Legende stranii

16.5K 285 15
                                    

 6 legende infricosatoare:

1. Blestemul camerei rosii

"Blestemul camerei rosii" este simplu. Daca va aflati in Japonia sau folositi un soft japonez, pe computarul dvs. va apare deodata un :pop-up" (o fereastra), cu o usa rosie si intrebarea " Va place camera rosie?" Dupa ce faceti click pe o serie de intrebari scrise intr-un Flash cu design rudimentar, numele dvs. apare in partea de jos, intr-o lista cu alte nume. Printre nume, s-ar putea sa gasiti chiar cativa din prietenii dvs. Acest lucru insa va fi ultimul lucru pe care il mai faceti. Conform legendei urbane, a doua zi veti fi gasit mort in camera voastra, caci v-ati sinucis, iar pereti camerei sunt pline cu desene pictate cu propiul sange. Ca si in alte legende urbane, exista si un element de adevar in toata aceasta poveste. In 2004, o eleva de 14 ani, cunoscuta sub numele de " Fata A" si-a ucis cel mai bun prieten, intr-un eveniment cunoscut sub numele de " Masacrul Sasebo". Cand politia a venit si a investigat computerul ei, uitandu-se la istoria browser-ului, a descoperit ca inainte de crima fata urmarise " Camera rosie".

2. Mortul de sub salteaua ta 

Legenda: Un cuplu se cazeaza la un hotel si observa un miros ciudat in camera. Cand vin oamenii de serviciu, acestia observa ca mirosul vine din dreptul patului.
Dau la o parte salteaua si vad ca este un cadavru sub ea.
Realitatea: Aceasta chiar s-a intamplat in Las Vegas, in Kansas, New Jearsey, California si in Atlantic City.

3. Mumia din parcul de distractii

Mitul: La un carnaval se descopera ca un manechin cu care se jucau copii era creat din carne si oase. 
Realitatea: Se pare ca mirosul nu venea doar de la animalele de prin zona. In 1976, o echipa de filmare care lucra la productia unui episod din The Six Million Dollar Man s-au instalat intr-o casa bantuita din parcul de distractie Nu-Pike, dinj Long Beach. Cand au incercat sa miste un manechin i-au "dislocat" din greseala un brat si au descoperit ca oasele lui erau cat se poate de reale.

4. Decoratie uimitor de realista

Mitul: Ceea ce se credea a fi o decoratie tipica de Halloween, reprezentand o femeie agatata de creanga unui copac, se dovedeste a fi o sinucidere.
Realitatea: In orasul Frederica din Delaware, o femeie in varsta de 42 de ani s-a spanzurat de un copac aflat in apropierea unui drum foarte aglomerat. Corpul a atarnat acolo pana a doua zi, timp in care a fost vazut de multi trecatori care credeau ca au de-a face ntru ca in final "trucul" chiar sa-i reuseasca.
Realitatea: Ei bine, aceasta legenda a devenit realitate in nenumarate cazuri, in care oamenii s-au sinucis, incepand sa faca o farsa de Halloween. Si da, in majoritatea cazurilor a fost vorba despre baieti adolescentii.

6. Ingropat de viu

Mitul: Un amarat este comandant la eternitate desi nu este inca ptregatit sa faca pasul decisiv catre lumea de dincolo. Ulterior se descopera pe capacul sicriului zgarieturi cu unchiile, alaturi de alte semne care arata disperarea "mortului" in incercarea de a evada.
Realitatea: Acest lucru nu numai ca s-a icu o simpla decoratie de Halloween.


5. O farsa de Halloween se transforma intr-o drama

Mitul: Un adolescent vrea sa-si impresioneze cunoscutii de Halloween, prezentand ca se spanzura in fata tuturor, pentamplat, dar in trecut cazurile erau alarmant de dese. Pe la sfarsitul secolului 19, William Tebb a incercat sa compileze toate cazurile de ingropare prematura si a reusit sa descopere numai putin de 149. In alte 20 de cazuri, disectia corpului sau imbalsamarea lui incepuse inainte de a se descoperi ca mortul nu e mort pe de-a binelea.

Legende straniiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum