Negru de perlă

219 13 3
  • Dedicated to Iubitoarelor de perle
                                    

     Sunt o pisică și poate o metaforă  expusă unor cititori, dezbrăcată și de ultimul mieunat, tors într-o mărturisire.

Înainte de a continua să citești închide ochii pe care îi ai la îndemână și ascultă-mi doar cuvintele, goleste-ți mintea și nu te complica sa îți imaginezi nimic, ochii tăi încă nu au vazut realitatea mea!

Sunt o pisică neagră, iubitoare de perle și de zgâriatul sufletelor oamenilor ( nimic nu mă amuză mai tare decât ființele care își apleacă zâmbetul inocent spre colții mei ascuțiți de acul unei albine, lăsându-mă să le sorb viitorul, ascunzându-l într-un univers undeva la capătul unui rânjet de-al meu) .

     Într-o zi un fluture s-a apropiat de mine, atras poate de lumina reflectată de blana mea, unindu-și zborul său colorat în nuanțe verzui de entuziasm nativ cu pașii mei ce leneș coborau pe un pământ putred, murdărindu-mă și lăsând urme adânc imprimate pe suprafața nisipoasă.

Aripile sale au atins întamplător corpul meu care se unduia în sensul opus urmei sale de zbor ce își avea ecoul în batăile inimii mele. Am observat chiar cum întregul curcubeu s-a adăpostit în marginile corpului său, în timp ce ploaia ștergea realitatea de pe irișii mei concentrați asupra unei ființe ce ascundea, la rândul său, praful unor stele sau cheia unor galaxii.

Curiozitatea mi se prelingea pe buzele deja umede de alte dorințe. În nebunia nerăbdării mi-am scos ghearele transparente, le-am apropiat de aripile lui, înfingându-le în corpul firav al fluturelui,  țintuindu-l pe pământul rece.

     Viața ce îl poseda se zbătea pentru a nu se risipi pe sub unghiile prea lungi ale unei semi-feline. Mi-am propiat colții de victimă, fără a mai găsi nici urmă de zâmbet. Doar o lacrimă de sânge îi uda trupul. Am înghițit-o, rămânându-mi pe cerul gurii  un gust de stele căzătoare în timp ce îmi  continuam drumul în cimitirul de viitoruri.

  

    S-a apropiat de o baltă albă de lapte în timp ce se juca cu o perlă neagră , îndoinduși limba sub greutatea lichidului, din care a curs o picătură în neant, murdărind infinitul.

Exercițiu de memorieWhere stories live. Discover now