Capitolul 3

180 7 11
                                    

E prima zi de ore la Hogwarts și am atâtea emoții... Avem Transfigurări prima oră cu doamna profesoară McGonagall. M-am uitat în jur și am văzut că fetele se trezesc și ele.

"Bună dimineața" spune Alice somnoroasă

"Bună dimineața" îi răspundem toate

"Credeți că ar trebui să ne pregătim?" întreabă Lily

"Probabil" spun uitându-mă la tavan

Ne-am ridicat toate și am făcut un duș până să ne luăm uniforma iar după ce am fost îmbrăcate am luat ghiozdanele și am coborât în camera comună. Pe canapea Sirius, James, Remus și Peter Pettigrew râdeau și am văzut-o pe Lily evitând să se uite la ei. Se pare că o enervează mai ales când aseară, în timp ce stăteam toți aici și vorbeam, James i-a spus că o va face să îl iubească până se termină cei 7 ani de școală. Să spunem că aproape a ajuns în Aripa Spitalului pentru că Lils a început să arunce cu cărți în el. A fost distractiv.

"Bună dimineața, băieți!" spun așezându-mă lângă Remus

"Neața, frumoaso!" îmi zâmbește Sirius

"Despre ce vorbiți?" întreb, văzând niște hârtie pe masă

"N-nimic!" strigă Peter încercând să acopere totul

Am fost mai rapidă și am luat pergamentul. E un plan pentru o farsă care îl are ca țintă pe Filch. Hmm

"Îți jur că eu nu am legătură cu asta" îl văd pe Remus uitându-se speriat la mine

"Stai calm, Remus. Chestia e că nu o să vă iasă.. Trebuie refăcută. Sunteți dispuși să pierdeți micul dejun?" îi întreb zâmbind într-un fel.. "malefic"

"Bineînțeles!" răspund în cor James și Sirius

"Fiți atenți. Îl vom pândi când iese din birou sub pelerina lui James. Doar eu James și Sirius. Când iese noi o să intram și o punem Bombele cu Bălegar aduse de James. Remus va face o vrajă și va da drumul artificiilor aduse de Sirius și se va ascunde în bibliotecă. Peter, tu vei da drumul Frisbee-ului cu colți pe care James ți-l va da. Vei fugi în bibliotecă de asemenea. Aveți grijă să nu fiți prinși. Vă faceți că citiți sau ceva. Nu vă uitați la el. Nimic. "

" Planul tău e de 100 de ori mai bun decât al lui James. " Sirius zâmbește pregătind bombele cu bălegar

" Hey! Planul meu mai avea nevoie doar de puțin lucru! " intervine James bosumflat

" Oh haide James, cu toții știm că planul tău e oribil. Hai să o lăsăm pe Isabella să plănuiască farsele de acum înainte " râde Sirius, bătându-l pe James pe umăr

"Adică să facă și ea parte din grupul nostru?" întreabă Peter aparent supărat

"Vreo problemă cu asta, Pettigrew?" fața lui Sirius a devenit destul de furioasă privindu-l pe băiatul plinuț care imediat s-a speriat

"N-nu! Nu este o problemă! Ba chiar mă bucur! Bine ai venit!" acesta sare de pe canapea și dă mâna cu mine, stângaci ce-i drept.

"Mai avem nevoie de un nume" Remus roșește, jucându-se cu degetele sale

"Eu propun <James și cei 4 vrăjitori>" se ridică James de pe canapea, o mână ridicată și una strânsă în pumn.

"James, stai jos" vocea calmă și timidă a lui Remus se face auzită "Nu ne vom numi așa dar e o idee pentru viitor" acesta încearcă să fie drăguț

"Eu zic să ne numim <Cei mai tari Cercetași >" Sirius propune, Remus dându-și o palmă peste față

"Este o idee. Mai are cineva vreo propunere? Remus?" spun calm, uitându-mă către băiatul cu păr nisipiu

"Păi.. Mă gândesc că dacă tot mă veți trage în jocatul de feste.. De ce să nu ne numim <Ștrengarii> ?" Remus roșește și mai rău, lăsându-și privirea în pământ

"E o idee genială!" frații petardă aka James și Sirius au sărit zâmbitori

"Ei bine, Ștrengarilor, haideți să ne punem planul în aplicare!" le zâmbesc și iau pelerina lui James

Noi trei ne-am băgat sub pelerină, cărând bombele cu bălegar și mergând spre holul în care farsa va avea loc. Peter și Remus erau ascunși perfect, astfel încât să nu fie văzuți iar noi pur și simplu așteptam. Până la urmă a venit și ținta noastră, Filch. Am început să aruncăm bombele cu bălegar cu grijă, astfel încât să nu ajungă și pe noi și am fugit spre bibliotecă când le-am terminat. Am deschis ușa ca semn și Remus a dat drumul la artificii și a venit rapid după noi. Peter și-a făcut și el partea de plan și a venit în fugă după noi.

"Care blestemat elev a făcut asta!?" vocea îngrijitorului răsună pe hol "Când te voi prinde voi avea grijă să fi exmatriculat! Haide, doamnă Norris, fugi! Blestemații ăștia de copii au dat drumul la un Frisbee cu colți!"

I-am privit fugind și am râs, dând pelerina jos. Am bătut palma cu băieții și am băgat pelerina în ghiozdanul lui James, pornind mai apoi spre ora de Transfigurări.

" Ei bine băieți.. Cred că putem spune : Năzbâtie Încheiată! "le zâmbesc, Sirius punându-și mâna după umerii mei

" Mai mult de atât. Năzbâtie Încheiată cu succes! "râde împreună cu restul și intrăm în clasă. Am văzut câteva locuri libere dar imediat am auzit :

" Eu îl iau pe Sirius! "strigă James, trăgându-l pe Sirius după el spre o bancă liberă

M-am panicat mai ales că toate persoanele pe care le știam deja stăteau cu cineva în bancă și speram să stau cu Sirius.

"Îl iau pe Remus! "spun mergând către el și trăgându-l spre banca din spatele fraților petardă

" Uhh, DeLuca are un iubit "cea mai enervantă voce din univers se face auzită

Ar trebui să menționez că îi aparține celui mai enervant om de pe planetă, Lucius Malfoy. De ce nu l-au trimis la altă școală oare..?

" Pentru creierul acela minuscul al tău, Malfoy, Remus e unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Nu că tu ai știi ce sunt aceia prieteni considerând că stai cu maimuțele fără creier Crabbe și Goyle. Acum te rog să mă scuzi dar nu am timp pentru idioți"

L-am văzut înroșindu-se, fața sa pală căpătând o nuanță mai roșie. Remus mi-a zâmbit și am bătut pumnul. Ușa clasei s-a deschis iar doamna profesoară McGonagall a intrat, așezându-se la catedră. Liniștea s-a lăsat, singurul lucru care se auzea fiind pasărea pe care ea o avea pe o masă.  Ne-a privit atent pe toți, fața sa rămânând la fel de strictă și fără emoție. Într-un final, un mic zâmbet s-a format.

"Bună dimineața, clasă! Bine ați venit la prima voastră oră de Transfigurări" vocea ei era cumva liniștitoare "Dacă veți fi atenți la orele pe care vi le voi ține, toți puteți deveni iscusiți la această materie"

O priveam cu interes și admirație pe femeia care nu doar că este șefa casei mele ci și profesorul meu favorit.

"Vom începe cu alfabetul așa că vă rog să vă deschideți cărțile și să vă pregătiți pergamentele."

Am făcut așa cum ne-a fost spus și lecția a început. O privesc fără să clipesc, singurul moment în care îmi mut privirea fiind atunci când notez ce profesoara McGonagall ne vorbește. Predă lecția cu așa multă răbdare și pasiune încât e imposibil să nu înțelegi ce spune. Ora a trecut relativ repede și am fost lăsați să ieșim după ce doamna profesoară ne-a spus să învățăm alfabetul pentru ora viitoare. I-am zâmbit când am ieșit din clasă, primind unul înapoi și m-am alăturat celor 4 băieți.

"A fost o oră super!" am spus entuziasmată

"Știu! Am înțeles totul! Și eu nu fac asta prea des" intervine și James

"Nu ești singurul" spune și Sirius

Ne-am făcut drum către următoarea clasă cu nerăbdare pentru următoarele lecții pe care le vom învăța.

"Ar trebui să ne plănuim următoarea farsă" sugerează James

"Ne gândim. Eu și Sirius hotărâm farsa și voi ținta" le fac cu ochiul așezându-mă lângă brunet

Să spunem doar că nu prea am fost atenți la toate orele astăzi..

Pranksters (Sirius Black) Where stories live. Discover now