1 ▬ ''Anderson.''

30K 787 166
                                    

Dok su se Kyle i David vrtjeli u krug u ogromnim, skupim, kožnim stolicama, a zatim ustajali da se takmiče ko će više da pretrči dok mu se vrti u glavi, ja sam gledala TV. Matt je sjedio buljeći u jednu tačku, a Theo okretao telefon po uglanjcanom, lakiranom stolu, prepunom papira i milion gluposti.

Ustvari, priča ide ovako. Dok su se Kyle i David takmičili čije su čarape smrdljivije i koji će duže da izdrži sa nosom duboko u njima, mama je divljala na telefon tati.

"Da li znaš kako je živjeti s pet nesnosnih tinejdžera!?" derala se, ali to nije bilo novo.

Svake sedmice, Matt se nalazio bar jednom u policijskom autu, Kyle i David bi izazvali neku nesreću, pa se pridružili Mattu u policijskom autu, a zatim bi Theo, sa nevinim pogledom takođe završio zguran na zadnje sjedište, sa lisicama na rukama, zajedno sa ovom trojicom, zbog krađe, prevare, krivotvorenja ili razbijanja nečega. Zatim bi izvukli ruke iz lisica i zajebavali policajce.

Braća, ha?

"Naravno da su opet bili!" pokušavala sam da je ignorišem, ali je jednostavno previše vrištala. Kladim se da bi Idiot Ted uživao da je sad ovdje. "Znaš li šta su uradili? Izazvali su 12 lavina! Dvanaest! Planina čak i nema toliko strana! Četvoro ljudi je moglo poginuti! Četvoro!" da, ovaj, ustvari smiješna priča. Nije bilo namjerno. Okej, ne znam kakve su ustvari bile Theove namjere, ali ozbiljno, mi ostali nismo namjerno.

"Ona? Ona nije divna!" napravila sam nevin izraz lica dok sam gledala u reprizu Tračerice. "Zamalo je oduvala školu u vazduh!" kunem se sad, ali ozbiljno, to nije bilo namjerno. Taj dan mi hemija nije išla. Niti bilo koji drugi dan. Kunem se.

"Pa voljela bih da uradiš nešto povodom toga! Kad si ih posljednji put vidio!? Oh, Božić se ne računa! Znam da sam te pitala kad si ih posljednji put vidio! Pa trebam možda neku pomoć oko njih!" Ovo nije prvi put da vode ovakav razgovor. Ustvari ga vode par puta mjesečno. Mogla sam da čujem Billa kako se dere, ali nedovoljno da razaznam riječi. Ne znam ni zašto sam slušala, serija je mnogo zanimljivija, s obzirom da sam propustila pola epizode derući se na Matta i Kylea jer su se rvali pred TV-om.

"Možda ću baš to da uradim! E, pa dobro onda! Šaljem ih tebi!"

Sada čekamo Tylera sa školskim knjigama. Da, izgleda da taj put nije bila stvarno svađa. Mama nas je poslala kod Billa - tate - i to da idemo u školu. Bill živi u Americi. Americi! Skroz preko okeana, u jebenom New Yorku. Pravnik je, ili tako nešto, uglavnom vrti novac. Palo mi je na pamet da se Idiot Ted samo htio riješiti nas. Kyle je na to dodao da je htio da obrađuje mamu da rodi još djece. Nakon toga mi je došlo da povratim. Ne znam šta mama uopšte vidi u Idiotu Tedu.

Mama i Bill su se razveli kad smo mi imali pet godina. Mama je valjda bila samo nostalgična Engleskinja, zaglavljena u Americi, sa čovjekom koji je tek gradio karijeru. Povela je nas, i zajedno sa tetkom nas odgajala nekoliko godina, dok nije našla Idiota Teda. Mama je prava Engleskinja, uzbuđena oko crvenih telefonskih govornica, autobusa na dva sprata, otkucaja Big Bena, engleskih kolačića i engleskog čaja, svaki dan, tačno u pet. Izgleda da je i veliki obožavatelj muškaraca u suknjama koji izgledaju mutavo i sviraju gajde. Tako je upoznala Idiota Teda. U kiltu i svirao je gajde. Povraća mi se na zvuk gajdi.

Tyler je Billova, nazovimo, desna ruka. Nešto poput sekretarice, sem što Bill ima tri sekretarice kojima čak i ne zna imena, nego ih zove Emily 1, Emily 2 i Emily 3. Ima jednu od onih kuća, vila, koje viđaš samo u filmovima. Sa uglanjcanim, lakiranim stolovima krivudavih nogu, sobe prepune knjiga, milion posebnih soba, na tri sprata. Privatnog kuhara, Joela, i diskretne kućne spremačice. Theo se prekrstio s obe ruke kad je ušao u kuću, a ateista je (moguće i satanista). Mislim, ima samo jedan TV! Tolika kuća, a jedan jedini TV! Momci su već smislili nekoliko načina izmuzivanja novca, a i Bill je već primoran da kupi još nekoliko televizora, kao ovaj u koji ja sad gledam. Ima 700 različitih programa i na svakom TV-u u kući je na istom broju isti program. 

The Hidden WorldWhere stories live. Discover now