17- İhanet

2.8K 122 39
                                    

-

ALİCE

-

Sinirle karşımda oturan Eva'ya baktım. İçimden kırmızı saçlarından tutup kafa derisini yüze yüze duvarlara sürtmek geliyordu.

"Hadi ama Barışçıl. Sen neler döndüğünü biliyorsundur." dedi kahverengi gözlerini kısarak. 

"Hayır Eva. Bilmiyorum." dedim tıslarcasına. James neredeydi? Beni bu Kızıl Cadıdan kurtarabilirdi. Eva masanın üstünden bana doğru eğildi. 

"Katy neden Eric ile gitti Barışçıl?" dedi. Çatalımı sertçe tabağıma vurdum. 

"Vurulduğu için olabilir mi?" dedim. Sesimi alay edermiş gibi göstermeye özen gösterdim.

"Bu bir neden değil." 

"Git kendin öğren o zaman." dediğimde Eva bana daha çok eğildi ve sadece ikimizin duyabileceği bir sesle konuşmaya başladı. 

"Bana birşeyler söyle, yoksa tatlı James; arkadaştan öte görmediği Alice'in ona sırılsıklam aşık olduğunu öğrenir." dedi fısıldayarak. Gözlerimi açarak ona baktım. 

"Sen bunu nereden biliyorsun?" dedim etrafıma bakıp kimsenin duymadığına emin olurken. 

"Az önce kendin doğruladın." dedi ve tekrar sandalyesine çöktü. Enseme ateş bastığını hissettim. Bilgelerden geldiği çok belliydi, nasıl bilgi alınacağını çok iyi biliyordu. 

"Öyle birşey söylemedim." dedim telaşla. Eva bembeyaz dişlerini gösterecek şekilde sırıttı.

"Gerek kalmadı, Katy söyledi." dediğinde ensemdeki ateşin tüm vücuduma yayıldığını hissettim. Evet, ona karşı hata yapmıştım ama bunu bana yapacak kadar düşeeğini düşünmemiştim. Bunu bana nasıl yapardı? Eva'yı ilk gördüğümüzden beri sevmiyorduk ve o arkamdan Eva ile iş mi çeviriyordu? Sinir ve intikam duygusu boğazımdan yukarı doğru yükselmeye başladı. 

"Katy böyle birşey söylemez." dedim yine de kendimi güvenceye alma adına. Eva'ya inanmak istemiyordum, Eva'ya inanmamalıydım. 

"Öyle mi?" dedi ve kekinden bir parça ağzına attı. "Peki o zaman James'in Katy'ye aşık olduğunu nereden biliyorum? Ya da James'i ondan kıskandığını?" dedi ve lokmasını yuttu. Birşeylerin boğazımda düğümlendiğini hissettim. Gerçekten yapmıştı, Katy benden intikam almak için Eva'ya sırrımızı söylemişti. Yanaklarımın içini kemirmeye başladım. Eva tekrar masa üstünden bana doğru eğildi.

"Hadi Barışçıl... Bişeyler döndüğünü biliyorum." dedi. Kafamı hayır anlamında salladım. 

"Ortada dönen birşey yok, ama Katy'nin test sonucuna rağmen Dürüstlükten kaçmasını anlatabilirim." dedim. Eva gülümseyerek yerine oturdu. Üzgünüm Katy ama bunu sen istedin. 

-

EVA

FLASHBACK (GEÇMİŞE DÖNÜŞ)

-

Kendimi duvarın arkasına attım ve dinlemeye başladım. 

"Geri bas Alice. O benim de en yakın arkadaşım." Demek Katy'nin Harikalar Diyarında sorunlar vardı.

"Senin yüzünden bu halde." dedi Alice tıslayarak.

"Eric yüzünden bu halde. Ben birşey yapmadım. O senin küçük, tarlalarda dolaştırabileceğin bir köpek değil." 

"Bak özür dilerim tamam mı? Ben onu seviyorum." Gözlerimi büyüterek hafifçe duvardan kafamı uzattım. Az önce Sevgi Böceği Alice, Yakışıklı Prens James'i sevdiğini mi söylemişyi? 

Korkusuz -Divergent/Uyumsuz Fanfiction-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin