Hoofdstuk 2.

334 10 2
                                    

Ik was nog net op tijd. Wiskunde... alsof we niks beters te doen hadden?! buiten begon de zon hard te schijnen. Telkens als de leraar niet keek, namen we een grote slok water. "AAH!" Een popi begon te roepen. "Wat heb je gedaan!? Mijn kleren!" Ze was erg kwaad... Iemand had water over haar gemorst. "HO!" De meester kwam er tussen. "Wat is hier aan de hand?!" Zijn adem rook verschrikkelijk naar knoflook dus wouden we zo rap mogelijk dat hij zweeg. Alleen had die popi juist een verstopte neus dus ging het niet echt zoals we wouden.


- "Deze nerd heeft water over mijn outfit gemorst!"
- "Nu mag jij mij eens zeggen wat jij doet met water? Je mag niet drinken in de klas!"
Het begon al erg te stinken...
- "Wel, het is warm dus ik dacht..."
- "JIJ MOET NIKS DENKEN! IK BEN DE PERSOON DIE HIER DENKT!"
Iedereen wou dat de bel zo rap mogelijk ging gaan maar we waren nog maar vijf minuten ver dus was dat onmogenlijk.
- "JIJ MAG HET HELE BORD VOLSCHRIJVEN MET; IK MAG NIET DRINKEN IN DE KLAS! ALLE BORDEN! VOOR EN ACHTERKANT!
Dit lokaal noemden we ook wel 'het bord' omdat het vol met borden zat. Één heel groot vooraan zoals in alle klassen, Een halve grote achteraan en dan nog twee kleintjes aan de zijkant. Hij begon daarvoor extra groot te schrijven.

 Bij het tweede lesuur stonden we klaar in een rij voor de klas. We stonden er zeker tien minuten zonder een antwoord. Toen plots kwam mevrouw Osnoprodavonoblikavitch aangelopen en zei dat we studie hadden en een uur vroeger naar huis mochten omdat we haar normaal ook het laatste uur hebben. "Yes! Een uurtje extra shoppen!" Zei ik tegen mijn BFF. De popi's hadden het ook gehoord en zeiden voor de hele klas; "Ik heb een idee! Laten we vragen aan Louisa en haar BFF of we meemogen!" Mevrouw Osnoprodavonoblikavitch had het nog net gehoord en riep; "Goed idee! Een klasuitstap!" 
Dat zal een leuke namiddag worden... 

Hoe overleef ik school?Where stories live. Discover now