Capitolul VII

21 3 0
                                    


Cat am stat eu sa ma uit la "While You Were Sleeping". Un serial care combina iubirea, cu viata juridica a persoanelor, am auzit usa de la intrare deschizanduse si putina galagie semn ca a venit tata acasa. Mi-am dat seama de asta, pentru ca de obicei mama intra silentios, plus ea nu vine asa de devreme acasa. Am hotarat sa cobor si eu, ca sa il ajut pe tata cu bagaje.

La parter era tata, un barbat in toata firea, inalt, bine lucrat din cauza meseriei pe care o are, putin chel si cu o postura autoritara chiar daca nu este genul lui. Cand l-am vazut l-am salutat si luat in brate. De fiecare daca cand ne vedem face contact fizic, chiar daca nu sunt obisnuit de cele mai multe ori sa fiu alintat de acestia. Niciodata nu am primit iubirea lor si totusi am inteles asta. Nu trebuie sa ma agat de ei ca sa reusesc in viata, asa ca ma distantez cat sa nu sufar dupa ei. Oricum este ultimul an in care o sa locuiesc cu ei. O data ce intru la facultate, trebuie sa imi gasesc chirie in noul oras.

Nu pot mereu sa depind de ei, asa ca dupa ce ma indepartez de el imi instalez privirea de nepasator. Incep sa ridic din bagajele tatei ca sa pot sa a le duc la ei in dormitor. Mereu imi ajut parintii cand au nevoie, chiar daca nu mi-o cer. Asa cred ca este moral.

-Si pustiule, ce ai mai facut pe aici? Cum a fost inceputul de an scolar?

-A fost ca de obicei. Plictisitor si neimportant. Nu mai suport scoala. Acesta a ras si mi-a ciufulit parul, incet cat sa nu ma doara. Stia foarte bine ca nu imi placea asa de mult scoala si totusi ma tot intreba de ea pentru ca nu are ce sa discute cu mine. Nu are alt subiect de discutie cand vine vorba de mine, deoarece nu stam prea mult impreuna. Nici cu mama nu prea interactioneaza, mai mult sta si se uita la televizor toata ziua. Daca il bagi in seama si il intrebi cum a mai duso, incepe sa iti faca un pomelnic de crezi ca nu o sa se mai opreasca astazi.

Asa este tatal meu. Nu pot sa spun ca nu ma iubeste, numai ca el isi arata alt fel iubirea. El mereu a fost asa, deci nu ma pot supara pe el. Dupa ce l-am ajutat, m-am dus la mine in camera ca sa imi continui serialul deoarece acesta anuntase ca se duce sa faca un dus si sa despacheteze. Ma intrebat ce vreau sa mananc diseara si i-am sugerat sa faca niste paste deoarece sunt preferatele mamei.

Serialul este asa de interesat incat ma absorbea in lumea lui, numai ca ceva nu ma lasa sa intru in el. Acuma imi amintisem ca atunci cand dormeam la scoala am simtit ceva moale pe obrazul meu si nu inteleg ce era. Nu pot sa inteleg de ce zona aceea arde si acuma. Pare ca a fost ceva important si totusi nu imi dau seama ce ar fi putut fi. Nu pot sa spun ca senzatia aceea nu mi-a placut, ba ma scos din minti si totusi nu stiu ce s-a intamplat mai exact. Nu voiam sa il intreb pe Luca nimic, deoarece el stie cu sigurata pentru ca era treaz dinaintea mea dar simteam ca nu este cazul sa il intreb.

Cu gandul asta, am adormit cu leptomul meu care inca derula serialul. Eram asa de obosit incat credeam ca o sa pot sa dorm pana maine. Mi-am amintit ca ai mei o sa ma trezeasca intr-un sfarsit, pentru a manca si eu ceva. Tatei mereu ia pasat ce mananc, iar mamei ii pasa ce mananc numai cand nu este ocupata, ceea ce este cam rar. Mereu are cate un caz de rezolvat si totusi cazul meu nu poate sa il rezolve. Nu poate sa stea si cu mine, cum sta pentru altii. Eu sunt fiul ei si totusi pare ca ceilalti sunt mult mai importanti ca mine. Sunt gelos pe niste oameni care poate nici nu sunt vinovati, vreau sa stea si cu mine. Vreau sa stea doar cu mine si totusi acuma este mult mai tarziu.

Deja este ultimul meu an in care o sa stau cu ei si inca nu au observat asta. Nu si-au data seama, ca de la anul, eu nu o sa mai stau langa ei si totusi nu ii deranjeaza. Daca ar stii, macar s-ar uita mai mult la mine? De ce nimeni nu se uita si la mine? De ce toti au ceva mai important decat sa ma vada si pe mine? De ce sunt singur si totusi inconjurati de atatia? De ce simt singuratatea abea acuma? Stiam ca nu trebuie sa stau asa de mult in preajma lui Luca, deoarece acuma pot sa imi dau seama cat de singur sunt. Toata starea mea de bine de la scoala, se duse pe apa sambetei, asa ca am decis sa imi iau telefonul si sa vad ce au mai vorbit prietenele mele pe grupul nostru.

Este prima noastră viațăWhere stories live. Discover now