dari gadis anak kepada ceo syarikat kim comp iaitu kim yewon atau lebih dikenali umji bersama anak dari syarikat min comp iaitu min yoongi yang juga dikenali sebagai suga .

Majlis ini sebenar nya hanya lah sebuah lakonan dan penipuan dari kedua company besar . semua penipuan ini hanya lah untuk menutup kejahatan kedua ceo itu .

"Hahaha...tidak ku sangka engkau sudah tunang . dengan anak ceo besar pula itu ". kata sahabat suga jimin . "banyak lahr kau . ini pun aku terpaksa "jawab suga dengan perasaan tidak puas hati .. "lagi pun aku bukan suka dia pun .. kau pun tahu kan aku dah ada kekasih hati si wendi tu .."sambung suga .. sahabat nya pun ia kan apa yang dikata ..

Lama berbual bersama sahabat nya seorang gadis muncul dihadapan nya . Suga hanya memandang sekilas sahaja kerana dia terlampau benci gadis yang sudah menjadi tunangan nya itu . ya gadis yang dimaksudkan itu umji gadis yang cantik dan peramah .

Tapi disebab kan sifat nya itu lagi membuat suga terlampau membenci nya . "hai suga " senyum umji sapa suga . "kau nak apa?? " jawab suga tanpa memandang umji .

bila jadi begini umji rasa tak puas hati kerana sifat suga itu .. umji tahu ini hanya lakonan tetapi tidak dengan nya . umji menyimpan perasaan kepada suga sejak sekolah lagi .. tapi suga tidak mengetahui isi hati umji ..

Ya mereka berdua dahulu nya kawan rapat tetapi disebab kan ketamakkan kedua parents nya suga jadi menjauh kan diri dengan umji ..

" Awak kenapa ya ??"  marah umji .
"aku kenapa .. yang kau tu yang kenapa .. kau tahu kan aku sekarang dengan siapa .. " ya umji tahu suga dengan siapa sekarang tapi umji mungkin boleh ubah suga untuk bersama siapa mungkin .

"lagi kau sibuk dengan aku .. dia dah rapat macam dulu tu. please aku bencu tau tengok muka kau sama macam parent kau .. hehh tamak semua" sambung suga ..

"kau parent aku jangan bawa masuk ya .. kau tu yang kenapa jauh kan diri tanpa sebab .. suga aku mohon sangat jangan jauh kan diri kau dengan aku .."  mohon umji

suga yang mendengar pun senyum sinis memandang umji .. dia menarik tangan umji pergi kebelakang di taman .. umji yang ditarik tangan nya itu menahan perit dipenggelangan tangan nya kerana tarik oleh suga .

sesampai di taman suga menampar umji .. PANG ~~ "kau kenapa tampar aku ?? " tanya umji sambil menahan sakit nya itu "kau kan tunang aku .. sampai hati kau suga " ..

"kau tu hah kenapa .. kau tahu kan ini semua hanya LAKONAN sahaja yang kau nak ambik serius nie kenapa " marah suga .. "kalaw kau nak tahu aku terima ni pun sebab nak tengok banyak mana ketamakkan parent kow ... " PANG ~~ belum habis suga bercakap umji lempang pipi kiri suga kerana bicara buruk tentang parent nya itu ..

suga yang tidak puas hati itu begitu marah kerana dilempang umji .. dengan perasaan marah suga sudah siap menampar umji tapi ditahan oleh seorang lelaki .. lelaki itu pun balas tengan satu tumbukkan kepada suga ..

umji yang melihat itu pun terkejut kerana suga ditumbuk oleh lelaki yang tidak dikenali .. " cik tidak apa apa ??" tanya lelaki itu kepada umji ..

"ya..ya saya tidak ada apa " umji jawab dengan terbata bata .. "ok kalaw tak ada pape saya pergi dulu " jawab lelaki itu lalu pergi namun ditahan umji .. "ya ada apa apa lagi" tanya lelaki itu "..
"emm itu ... terima kasih "
"ohh sama sama "


HAI MAAF KALAU MACAM PELIK SIKIT BILA BACA STORY YANG SAYA BUAT INI.. SEBAB INI KALI PERTAMA SAYA BUAT CERITA INI ..

CERITA NIE SAYA BUAT IKUT JALAN CERITA DALAM LAGU .. JADI KALAW MACAM TAK FAHAM BOLEH TENGOK MV YANG SAYA
LETAK DI FIRST STORY LAHR OK

JADI HARAP KORANG BERI SOKONGAN DENGAN VOTE STORY NIE ... OK THANK

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 21, 2021 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

UMJI WORLDWhere stories live. Discover now